x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Μαύρα μαντάτα από τον Β. Ζελένσκι: «Κόπηκαν» τα γέλια με την Γέφυρα της Κριμαίας

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Χθες το πρωι μπορεί στο Κίεβο να πανηγύριζαν για την έκρηξη στην γέφυρα της Κριμαίας αλλά αργά το βράδυ ο Β.Ζελένσκι αποφάσισε να επανέλθει στην πραγματικότητα και να αντιληφθεί την ζημιά που μπορεί να πάθουν οι ουκρανικές δυνάμεις αν ολοκληρωθεί η κατάληψη του Μπαχμούτ από τους Ρώσους.

Σε ότι αφορά την γέφυρα ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μαράτ Κουσνούλιν είπε ότι οι δύτες θα ξεκινήσουν τη δουλειά στις 6 π.μ. και αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της ημέρας.

 

“Η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη – είναι δυσάρεστη, αλλά όχι μοιραία”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρώσος κυβερνήτης της Κριμαίας, Σεργκέι Ακσιόνοφ. «Φυσικά, τα συναισθήματα έχουν πυροδοτηθεί και υπάρχει μια υγιής επιθυμία για εκδίκηση».

 

Παράλληλα η κίνηση των οχημάτων αποκαταστάθηκε περίπου 10 ώρες μετά την έκρηξη και το υπουργείο Μεταφορών της Ρωσίας επέτρεψε τη λειτουργία και της σιδηροδρομικής γραμμής.

Στην πλευρά του Κιέβου αρχίζουν και καταλαβαίνουν ότι παρά τις όποιες νίκες τους τα πράγματα στο μέτωπο δεν είναι καθόλου καλά. Ουκρανικές δυνάμεις εμπλέκονται σε πολύ σκληρές μάχες στην περιοχή της στρατηγικής σημασίας πόλης Μπαχμούτ (ανατολικά), που είναι κοντά να απελευθερώσει ο ρωσικός στρατός, δήλωσε στο τηλεοπτικό διάγγελμά του που μεταφορτώθηκε από τις υπηρεσίες του αργά το βράδυ στην πλατφόρμα Telegram ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

 

Αν και οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν εδάφη με έκταση χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα στις πρόσφατες αντεπιθέσεις τους στο ανατολικό και στο νότιο τμήμα της χώρας, ουκρανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναγνωρίζουν πως η προέλασή τους πιθανόν θα επιβραδυνθεί όταν συναντήσουν πιο αποφασιστική αντίσταση κάτι που ήδη βλέπουν σε Χάρκοβο και Ντονμπάς.

Την ίδια στιγμή οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, με αιχμή του δόρατος την ομάδα WAGNER, βρίσκονται κοντά στο να κυριεύσουν την Μπαχμούτ, πόλη πάνω στον οδικό άξονα που συνδέει τη Σλοβιάνσκ με την Κραματόρσκ, στη βιομηχανική περιοχή Ντονμπάς κάτι που θα σημάνει την ικανότητα των ρωσικών εφεδρειών να κόψουν στην μέση τις ουκρανικές δυνάμεις (ειδικότερα με διακοπή του ανεφοδιασμού).

 

«Κρατάμε τις θέσεις μας στο Ντονμπάς, ειδικά στην κατεύθυνση της Μπαχμούτ, όπου τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα τώρα, (δίνονται) πολύ σκληρές μάχες», είπε ο κ. Ζελένσκι.

 

Παράλληλα, επανέλαβε το αίτημά του δυτικές χώρες να στείλουν στο Κίεβο μεγαλύτερες ποσότητες αντιαεροπορικών συστημάτων.

Σύμφωνα με την ανάλυση του Stratfor, οι ουκρανικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να επιτίθενται στις ρωσικές δυνάμεις στη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου, σε μια προσπάθεια να τις αναγκάσουν να αποσυρθούν στην άλλη όχθη.

Η Ρωσία είναι απίθανο να αποσυρθεί στην άλλη όχθη του ποταμού ενώ θα στερούσε από τη Μόσχα το προγεφύρωμά της σε εκείνη τη στρατηγική περιοχή.

 

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να εκτοξεύουν πυραύλους εναντίον ουκρανικών θέσεων και πόλεων. Το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα ότι χρησιμοποιεί επίσης UAVs-καμικάζι ιρανικής κατασκευής.

 

Αξιωματούχος στη Ζαπορίζια ανέφερε ότι ρωσικός πύραυλος έπληξε κτίριο χθες βράδυ. Κατά τις τοπικές αρχές, ο απολογισμός των θυμάτων των ρωσικών βομβαρδισμών την Πέμπτη στην πόλη έφθασε τους 18 νεκρούς.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software