Κυριάκος Καθάριος στην Ε.Ω.: ''Kοσσυφοπέδιο και Σκοπιανό εμπλέκονται''

527641_409004032456118_1887560105_n.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Κυριάκος Καθάριος. Γνωστός στο κοινό από τα πατριωτικά του αισθήματα αλλά και από τη συμμετοχή του στον πόλεμο της Βοσνίας. Γεννήθηκε στον Κεχρόκαμπο Καβάλας. Σπούδασε οικονομικά και το 1994 εκδίδει το πρώτο του βιβλίο «Η ΑΠΟΜΑΚΡΗ ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΟΥ ΜΗΝΟΦΩΝΟΥ». Από τον Ιανουάριο του 1995 έως τον Μάρτιο του ίδιου έτους συμμετέχει ως εθελοντής στον πόλεμο της Βοσνίας, στον στρατό των Σερβοβόσνιων. Το 2001 εκδίδει το δεύτερο βιβλίο του «ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗ» που βασίστηκε στις εμπειρίες εκείνου του πολέμου. Το βιβλίο έκανε δύο εκδόσεις στην Ελλάδα και το 2003 κυκλοφόρησε μεταφρασμένο στα σέρβικα, σε Σερβία, Μαυροβούνιο και στο σέρβικο τμήμα της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης. Κατά καιρούς έχουν δημοσιευθεί άρθρα του, οικονομικού και εθνικού περιεχομένου, στον τοπικό τύπο της Καβάλας και στο διαδίκτυο. Το 2015 στον πολυχώρο Δεσμοί Ελλήνων στην Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Σρεμπρένιτσα μια παγίδα για τους Σέρβους», αντικρούοντας την κατεστημένη προπαγάνδα για τα γεγονότα εκείνα. Έχει πραγματοποιήσει και άλλες ομιλίες κατά καιρούς, όπως: «Μακεδονικό Ζήτημα», «Ύψωμα 731 και ο Ταγματάρχης Δημήτριος Κασλάς», «Οι Γερμανικές ρίζες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» κ.α. Λόγω του σκοπιανού, της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και των εξελίξεων στο Κόσοβο, μας απάντησε σε κάποιες ερωτήσεις.

- Κυριάκο, τα Βαλκάνια βράζουν. Πώς βλέπεις τις τελευταίες εξελίξεις σε Κόσοβο και Σκόπια;

Τα Βαλκάνια πάντοτε έβραζαν, αλλά μέχρι και το 1990 η Ελλάδα είχε και την δυνατή οικονομία και το ισχυρό στράτευμα ώστε να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της ιστορίας. Θεωρώ πως Ελλάδα και Σερβία ήταν και είναι παράγοντες σταθερότητας στη Βαλκανική. Αλβανία και Σκόπια αποτελούν χώρες αποσταθεροποίησης και οι χώρες αυτές στηρίζονται τόσο από την Ε.Ε. όσο και την Αμερική, όπως επίσης κι από την Τουρκία που εξελίσσεται σε περιφερειακή υπερδύναμη. Μια δυνατή Ελλάδα δεν φοβόταν κανέναν και τίποτα όμως το πολιτικό προσωπικό κατόρθωσε μετά το 1974 να φτάσει τη χωρά σε χρεωκοπία τόσο οικονομική όσο και ηθική ώστε σήμερα να βλέπω μόνον τα χειρότερα να έρχονται. Ο εθνομηδενισμός είναι πλέον <εθνικό>σπορ και μια έρευνα έδειξε πως το 42% των νέων ηλικίας 18-25 θεωρούν πρώτη πατρίδα την Ε.Ε. κι μετά την Ελλάδα. Η Ε.Ε. χτυπά το Έθνος Κράτος όπως και οι πρόθυμοι πολιτικοί του αριστερού και νεοφιλελεύθερου χώρου υπερθεματίζουν τέτοιες πολιτικές. Τα Βαλκάνια βράζουν κι εμείς είμαστε γυμνοί οικονομικά ηθικά αλλά στρατιωτικά. Η συμφωνία των Πρεσπών έδειξε τη γύμνια του πολιτικού προσωπικού κι όχι μόνον του σύριζα αλλά και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ διότι όλοι αυτοί ήταν και είναι υπέρ σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό.

