Αντιδράσεις από Πατριώτες για τον αποχαρακτηρισμό του Μνημείου των Θερμοπυλών

0
0
0
s2smodern

Οι Έλληνες πατριώτες, όλοι οι Έλληνες, αντιστέκονται και καταγγέλλουν κάθε προσπάθεια εκμετάλλευσης και εμπορευματοποίησης των ιερών χώρων και της ιστορίας του Έθνους…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΛΑ.Ο.Σ. καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση του ΚΑΣ με την οποία αποχαρακτηρίζονται μεγάλο μέρος του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου ζώνης Α των Θερμοπυλών, σε ζώνη Β, ώστε να επιτραπεί η δόμηση και η πώληση του χώρου για την ανάπτυξη κερδοσκοπικών δραστηριοτήτων. Δεν είναι δυνατόν το ΚΑΣ πριν από λίγους μήνες ,να χαρακτηρίζει σαν αρχαιολογικό χώρο το πρώην αεροδρόμιο του “‘Ελληνικού” σταματώντας μια επένδυση και να αποχαρακτηρίζει τον αρχαιολογικό χώρο των Θερμοπυλών (!!!!) επιτρέποντας την ανέγερση ξενοδοχείων μέσα σ αυτόν. Είναι απολύτως απαράδεκτο , προκλητικό και ύποπτο. Βεβαίως και πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα ιαματικά νερά των Θερμοπυλών, βεβαίως και η εκμετάλλευσης των ιαματικών νερών θα πρέπει να δοθεί σε ιδιώτες επενδυτές, γνώστες του αντικειμένου και αποδεδειγμένα ικανούς να πραγματοποιήσουν μια υγιή επένδυση με όφελος και για την τοπική αυτοδιοίκηση και για την τοπική κοινωνία δεδομένου ότι το κράτος και η τοπική αυτοδιοίκηση επί δεκαετίες έχουν αποδείξει ότι δεν έχουν την δυνατότητα ή δεν έχουν την ικανότητα να εκμεταλλευτούν αυτόν τον πλούτο της περιοχής.

Όμως αυτό θα πρέπει να γίνει με βασική προϋπόθεση το ότι δεν θα θιγεί με κανέναν τρόπο ο ιερός αρχαιολογικός χώρος . Ότι γίνει θα πρέπει να γίνει έξω από τον αρχαιολογικό χώρο των 15.000 στρεμμάτων και πάντα υπό την επίβλεψη και έγκριση του ΚΑΣ. Το 5άστερο ξενοδοχείο (μακάρι να είναι και 6άστερο) να γίνει αλλά να γίνει έξω από τον αρχαιολογικό χώρο και πάντα με σεβασμό προς τον γειτνιάζοντα ιερό χώρο και πάντα με την επίβλεψη και την έγκριση τού ΚΑΣ.

Οι Θερμοπύλες είναι η δόξα της Ελλάδος, είναι η ιστορία της Ελλάδος, είναι η ιστορία της Ευρώπης . Δεν πουλιέται δεν εκχωρείται δεν είναι για κανενός είδους εκμετάλλευση. Αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζει και να το σέβεται η για πρώτη φόρα αριστερή κυβέρνηση……… Ο αρχαιολογικός χώρος θα πρέπει να καθαρισθεί από τα οποιαδήποτε κτίσματα ή άλλες κατασκευές υπάρχουν σήμερα μέσα σ αυτόν και θα πρέπει στην συνέχεια να ερευνηθεί από τους αρχαιολόγους και με τις οδηγίες και συμβουλές των αρχαιολόγων θα πρέπει να αναδειχθεί με τον καλύτερο και εντυπωσιακότερο τρόπο σαν εθνικό Ελληνικό , αλλά παγκοσμίου σημασίας, ιστορικό μνημείο. Καμία σχέση αυτό με την τουριστική ανάπτυξη. Η τουριστική ανάπτυξη ευπρόσδεκτη αλλά εκτός του χώρου και χωρίς να θίγει τα ιερά και τα όσια του Ελληνικού Έθνους και της Ελληνικής ιστορίας.

Θ. Τουσιάδης

Περιφερειάρχης ΛΑ.Ο.Σ.

Στερεάς Ελλάδος

Αντιδράσεις, Ιστορία, Θερμοπύλες, Μνημείο, Τουρισμός, Αποχαρακτηρισμός