Σε κλοιό συγκεντρώσεων ο Τσίπρας στη ΔΕΘ. Όλα τα καλέσματα!

aerophoto6-768x432.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Ευτυχώς οι Έλληνες δεν δείχνουν να ξεχνούν ούτε να παραιτούνται τόσο εύκολα της διεκδίκησης των απαράγραπτων δικαιωμάτων μας στην Μακεδονία. Ούτε εμείς ξεχνάμε γι' αυτό θα υπενθυμίζουμε τακτικά όλα τα καλέσματα για τα συλλαλητήρια στις 8 Σεπτεμβρίου. Έτσι λοιπόν την ημέρα των εγκαινίων της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης 8 Σεπτεμβρίου οι πολίτες υποδέχονται τον Τσίπρα με δύο συλλαλητήρια.

Τον Τσίπρα που θα ήθελε να παρουσιάσει ενώπιον του κόσμου που θα παρευρίσκεται εκεί αλλά και μέσω των ΜΜΕ όλα τα υποτίθεται δυνατά του χαρτιά. Πολύ θα ήθελε να μιλήσει για την δήθεν έξοδο από τα Μνημόνια και την δήθεν ανάπτυξη που έρχεται, αλλά ο πατριωτισμός των Ελλήνων, η κατάσταση στην οικονομία, αλλά και η πρωτοφανής γύμνια και ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει έστω και στοιχειωδώς καταστάσεις όπως πυρκαγιές και βροχές, του χαλάει τα σχέδια. Μπορεί οι συγκεντρώσεις αυτές να έχουν ως βασικό κίνητρο το ζήτημα της Μακεδονίας μας αλλά το σίγουρο είναι ότι θα εξελιχθούν σε αντικυβερνητικές, γιατί πολλά είναι τα ανοιχτά θέματα εκτός του οικονομικού.

Υπάρχει η συνεχής υποχωρητικότητα απέναντι στην Τουρκία, αλλά και η βιασύνη του Κοτζιά μετά το «Σκοπιανό» να κλείσει και το «Αλβανικό», φυσικά και αυτό σε βάρος των συμφερόντων της χώρας μας. Οι Επιτροπές Αγώνα για την Μακεδονία προανήγγειλαν συλλαλητήριο για τις 7 το απόγευμα του Σαββάτου 8 Σεπτεμβρίου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Για την ίδια ημέρα και ώρα είχαν προαναγγείλει συλλαλητήριο στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ο «Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για την Μακεδονία και την Δημοκρατία» ο οποίος εξέδωσε την σχετική ανακοίνωση:

«Την 22/7/2018, ο Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία, θέλοντας να αναδείξει τον πολιτισμό ως λαϊκή δύναμη, εξήγγειλε το Συλλαλητήριο – Συναυλία, με την Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», για τις 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00 στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου. Μετά από κάποιες μέρες, την 3/8, οι «Επιτροπές Αγώνα για τη Μακεδονία», εξήγγειλαν Συλλαλητήριο για την ίδια μέρα και ώρα, στο Βελλίδειο. Θεωρούμε ότι αυτή η κίνηση δεν είναι ανταγωνιστική, όπως δεν θεωρήσαμε ανταγωνιστικό και το συλλαλητήριο της 9 Σεπτ. ώρα 12.00 στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου. Η καθιερωμένη άφιξη στη Θεσσαλονίκη του πρωθυπουργού και του κυβερνητικού κλιμακίου, για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, προκαλεί τη λαϊκή αντίδραση και ήδη έχουν εξαγγελθεί λαϊκές εκδηλώσεις και συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη, την 8η και 9η Σεπτεμβρίου 2018.

Αντίπαλος τού λαού, είναι το καθεστώς που, παρά τη λαϊκή αντίδραση, υπογράφει την παράδοση του ονόματος «Μακεδονία» και την εκχώρηση της Ιστορικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς και στόχος τού λαού είναι η ακύρωση, από το λαό, της απαράδεκτης «Συνθήκης των Πρεσπών». Καλείται ο Ελληνικός Λαός να προσέλθει σύσσωμος και ενωμένος, με την ίδια ζέση και παλμό, σε όλες τις σχετικές δράσεις» Όπως όλα δείχνουν ο πρωθυπουργός θα εισπράξει την δυσαρέσκεια των κατοίκων της Μακεδονίας για το ξεπούλημά της και κάποια ανούσια οικονομικά πυροτεχνήματα σαν τις χάνδρες και τα καθρεφτάκια που έδιναν κάποτε στους ιθαγενείς δεν είναι αρκετά για να τους ικανοποιήσουν.

ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Ετικέτες: Μακεδονία Θεσσαλονίκη Συλλαλητήρια ΔΕΘ