Φωτιά στα Βαλκάνια! Μεγάλη Αλβανία με τη βοήθεια των ΗΠΑ

29270778_b.JPG
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Σε άμεσο κίνδυνο τίθεται η Ελλάδα από την κυοφορούμενη συμφωνία ΗΠΑ-Σερβίας για διχοτόμηση του Κοσσυφοπεδίου. Η Αμερικανική διπλωματία πέταξε το τυράκι στους Σέρβους προκειμένου να τους εντάξει σε ΕΕ/ΝΑΤΟ και να κλείσει οριστικά το κενό ρωσικής επιρροής στην περιοχή: Διχοτόμιση του Κοσσυφοπεδίου στη βάση ένα έθνος, ένα κράτος και de facto Αλβανική επαρχία που κάποια στιγμή θα ενωθεί με τα Τίρανα.

Και κάπως έτσι οι ΗΠΑ έθεσαν θέμα αναδιάρθρωσης των συνόρων στα Βαλκάνια εκθέτοντας την Ελλάδα σε μελλοντικό θανάσιμο κίνδυνο σε Θράκη δημιουργώντας τετελεσμένα ακόμη και για την Κύπρο! Ουσιαστικά οι ΗΠΑ….δικαιώνουν την Τουρκία! Ο Ερντογάν «πατώντας” στο αμερικανικό επιχείρημα μπορεί να έρθει μία μέρα (δεν ξέρουμε αν έχει ήδη φτάσει) και να ισχυριστεί ότι οι μουσουλμάνοι, που σύμφωνα με την πάγια τουρκική θέση είναι Τούρκοι, αποτελούν την πλειοψηφία και έχουν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Στο κίνδυνο αυτό να προστεθούν και οι χιλιάδες μουσουλμάνοι πρόσφυγες-μετανάστες. Και νομοτελειακά γίνεται ανεξαρτητοποίηση της Θράκης που πλέον για τους Αμερικανούς είναι πάρα πολύ σημαντική: Αποτελεί ενεργειακό κόμβο!

Οι ΗΠΑ δημιουργούν την Μεγάλη Αλβανία. Ενα κράτος, το Κόσοβο, που αποτελείται μόνο από αλβανικό πληθυσμό, θα ενωθεί με την Αλβανία και απομένουν μόνο οι Αλβανοί των Σκοπίων. Δεν γνωρίζουμε πλέον αν τους συμφέρει να ψηφίσουν «ΝΑΙ” στο επικείμενο δημοψήφισμα στα Σκόπια. Ποιος Αλβανός δεν θα ήθελε ένωση με Αλβανία-Κόσοβο; Ουσιαστικά οι Αλβανοί πιέζουν για να πάρουν το Πρέσεβο από την Σερβία που έχει κατεξοχήν αλβανικό πληθυσμό. Θα παραδώσει η Σερβία εθνικό έδαφος;

Σε περίπτωση που αποτύχει δηλαδή η ένταξη της Σερβίας στο ΝΑΤΟ, δημιουργούν μια δεύτερη ζώνη άμυνας βάζοντας μπροστά τη Μεγάλη Αλβανία ως ανάχωμα στην Ρωσική επέλαση στην περιοχή. Ας σημειωθεί ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Πρίστινα μέχρι πρόσφατα «ξόρκιζε» τη διχοτόμηση του Κοσσυφοπεδίου, αλλά στα μέσα Ιουλίου εμφανίστηκε να αλλάζει ξαφνικά άποψη. Ο Γκρεγκ Ντελαουί σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο KTV άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανταλλαγής εδαφών μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου, στο πλαίσιο οριστικής επίλυσης του ζητήματος.

Ετικέτες: Αλβανία Βαλκάνια ΗΠΑ Κόσοβο Φωτιά Σερβία Μεθοδεύσεις