- Σχετικά μ’ αυτά πιστεύεις ότι τα τελευταία γεγονότα στο Κόσοβο συνδέονται με την προδοσία της Μακεδονίας;

Υπάρχει μια προσπάθεια τόσο των Αμερικάνων όσο και της Ε.Ε. (των Γερμανών δηλαδή) να στηριχθούν οι χώρες της αποσταθεροποίησης δηλαδή Αλβανία και Σκόπια και να αποδυναμωθούν η Ελλάδα και Σερβία. Τη Σερβία τη χτύπησαν στρατιωτικά το 1999 και την διέλυσαν, ενώ την Ελλάδα την χτύπησαν οικονομικά το 2011 οδηγώντας την σε πλήρη οικονομική αποδυνάμωση. Το 2018 χτύπησαν και την ψυχή μας δηλαδή την ιστορία μας με την συμφωνία των Πρεσπών βάζοντας υποθήκη για πιθανό διαμελισμό της χώρας μας. Όπως έδειξαν και τα τελευταία γεγονότα στη Θράκη με το θέμα των Μουφτήδων. Όλα αυτά όμως με τη σύμφωνη γνώμη και δράση του ελληνικού πολιτικού προσωπικού . Ο Τζωρτζ Χόρτον, πρόξενος των ΗΠΑ στη Σμύρνη τις μαύρες μέρες του 1922' γράφει : ''... Είναι απίστευτο -αδιανόητο θα έλεγα -μέχρι που μπορούν να φτάσουν οι Έλληνες πολιτικοί για να διατηρήσουν το κόμμα τους στην εξουσία, έστω και μια βδομάδα παραπάνω Μπορούν να θυσιάσουν την πατρίδα τους ή και ανθρώπινες ζωές, προκειμένου να κρατηθούν στην κυβέρνηση...''

- Νομίζεις ότι υπάρχει σχετική συνεργασία ανάμεσα σε Αλβανούς, Βόσνιους, Σκοπιανούς και Αμερικάνους;

Βεβαίως και υπάρχει, όπως και συνεργασία με την Ε.Ε. (Γερμανία). Δεν ξεχνώ πως κατά τη διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου η Γερμανία δημιούργησε επίλεκτες μεραρχίες SS τόσο στο Κοσσυφοπέδιο όσο και στη Βοσνία και σήμερα βλέπουμε εντελώς τυχαία αυτές οι περιοχές να απολαμβάνουν αυτονομία. Νομίζω πως οι Γερμανοί κρύβονται πίσω από αυτές τις συνεργασίες ενώ οι Αμερικανοί φέρονται περισσότερο ως <Αμερικανάκια> ακολουθώντας τη γραμμή αυτή. Οι Αμερικάνοι βέβαια ανταγωνίζονται τους Ρώσους , έχοντας φτιάξει και τη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση τους στον κόσμο, στο Κοσσυφοπέδιο, πλην όμως νομίζω πως ακολουθούν τις πολιτικές των Γερμανών. Εμείς αντί να ισχυροποιήσουμε τη χώρα μας όπως προανάφερα, οικονομικά και στρατιωτικά την οδηγήσαμε στο βάραθρο και δεν ξέρω πως θα αντιμετωπίσουμε τις ιστορικές προκλήσεις.

- Οι δυναμικές κινητοποιήσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα για την Μακεδονία συνεχίζονται κανονικά. Θα αποδώσουν καρπούς ή θα φθάσουμε στην επισημοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών;

