Πάνος Καμμένος κατά Χαράς Νικοπούλου

0
0
0
s2smodern

γράφει ο Δ. Παπαγεωργίου


Ο πόλεμος κατά της Χαράς Νικοπούλου στην Θράκη

Τον Μάιο του 2013, το Γενικό Επιτελείο Στρατού (Γ.Ε.Σ), κατόπιν αξιολογήσεως του ήδη πλουσίου παιδαγωγικού & κοινωφελούς έργου της α.μ.κ.ε. «Η Κιβωτός της Δόμνας Βιζβίζη», ενέκρινε την παραχώρηση του ανενεργού Εθνικού Φυλακίου «Ακρίτας», πλησίον του ορεινού πομακικού οικισμού Κάτω Βυρσίνη του Ν. Ροδόπης, στην εταιρεία, με σκοπό την υλοποίηση έργου αποκαταστάσεως των κτηριακών εγκαταστάσεων & αναπλάσεως του περιβάλλοντος χώρου του φυλακίου.

Η «Κιβωτός», αξιολογώντας τις επιπτώσεις της οικονομικής/κοινωνικής κρίσεως, ανέλαβε την υλοποίηση του έργου. Πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι ο Αβραμόπουλος, ως ΥΠ.ΕΘ.Α., είχε υποσχεθεί την παραχώρηση χρήσης του φυλακίου στον φιλοτουρκικό δήμο Αρριανών, με πρόφαση την δημιουργία εγκαταστάσεων που θα εξυπηρετούν την διεξαγωγή του τουρκοπανηγυριού του «Αλάντεπε» (τουρκική ονομασία της περιοχής «Ακρίτα»), εκεί όπου κάθε χρόνο χιλιάδες τουρκόψυχοι αλαλάζουν πως η Δυτική Θράκη είναι τουρκική.
Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο όμως αυτό το εγχείρημα της Χαράς Νικοπούλου βρίσκεται σε κίνδυνο. Και αυτό διότι δέχεται έναν ανηλεή πόλεμο από πολλές πλευρές, για διαφορετικούς λόγους. Δεν θα περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό από τον Δήμο Αρριανών, γνωστό για τις θέσεις του δημοτικού του άρχοντα, ο οποίος είναι κομμάτι – σύμφωνα τουλάχιστον με την άποψη ανθρώπων που ζούν στην περιοχή και ξέρουν τι γίνεται – της προσπάθειας για τον πλήρη εκτουρκισμό της Θράκης. Όμως το γεγονός ότι η Ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται απεναντί της, με διάφορους τρόπους και το ίδιο κάνει και ο Ελληνικός Στρατός εγείρει ερωτήματα.
Σας είχαμε παρουσιάσει σε προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας μας το χαρτί με το οποίο ο Ε.Σ. ζητούσε δήθεν για «επιχειρησιακούς λόγους» το εγκαταλελειμμένο φυλάκιο. Το ίδιο που σκόπευε να δώσει για τις… τουρκοφιέστες. Όμως πλέον το πρόβλημα φαίνεται ότι έχει πολύ πιο… βαθιές ρίζες. Και ότι εκτός από τους … τουρκόφιλους που τα βάζουν με την Χαρά Νικοπούλου, για προφανείς λόγους και τους συριζαίους που θέλουν να την διώξουν από την περιοχή γενικότερα, στο «παιχνίδι» έχει μπει και ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος. Ο οποίος φέρεται για λόγους «πολιτικής εκδικητικότητας» να θέλει να «τελειώσει» το συγκεκριμένο εγχείρημα.  Ας πάρουμε όμως την υπόθεση από την αρχή.

