x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Πατριάρχης Κύριλλος: Έτσι θα τελειώσει ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας πιστεύει ότι ο πόλεμος μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ουκρανίας πρέπει να τελειώσει μόνο με μια «δίκαιη ειρήνη».

Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος ζήτησε να τερματιστεί η «εσωτερική διαμάχη» μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Αυτό είπε σε ένα κήρυγμα στη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Κρεμλίνου της Μόσχας.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές τις μέρες γίνονται οι πρώτες δημόσιες εμφανίσεις του προκαθήμενου της Ρωσικής εκκλησίας μετά από δεκαήμερη μάχη με τον κορονοϊό, τον οποίο και νίκησε.

«Είθε ο Κύριος να κλίνει το έλεός Του σε όλο τον λαό μας, να σταματήσει τις εσωτερικές διαμάχες. <...> Είθε ο Κύριος να φωτίσει όλους όσους εμπλέκονται σε αυτές τις εχθροπραξίες και όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι πυροβολεί τον αδελφό του. Επομένως, το τέλος του πολέμου, η εδραίωση της ειρήνης και η πνευματική ενότητα όλου του λαού μας είναι η προσευχή μας σήμερα και πρέπει να είναι αντικείμενο των κοινών μας προσπαθειών», είπε ο Πατριάρχης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι σε αυτή την περίπτωση θεωρεί τον εαυτό του μακριά από «αυτό που λέγεται πασιφισμός στη δυτική γλώσσα».

Ο Ειρηνισμός, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, είναι ένας αγώνας για ειρήνη υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και πολύ συχνά υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

«Ωστόσο, πάντα λέμε, και αυτό έχει τις ρίζες της στην πνευματική μας παράδοση, ότι δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη. Ένας κόσμος χωρίς δικαιοσύνη καταρρέει με οποιαδήποτε επιπλοκή της κατάστασης ή των συνθηκών, ή μια αλλαγή στη στάση των ανθρώπων απέναντι στο θέμα αυτής της ειρήνης. Επομένως, πρέπει να υπάρχει μια διαρκής ειρήνη, και για να είναι έτσι, είναι απαραίτητο με τη δύναμη του Θεού όλες αυτές οι διαβολικές σκέψεις να εξαλειφθούν από τη συνείδηση των ανθρώπων που δεν αγωνίζονται για την ενότητα της Αγίας Ρωσίας, ότι όλοι συνειδητοποιούν την ευθύνη για τη διατήρηση της πνευματικής ενότητας του ρωσικού κόσμου», είπε ο Πατριάρχης Κύριλλος.
TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software