Κλιμάκιο δικηγόρων ανέλαβε πρωτοβουλία για τους δύο Στρατιωτικούς

-750x430.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Κλιμάκιο της κίνησης ”Δικηγόροι για την Ειρήνη, τη Δημοκρατία και τη Συνεννόηση στα Βαλκάνια” αποτελούμενο από τους Μανόλη Λαμτζίδη, Έρση Φωτοπούλου, Παναγιώτη Γεωργιάδη και Ελένη Κηπουρού συναντήθηκε με την Προϊσταμένη του Πρωθυπουργικού Γραφείου στην Θεσσαλονίκη κα. Κατερίνα Νοτοπουλου και την ενημέρωσε για την πρωτοβουλία που έχει αναλαβει για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται για περισσότερες από 160 ημέρες στις φυλακές της Ανδριανούπολης.

Η Ομάδα ετοιμάζεται να στείλει επιστολή γραμμένη στην Τουρκική γλώσσα στον Δικηγορικό Σύλλογο Ανδριανούπολης με σχετικό περιεχόμενο, ενώ αντιπροσωπεία του σε συνεννόηση με τον ΔΣΘ, την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και το Δικηγορικό Σύλλογο Ορεστιάδας σχεδιάζει να μεταβεί εκεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, για να επιδιώξει με τη βοήθεια του τοπικού Συλλόγου την ενεργοποίηση κάθε νομικού μέσου αλλά και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στην κατεύθυνση αυτή. Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί να τύχουν δίκαιης μεταχείρισης, ώστε να τους απαγγελθεί σύντομα κατηγορία, να προσαχθούν σε δίκη και – ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα – να τους δοθεί η δυνατότητα να επαναπατριστούν σύντομα στην Ελλάδα. Το θέμα είναι εξαιρετικά σημαντικό θέμα και από νομική και από εθνική σκοπιά. Για καλύτερο συντονισμό ο Μαν. Λαμτζίδης επικοινώνησε στο τέλος της συνάντησης με την Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας κ. Άννα Μεμετζή , ώστε να υπάρξει συντονισμός για κοινές κινήσεις προς την παραπάνω κατεύθυνση. Παράλληλα, τα μέλη της Ομάδας των δικηγόρων, που δημιουργήθηκε στις αρχές του περασμένου Ιουλίου και ήδη αριθμεί 36 άτομα, εκ των οποίων και μέλη από τη Σερβία, τη Βουλγαρία και την Τουρκία, παρουσίασαν στην κα Νοτοπούλου τους σχεδιασμούς της για το άμεσο μέλλον.

Ελπίζουμε να δοθεί ένα τέλος γρήγορα στον γολγοθά των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών, αν και με τον Ερτνογάν στην εξουσία θα αργήσει πολύ. Μακάρι να διαψευστούμε..

Ετικέτες: Τουρκία Φυλακές Στρατιωτικοί Αιχμάλωτοι