Ο ρόλος της «Φωνής της Ροδόπης»
Όπως μαθαίνουμε το «όργανο» το οποίο επελέγη για να ξεκινήσει τον πόλεμο κατά της Χαράς Νικοπούλου ήταν η τοπική εφημερίδα «Φωνή της Ροδόπης». Η οποία φαίνεται να έχει προνομιακές σχέσεις με την υπουργό Θεανώ Φωτίου και η οποία με πολλά δημοσιεύματα, για τα οποία όπως μαθαίνουμε έχουν υπάρξει και καταδίκες,  πιέζει για την αμφισβήτηση των δραστηριοτήτων της Στέγης. Τα προβλήματα ξεκινούν τον Φεβρουάριο του 2016 όταν εγκαθίστανται στην Στέγη τα πρώτα παιδιά, κατόπιν έκδοσης της απαιτούμενης Διάταξης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης. Η φιλοξενία και διαβίωση των παιδιών αξιολογείται θετικότατα από στην Έκθεση Αξιολόγησης της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας Θράκης, γεγονός το οποίο δυσαρεστεί όλους του συμμετέχοντες στις παρασκηνιακές διεργασίες, οι οποίοι απαίτησαν αργότερα, πέραν από την απομάκρυνση των παιδιών και την παύση λειτουργίας της Στέγης, ακόμα και την ποινική δίωξη του αρμοδίου Εισαγγελέως. Όλα αυτά, φυσικά, απορρίφθηκαν εν συνόλω, ενώ η Δ/νση Κοινωνικών Πολιτικών επισήμανε ρητώς σε επιστολή της προς τις αρμόδιες Δ/νσεις, πως όλες οι διαδικασίες είχαν ακολουθήσει την νόμιμη οδό σε κάθε περίπτωση. Παρόλο που η κυρία Φωτίου λαμβάνει τις σχετικές εκθέσεις των τοπικών δημοτικών και περιφερειακών αρμοδίων υπηρεσιών, οι οποίες εξυμνούν τον τρόπο λειτουργίας της Στέγης, εκείνη αποστέλλει ένα ψευδές κείμενο στους ιθύνοντες της «Φωνής», στο οποίο αναφέρει πως η λειτουργία της Στέγης έχει παρουσιάσει σωρεία παραβάσεων και πρέπει να κλείσει!  

Ο Ελληνικός Στρατός ακολουθεί τα… κελεύσματα της!
Η αρμόδια Δ/νση Υποδομών του Γ.Ε.Σ. αποφασίζει αυθαίρετα, κατόπιν του καταιγισμού των ανυπόστατων και συκοφαντικών καταγγελιών που είχε δεχθεί εκ μέρους του ιδρυτή της «Φωνής», να αφαιρεθούν οι μπάρες εξωτερικής προστασίας της Στέγης, οι οποίες αποτελούσαν αναγκαίο προληπτικό μέτρο ασφαλείας των εγκαταστάσεων, δίχως να ενημερώσει εγγράφως την Στέγη και δίχως να μεριμνήσει για την αποκατάστασή τους όταν αυτό ζητήθηκε από την αρμόδια Δ/νση Κοινωνικών Πολιτικών του Δήμου Κομοτηνής.  Αρχές του 2017, ζητείται από την Στρατιωτική Υπηρεσία αναλυτική έκθεση για την περαιτέρω ανάπτυξη της δραστηριότητας του Ακρίτα έως το 2020. Έκτοτε, διακόπτεται κάθε επικοινωνία, ενώ η Οικογενειακή Στέγη συνεχίζει κανονικά της λειτουργία της. Τέλη Αυγούστου του 2017, κατόπιν των ισχυρών πιέσεων και εφ’ όσον έχει εξαντληθεί κάθε άλλο μέσο ανάσχεσης της λειτουργίας της Στέγης, φτάνει μια εντολή ανάκλησης της παραχώρησης χρήσης των εγκαταστάσεων του Ε.Φ. Ακρίτας.  Στην οποία η Στέγη απαντά με εξώδικη διαμαρτυρία, η οποία επιδίδεται με δικαστικό επιμελητή στους αρμοδίους αξιωματικούς της 29ης Ταξιαρχίας. Παρανόμως, το εν λόγω έγγραφο διαρρέει 12 ώρες αργότερα σε blog της Ξάνθης (με την Στρατιωτική Υπηρεσία να υποκρίνεται πως αγνοεί τον τρόπο της διαρροής!

Η «Βεντέττα» του Καμμένου κατά της Νικοπούλου!

Στο προηγούμενο σχετικό ρεπορτάζ μας αναφέραμε όμως και ότι η προσπάθεια κάποιων κατά της Χαράς Νικοπούλου φαινόταν να μην απέδιδε. Γιατί μαθαίναμε ότι ο Π. Καμμένος είχε «παγώσει» την διαδικασία. Από ό,τι φαίνεται όμως κάναμε λάθος, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες μας πληροφορίες η Χαρά Νικοπούλου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Π. Καμμένο. Και ο οποίος εκτός εαυτού φέρεται να της είπε ότι επειδή η ίδια πήρε απόσπαση στο γραφείο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλιόπουλου και όχι σε κάποιο γραφείο δικό του ή βουλευτή του, θα της έπαιρνε «τον Ακρίτα».  Η δήλωση φαίνεται ότι έγινε ενώπιον αρκετών ανθρώπων, εθελοντών της οργάνωσης, οι οποίοι ήταν σε ανοικτή ακρόαση με τον υπουργό.   Εάν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε πρόκειται για ένα μείζον σκάνδαλο.  Γιατί σημαίνει ότι η οποιαδήποτε εθνική πολιτική στην Θράκη καταστρατηγείται προκειμένου να εξυπηρετηθούν πολιτικά συμφέροντα.e-genius.gr ...intelligent web software