Ο Γιάννης Σγουρός με μια ντοκουμενταρισμενη παρουσίαση ξεκαθάρισε πως έγινε το γήπεδο της ΑΕΚ

| Πατριωτικός Χώρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, σε μία φαντασμαγορική τελετή, εγκαινιάστηκε το νέο, σύγχρονο γήπεδο της ΑΕΚ, η «Αγία Σοφιά». Για να φτάσουμε όμως σε αυτήν τη γιορτή, χρειάστηκε να γίνουν πολλά, αποφασιστικά και σπουδαία βήματα από ανθρώπους που σκοπό τους είχαν να δημιουργηθεί ένα πρότυπο αθλητικό κέντρο.

Να δημιουργηθεί και να στεγάσει την ιστορική ομάδα της ΑΕΚ, στον ίδιο χώρο που η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως έγραψε τις πιο χρυσές σελίδες της ιστορίας της. Το προηγούμενο γήπεδο αποτελούσε τοπόσημο της περιοχής και κατεδαφίστηκε χωρίς προηγουμένως να έχει υπάρξει σοβαρός σχεδιασμός για τη δημιουργία του νέου γηπέδου.

Η ιστορία θα γράψει ότι ο Διοικητικός Ηγέτης της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, ήταν αυτός που επί των ημερών του εγκαινιάστηκε το νέο αυτό στολίδι του ελληνικού αθλητισμού. Η αλήθεια είναι ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης έκανε τα πάντα για να το πετύχει. Δεν θα μπορούσε όμως ποτέ να γίνει το όνειρο πραγματικότητα, χωρίς τη συμμετοχή και άλλων ανθρώπων και φορέων από την Περιφέρεια Αττικής, επιφανείς ενωσίτες μέχρι και τον φίλαθλο κόσμο της ΑΕΚ. Η «Αγία Σοφιά» είναι το κορυφαίο παράδειγμα επιτυχούς και αγαστής συνεργασίας της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ήταν το 2010, όταν η Νομαρχία Αθηνών έθεσε τις βάσεις για τη δημιουργία του νέου γηπέδου. Ο τότε βασικός μέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ, κ. Παππάς, μαζί με τον τότε Πρόεδρο κ. Αδαμίδη, ζήτησαν σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο μου, την αρωγή μας για την ανοικοδόμηση του νέου γηπέδου , λέει ο Γιάννης Σγουρός και εξιστορεί … 

ΟΛΗ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΓΟΥΡΟΥ ΕΔΩ 

http://sgouros-aek.eventpaper.gr/

 

TAGS: