Ο Πολάκης λέει ότι ο αριθμός των θυμάτων «θολώνει τα νερά»

040818-polakis.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Αν και παραδέχεται ότι μπορεί να έγιναν λάθη και αστοχίες συνεχίζει να υποστηρίζει ο Παύλος Πολάκης ότι το κράτος λειτούργησε αποτελεσματικά. Σε συνέντευξή του στα Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων υποστήριξε ότι οι μηχανισμοί του Κράτους λειτούργησαν αποτελεσματικά αλλά «θολώνει τα νερά» ο αριθμός των… νεκρών. Ωραία διατύπωση, δηλαδή αν οι μηχανισμοί δεν λειτουργούσαν τι θα συνέβαινε; Όσο για την εκκένωση που λέει ότι σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε υποδειγματικά, εμείς θυμόμαστε από την μετάδοση των γεγονότων ότι τα παιδιά της κατασκήνωσης του Δήμου Αθηναίων έφυγαν με πρωτοβουλία της υπεύθυνης της κατασκήνωσης μετά από προτροπή της Πυροσβεστικής με λεωφορεία που είχαν ναυλωθεί από τον Δήμο Αθηναίων.

Τώρα αν την ευθύνη για τον σχεδιασμό της εκκένωσης την είχε ο Δήμαρχος ή η υπεύθυνη της κατασκήνωσης είναι άλλο ζήτημα, πάντως δεν την είχε το Κράτος. Όσο για το σύνολο των 13.500 ανθρώπων που ισχυρίζεται ότι έφυγαν με ευθύνη του Κράτους (μάλλον θα εννοεί το σύνολο των κατοίκων που φυσικά δεν είναι όλοι πάντα εκεί) δεν ακούσαμε τίποτε και μάλλον ευτυχώς που ήταν Δευτέρα και όχι Σαββατοκύριακο, όσοι έφυγαν από ότι δηλώνουν έφυγαν με δική ευθύνη και από ότι δηλώνουν δεν υπήρχε μέριμνα από το Κράτος. Το ίδιο ισχύει και για τον αριθμό των 1.000 ατόμων από τις παραλίες, κάποιοι περισυλλέγησαν αλλά όχι τόσοι πολλοί, γιατί να καταγγέλλουν το αντίθετο οι κάτοικοι σε αυτήν την περίπτωση; Όσο για τα υπόλοιπα παιδιά, γιατί μιλά για συνολικό αριθμό 1.200 προφανώς θα ήταν σε κάποιες περιοχές που δεν αντιμετώπισαν άμεσο πρόβλημα και έφυγαν προληπτικά. Στην συνέχεια επανέλαβε τα ίδια περί επίσημης διαπίστωσης για τον πρώτο νεκρό και δήλωσε πως όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση θα διερευνηθούν οι ευθύνες και αν υπάρχουν θα αποδοθούν.

Όπως όμως και να έχουν τα πράγματα όταν έχεις περίπου 100 νεκρούς και δεν διευκρινίζεις τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων είναι προκλητικό να μιλάς για υποδειγματική λειτουργία της κρατικής μηχανής ακόμα και αν το πιστεύεις.

Ετικέτες: κυβέρνηση Σύριζα Φωτιά Μάτι Πολάκης