Οι κινητοποιήσεις κρατούν ζεστό το κομμάτι του λαού μα που αντιδρά. Η μεγάλη μάχη θα γίνει στη βουλή όταν φέρουν προς ψήφιση την επικύρωση της συμφωνίας και πιστεύω πως τότε θα κάνει η συριζαίικη κυβέρνηση την μεγαλύτερη αστυνομική κινητοποίηση για να θωρακίσει τη βουλή ώστε να τελέσει την οριστική τελετή της προδοσίας. Πιστεύω πως έχουμε μια κυβέρνηση δικτατορική μια κυβέρνηση τυραννική η οποία γλύφει τόσο την Ε.Ε. για να ελαφρύνει το δημόσιο χρέος πουλώντας τη Μακεδονία όσο και την Αμερική ταυτόχρονα. Είναι τέτοιος ο εμπαιγμός ώστε ενώ στα Σκόπια θα κάνουν δημοψήφισμα, στην Ελλάδα θα αποφασίσει ο Τσίπρας κι ο Κοτζιάς γι’ αυτό το μέγιστο εθνικό θέμα, αλλά όχι μόνο ο Τσίπρας κι ο Κοτζιάς αλλά και οι 3 μουσουλμάνοι βουλευτές που ελέγχονται από την Άγκυρα και στηρίζουν αυτοί οι 3 την κυβέρνηση από την πτώση καθώς υπάρχει ελάχιστη πλειοψηφία 152 νομίζω βουλευτών. Φτάσαμε στο σημείο η Άγκυρα να ορίζει τις τύχες του Έθνους. Δεν είπαμε όμως την τελευταία λέξη ως Έλληνες πολίτες.

- Πώς σχολιάζεις τις τελευταίες εξελίξεις στον Πατριωτικό χώρο; Πιστεύεις ότι είναι εφικτή μια συνεργασία όλων των υγιών φορέων;

Ο λεγόμενος πατριωτικός χώρος είναι κατακερματισμένος κάτι που σημαίνει ιδεολογικά δεν έχει μπορέσει να οροθετηθεί και κατά δεύτερο λόγο δεν έχει μπορέσει να αγκαλιάσει ευρύτερες λαϊκές μάζες. Δεν είμαι ειδικός ώστε να απαντήσω στο <γιατί> όμως θα πω κάτι πέρα από αυτές τις διαπιστώσεις. Όσοι ανήκουν στον πατριωτικό χώρο θα πρέπει να πάρουν σαφέστατη θέση για την Ε.Ε. και το ευρώ. Πιστεύω πως πατριωτικός χώρος που επιθυμεί το ευρώ ως νόμισμα της χώρας δεν υφίσταται ως πατριωτικός. Χρειάζεται Εθνικό Κράτος με νόμισμα τη δραχμή ώστε να υπάρξει οικονομική ανάταση της χώρας. Επίσης σε ποιους θα απευθυνθεί ο πατριωτικός χώρος; Πιστεύω πως πρέπει να απευθυνθεί στον ελεύθερο άνθρωπο της εργασίας , στον μικρό επιχειρηματία στον επαγγελματία στον μικρό γεωργό και κτηνοτρόφο καθώς και στον εργαζόμενο του ιδιωτικού τομέα που υποφέρει από τα οικονομικά μέτρα. Το Έθνος πιστεύω πως επιβάλλεται να βασίζεται στους πολλούς μικρούς ελεύθερους Έλληνες της εργασίας , κι όχι τόσο στους ελάχιστους μεγάλους επιχειρηματικούς κολοσσούς που λειτουργούν περισσότερο ως κράτη μέσα στο κράτος. Μιλούσα με φίλο μου κτηνοτρόφο, είναι σε απόγνωση, όπως όλοι οι κτηνοτρόφοι, χτυπούν μέσω των χαμηλών τιμών και της εγκληματικής φορολογίας την ίδια του την οικονομική ύπαρξη. Ήδη σε κάποιες περιοχές οδηγούν τα ζώα τους στο σφαγείο και φεύγουν από την Ελλάδα. Κι όχι μόνον οι κτηνοτρόφοι αλλά κι όλοι οι άνθρωποι της εργασίας. Ο πατριωτικός χώρος επιβάλλεται να στηρίξει με υλοποιήσιμες προτάσεις όλον αυτόν τον κόσμο που θα αποτελέσει την κολώνα του Έθνους. Όταν η δύναμη περνάει στα χέρια λίγων και δυνατών, η ιστορία έδειξε πως επέρχεται η καταστροφή και η απώλεια εδαφών.

Σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να εκθέσω τις απόψεις μου, είναι η δεύτερη συνέντευξή στην εφημερίδα σας, η πρώτη ήταν το 2007 στον αγαπητό Νίκο Χιδίρογλου. Σας ευχαριστώ και πάλι.

Ετικέτες: Μακεδονία Σκόπια Συνέντευξη Κόσοβο Καθάριος Εθελοντής