x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Σαγκάη: Στην κορονοχούντα της Κίνας φοβούνται νέους περιορισμούς

| Συνωμοσία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η εισαγωγή περιορισμών Covid σε όλη τη Σαγκάη τροφοδότησε φόβους ότι η πόλη οδεύει προς νέο lockdown, καθώς οι κινεζικές αρχές επιδιώκουν να περιορίσουν τα κρούσματα διατηρώντας παράλληλα μια αίσθηση σταθερότητας πριν από μια μεγάλη πολιτική συνάντηση την Κυριακή.

Οι κάτοικοι της Σαγκάης, οι οποίοι υπέστησαν ένα επίπονο δίμηνο lockdown νωρίτερα φέτος, ανέφεραν αυτήν την εβδομάδα ότι πολλά σχολεία μεταβαίνουν σε διαδικτυακές τάξεις και ξαφνικά πρόωρα lockdown σε όλη την πόλη. Τουλάχιστον 46 κτίρια ή γειτονιές κατοικιών είχαν χαρακτηριστεί μεσαίου κινδύνου και ένα υψηλού κινδύνου, σε 14 από τις 16 συνοικίες της Σαγκάης, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Αρκετές συνοικίες έχουν επίσης κλείσει χώρους ψυχαγωγίας και άθλησης και όλες οι νέες αφίξεις πρέπει να υποβληθούν σε τεστ εντός 24 ωρών, δήλωσαν οι αρχές την Κυριακή.

Η κυβέρνηση της πόλης είπε ότι δεν επέρχεται μαζικό κλείσιμο σχολείων ή lockdown, αλλά οι από στόμα σε στόμα αναφορές για μικρούς τοπικούς περιορισμούς, την ανέγερση περιφράξεων και τα πρόωρα lockdown που παγιδεύουν ανθρώπους στο σπίτι ή σε άλλα κτίρια, έχουν αυξήσει την ανησυχία. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ορισμένοι κάτοικοι παραπονέθηκαν ότι οι πυροσβεστικές εστίες κλειδώθηκαν και τα κατοικίδια που έμειναν χωρίς φροντίδα αφού οι ιδιοκτήτες οδηγήθηκαν σε καραντίνα. Άλλοι μοιράστηκαν πληροφορίες σχετικά με lockdown καταστημάτων και κτιρίων που δεν είχαν αναφερθεί στο παρελθόν.

Η Σαγκάη κατέγραψε μόλις τρία τοπικά μεταδιδόμενα κρούσματα και 44 ασυμπτωματικά κρούσματα την Τετάρτη. Όλα βρέθηκαν θετικά ενώ βρίσκονταν ήδη σε κεντρικές εγκαταστάσεις καραντίνας και προστέθηκαν σε συνολικά 1.173 κρούσματα, το 83% από αυτά ασυμπτωματικά, από τον Ιούλιο.

Από τη Δευτέρα, η επιτροπή υγείας της Κίνας ανέφερε περίπου 1.120 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 4.202 ασυμπτωματικά κρούσματα. Η πλειοψηφία καταγράφηκε στο Xinjiang, το οποίο έχει υποβληθεί σε αυστηρούς περιορισμούς τους τελευταίους μήνες.

Τουλάχιστον 36 κινεζικές πόλεις σε 31 επαρχίες τέθηκαν υπό διάφορους βαθμούς καραντίνας ή ελέγχου αυτή την εβδομάδα, επηρεάζοντας περίπου 197 εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με τα όργανα παρακολούθησης.

Στην πόλη Zhengzhou, Henan, όπου αναφέρθηκαν 12 κρούσματα, όλοι οι κάτοικοι πρέπει να υποβάλλονται σε εξετάσεις κάθε 24 ώρες για να πάρουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή να εισέλθουν σε δημόσιους χώρους και στο Guangzhou, όπου αναφέρθηκαν 10 κρούσματα, οι αρχές ξεκίνησαν μαζική δοκιμή και μερικό lockdown τουλάχιστον μιας περιφέρειας.

Οι αριθμοί κρουσμάτων της Κίνας είναι χαμηλοί με τα παγκόσμια πρότυπα, αλλά η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για μια στρατηγική «δυναμικού μηδενισμού» για τον περιορισμό και την εξάλειψη κάθε εστίας. Η πολιτική ήταν επιτυχής σε μεγάλο μέρος της πανδημίας, αλλά αμφισβητήθηκε από την υψηλή μεταδοτικότητα των νεότερων παραλλαγών και η απειλή ξαφνικών lockdowns και ταξιδιωτικών περιορισμών έχει αρχίσει να ενοχλεί τους πολίτες.

Στο Πεκίνο την Πέμπτη, μια διαμαρτυρία είχε πανό αναρτημένα σε μια υπερυψωμένη διάβαση, με ένα να λέει: «Δεν θέλουμε τεστ PCR, θέλουμε να φάμε».

Σε διαδοχικές ημέρες κάλυψης αυτή την εβδομάδα, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν την ανάγκη για όλους τους πολίτες να τηρήσουν την πολιτική, λέγοντας ότι ήταν ο μόνος τρόπος για να αποφευχθούν τεράστιες απώλειες ζωών και η εξάντληση ιατρικών πόρων. 



e-genius.gr ...intelligent web software