Έρχεται μακελειό; Η υπόσχεση του Ιράν στη Ρωσία

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
Με τον πολεμο να συνεχίζεται, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναφέρει ότι η Ρωσία κατέστρεψε σχεδόν το ένα τρίτο των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας την περασμένη εβδομάδα.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας θα προτείνει επίσημη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με την Τεχεράνη μετά από ένα κύμα ρωσικών επιθέσεων χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη, όπως λέει το Κίεβο, ιρανικής κατασκευής.

Την ίδια στιγμή το Ιράν υπόσχεται να στείλει στη Ρωσία πυραύλους εδάφους και περισσότερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δήλωσαν δύο ανώτεροι Ιρανοί αξιωματούχοι και δύο Ιρανοί διπλωμάτες στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η συμφωνία φαίνεται να έγινε στις αρχές Οκτωβρίου όταν ο Ιρανός αντιπρόεδρος, δύο ανώτεροι αξιωματούχοι των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν και ένας αξιωματούχος του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας επισκέφθηκαν τη Μόσχα για συνομιλίες με τη Ρωσία σχετικά με την παράδοση των όπλων.

«Οι Ρώσοι είχαν ζητήσει περισσότερα drones και αυτούς τους ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους με βελτιωμένη ακρίβεια, ιδιαίτερα τους Fateh και Zolfaghar», είπε ένας από τους Ιρανούς διπλωμάτες.

«Το πού χρησιμοποιούνται, όμως, δεν είναι θέμα του πωλητή. Δεν παίρνουμε πλευρά στην κρίση της Ουκρανίας, όπως η Δύση. Θέλουμε ένα τέλος στην κρίση με διπλωματικά μέσα», είπε ο διπλωμάτης.

Παράλληλα  ο Ιρανός διπλωμάτης απέρριψε ότι οι μεταφορές όπλων παραβιάζουν το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ του 2015.