Η επιλογή

salviniii-thumb-large.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Στο Δελτίο Τύπου με τίτλο “Η συμφωνία των προθύμων“ που εξέδωσε η Γραμματεία Μεταναστευτικού - Δημογραφικού της Νέας Δεξιάς την 1η Ιουλίου 2018 μετά τη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό, έγραφα: «Εάν το ζητούμενο ήταν να πάρει η Μέρκελ μια συμφωνία για εσωτερική κατανάλωση και η Γερμανία και οι χώρες του Βίζεγκραντ να μην επιβαρυνθούν με μεταναστευτικές ροές, τότε ναι έχουμε συμφωνία. Κατά τα λοιπά, έχουμε το απόλυτο μηδέν, καθώς τα πάντα εναπόκεινται στους “προθύμους” ή παραπέμπουν στο απώτερο μέλλον». Για να δούμε λοιπόν κάποια στοιχεία που αφορούν τις συζητήσεις και τα αποτελέσματα αυτών με τους “προθύμους ανθρωπιστές” (Ελλάδα και Ισπανία) και τον “απρόθυμο ρατσιστή-φασίστα” (Ιταλία) κι εάν μπορεί μια κυβέρνηση, να προστατεύσει τα σύνορά της και κατ` επέκταση την πατρίδα της. Η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωνε εύγλωττα τη Δευτέρα 13/8: «Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα έχουν προχωρήσει πολύ, εκείνες με την Ιταλία θα πάρουν λίγο χρόνο». Βερολίνο και Μαδρίτη έχουν υπογράψει ήδη συμφωνία, η δε εκπρόσωπος της καγκελαρίας Ελεονόρε Πέτερμαν δήλωνε πως η συμφωνία με την ισπανική κυβέρνηση θα τεθεί σε ισχύ στις 11 Αυγούστου, ενώ διευκρίνιζε ότι η Μαδρίτη δεν «ζήτησε κανένα αντάλλαγμα».

Η Ιταλία έκλεισε όλα τα λιμάνια της για πλοία που μεταφέρουν "πρόσφυγες". Σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Μετανάστευσης, τον Ιούνιο κατέφτασαν στην Ιταλία μόλις 3.100 πρόσφυγες και μετανάστες, που είναι ο χαμηλότερος αριθμός που έχει καταγραφεί μήνα Ιούνιο από το 2014. Ισχυρή πτώση των μεταναστών που έφθασαν στην Ιταλία και τον Ιούλιο 2018, περίπου 1.900 (-83%) σε σύγκριση με τον Ιούλιο 2017. Ο συνολικός αριθμός των λαθρομεταναστών που "συλλαμβάνονται" στην κεντρική διαδρομή της Μεσογείου, κατά τους πρώτους επτά μήνες του 2018 μειώθηκε κατά 81% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2017, όπως αναφέρεται σε σημείωμα της Frontex. Σε γενικές γραμμές, κατά τους πρώτους επτά μήνες του έτους, ο αριθμός των αφίξεων στην ΕΕ μέσω των κύριων οδών μειώθηκαν κατά 43%, κυρίως λόγω της μείωσης της πίεσης στην κεντρική διαδρομή της Μεσογείου (Ιταλία). Ο υπουργός Εσωτερικών και Αναπληρωτής Πρωθυπουργός Matteo Salvini τουίταρε τη Δευτέρα 13/8: «Το σκάφος Aquarius με άλλους 141 μετανάστες (γερμανική ιδιοκτησία, μισθωμένο από γαλλική ΜΚΟ, με ξένο πλήρωμα και φέρει τη σημαία του Γιβραλτάρ, μπορεί να πάει εκεί που θέλει, αλλά όχι στην Ιταλία!». Αντίθετα τώρα στην Ισπανία του Πέδρο Σάντσεθ, τετραπλασιάστηκε ο αριθμός των αφίξεων μεταναστών, επίσης τον Ιούλιο, στη Δυτική διαδρομή της Μεσογείου, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017. Πάνω από το ήμισυ (59%) των 14.900 μεταναστών που εισήλθαν στην ΕΕ τον Ιούλιο, δηλαδή 8.800, πέρασε από την Ισπανία. Κατά τους πρώτους επτά μήνες του 2018, 23.100 μετανάστες έφθασαν στην Ισπανία, δηλαδή διπλάσιοι από το προηγούμενο έτος.

Στην Ελλάδα τώρα, καταγράφηκαν στο 7μηνο πάνω από 25.000 νέες αφίξεις λαθρομεταναστών με τους 16.000 από αυτούς να έχουν εισέλθει μέσω θαλάσσης και τους υπόλοιπους από τα χερσαία σύνορα (Έβρος). Ο συνολικός αριθμός είναι πολύ αυξημένος σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι, με σημαντική αύξηση στο πέρασμα του Έβρου. Η ελληνική κυβέρνηση απαντά "αποφασιστικά" στη διακόρευση των συνόρων… με επέκταση των ΚΥΤ στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και νέα κέντρα φιλοξενίας στην ενδοχώρα. Το δε “λάφυρο” της εξαγοράς συνειδήσεων των νησιωτών με τον μειωμένο ΦΠΑ για έξι μήνες (όσο κι αν η γερμανική κυβέρνηση διαψεύδει ότι ήταν μέρος της συμφωνίας) είναι ανέκδοτο.

Συμπέρασμα. Όταν θέλει κάποιος, μπορεί. Εάν επιθυμείς να προστατεύσεις την πατρίδα σου από τον εποικισμό, κάνεις αυτά που πρέπει για να το πετύχεις. Αλλιώς κάνεις εντατικές ασκήσεις οσφυοκαμψίας.

Γιάννης Παγώνης

Γραμματέας Μεταναστευτικού – Δημογραφικού Νέας Δεξιάς

Ετικέτες: Πρόσφυγες Ελλάδα Ιταλία Μετανάστες Ισπανία