Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

38391523_459815127834276_3402398621453254656_n.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Μπορεί, άραγε κανείς, να μιλά ακόμα σήμερα για τον θεσμό της «οικογένειας» και το τι αυτός σημαίνει για το άτομο; Όταν γινόμαστε μάρτυρες των πολλών οικογενειών που διαλύονται, τίθεται το εξής ερώτημα: «Έχει, άραγε, η οικογένεια μέλλον;» Ή για να θέσουμε αλλιώς: «Είναι, άραγε, τόσο σημαντική η οικογένεια;»

Η οικογένεια είναι ο φυσικός θεσμός που δημιούργησε ο ίδιος ο Θεός. Η οικογένεια δεν τρέφει και φροντίζει μόνο τα μέλη της, αλλά επηρεάζει σημαντικά και τη ζωή όλων των εμπλεκόμενων. Οι οικογενειακές σχέσεις διαμορφώνουν ολόκληρη τη ζωή μας. Αυτό που βιώνουμε στην οικογένεια με το συγγενή μας, διαμορφώνει τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους στην κοινωνία. Οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις είναι σημαντικές στο επάγγελμά μας, στις δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου μας, στη δημόσια ζωή μας, κλπ. Η επιτυχία (εκπλήρωση) ή όχι των διαπροσωπικών μας σχέσεων, έχει πολύ μεγάλο αντίκτυπο στην ευημερία μας. Κάποιος που σ’ όλες τις σχέσεις της ζωής του ζει συγκρουόμενος με τους άλλους, γίνεται ελάχιστα αποτελεσματικός. Η οικογένεια είναι ο χώρος άθλησης ή το εκπαιδευτικό ίδρυμα, θα λέγαμε, όπου μαθαίνουμε και εξασκούμε την ικανότητά μας να συνάπτουμε σχέσεις με τους άλλους. Για την ανάπτυξη ενός ατόμου, η ασφάλεια και η προστασία της οικογένειας είναι ζωτικής σημασίας. Στην οικογένεια καλλιεργούνται σημαντικές αξίες, τις οποίες θα υιοθετήσει ένα παιδί, και με τις οποίες καλείται να ζήσει ως νέος και ενήλικας.

Η οικογένεια του Θεού

Ίσως να είσαι πολύ απογοητευμένος από τη δική σου οικογένεια.. Ίσως και να είσαι ακόμα απελπισμένος για την κατάσταση και τα προβλήματα που σου προκάλεσε το διαζύγιο των γονιών σου. Επιθυμείς τόσο πολύ να νιώσεις ασφάλεια, αποδοχή, αγάπη και σιγουριά. Αλλά κατά κάποιο τρόπο αισθάνεσαι μοναξιά, διάλυση, φόβο και απώλεια. Άφησε το Θεό να μπει στη ζωή σου. Θέλει να σε βοηθήσει πολύ πρακτικά, θέλει Αυτός να είναι τα πάντα για σένα. Θέλει να σου δώσει ό,τι χρειάζεσαι και να σε καλύψει με την αγάπη Του. Πρώτα απ’ όλα θέλει να βρεις ασφάλεια κοντά Του. Μετά θέλει να βρεις ασφάλεια μέσα στην οικογένειά Του – δηλαδή σε μια κοινότητα με άλλους συνειδητούς Χριστιανούς που πιστεύουν σ’ Αυτόν. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις να είσαι ένα φως γι’ Αυτόν στην δική σου οικογένεια.

Ιωάννης 1:12: :Σ’ όσους όμως Τον δέχτηκαν (τον Ιησού Χριστό) και πίστεψαν σ’ Αυτόν, έδωσε το δικαίωμα να γίνουν παιδιά του Θεού.

Ετικέτες: Ελλάδα Θεός Οικογένεια Σημασία