Ομολογία αποτυχίας οι αλλαγές της ηγεσίας σε Πυροσβεστική και Αστυνομία

toskas.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Oμολογία αποτυχίας σε όλα τα επίπεδα και ταυτόχρονα με χρήση πολιτικής κουτοπονηριάς ήταν οι παραιτήσεις και οι «αποκεφαλισμοί» του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη και των αρχηγών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας δύο εβδομάδες μετά την καταστροφή από τη φωτιά στο Μάτι και στην κυβέρνηση δείχνουν αδυναμία να αντιληφθούν την ζημιά που έχει γίνει.

Ο Π.Πολάκκης θεωρεί ότι όλα έγιναν καλά και τα… χαλάνε οι νεκροί, ενώ η Ρένα Δούρου πιστεύει πως ήταν μια… στραβή στη βάρδιά της.

Πάνω από ολα στην κυβέρνηση ενδιαφέρονται για το πως θα συνεχιστεί ο βίος της.

Το απόγευμα της Κυριακής συνεδρίασε εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ και αποφάσισε την αντικατάσταση των αρχηγών που δε θα άλλαζαν τίποτα και οι οποίοι στην αλήστου μνήμης συνέντευξης της Πέμπτης μετά την καταστροφική πυρκαγιά είχαν δηλώσει υπερήφανοι. ‘Ηδη οι τρεις από τους τέσσερις που ήταν στο πάνελ εκείνης της παρουσίασης έχουν αντικατασταθεί. Το ερώτημα πλέον είναι το πότε θα ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός και αν θα συμπεριλαμβάνει και την αντικατάσταση (με πιθανή μετάθεση) του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος βρίσκεται στο στόχαστρο κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που του αποδίδουν, μεταξύ άλλων, τον λάθος χειρισμό με τη LIVE σύσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στα κεντρικά της πολιτικής προστασίας. Με τις αλλαγές σε δόσεις η κυβέρνηση συνεχίζει επί της ουσίας τον επικοινωνιακό χειρισμό που στοχεύει στη μείωση των πολιτικών επιπτώσεων. Από εδώ και πέρα κάθε μέρα είναι ανοιχτή για την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, με συνομιλητές του πρωθυπουργού να τον τοποθετούν την περίοδο μετά τις 20 Αυγούστου και πριν την παρουσία του στη ΔΕΘ, στις 8 Σεπτεμβρίου. «Όχι πολύ κοντά, όχι πολύ μακριά από τις φλόγες» λένε χαρακτηριστικά. Το «ευχαριστώ» του Πάνου Σκουρλέτη στους απερχόμενους αρχηγούς

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, με ανακοίνωση του ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες τους τον απερχόμενο Αρχηγό της Πυροβεστικής Αντιστράτηγο Σωτήρη Τερζούδη καθώς και τον μέχρι πρότινος Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνο Τσουβάλα.

Ετικέτες: Σύριζα ΕΛ.ΑΣ Μάτι Αποτυχία Πυροσβεστική Τραγωδία