x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ουκρανία: Αγώνας δρόμου για την ένταξη της στο ΝΑΤΟ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
Όλα δείχνουν ότι η Ουκρανία επιταχύνει την προσπάθεια για ένταξη στο ΝΑΤΟ μετά την προσάρτηση της Ρωσίας

Η ιστορία βρίσκεται στην κρισιμότερη καμπή της μετά τις πυρηνικές απειλές και  ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκι θα υποβάλει «κατεπείγουσα» αίτηση ένταξη στο ΝΑΤΟ μετά και από την την προσάρτηση εδαφών στη Ρωσία.

«Κάνουμε το αποφασιστικό μας βήμα υπογράφοντας την αίτηση της Ουκρανίας για ταχεία ένταξη στο ΝΑΤΟ», δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Ουκρανίας.

Δεν είναι σαφές τι θα σήμαινε μια «κατεπείγουσα» αίτηση, καθώς η ένταξη στο ΝΑΤΟ απαιτεί την ομόφωνη υποστήριξη των μελών της συμμαχίας.

«De facto, έχουμε ήδη αποδείξει τη συμβατότητά μας με τα πρότυπα της συμμαχίας. Είναι πραγματικές για την Ουκρανία – πραγματικές στο πεδίο της μάχης και σε όλες τις πτυχές της αλληλεπίδρασής μας», είπε ο Ζελένσκι. «Εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον, βοηθάμε ο ένας τον άλλον και προστατεύουμε ο ένας τον άλλον. Αυτή είναι η συμμαχία».

Κατά τη διάρκεια του επτάμηνου πολέμου της Ρωσίας στη γειτονική χώρα, η Ουκρανία έχει απομακρύνει τα οπλικά συστήματα της σοβιετικής εποχής και χρησιμοποιεί διατάγματα και όπλα προτύπων του ΝΑΤΟ, αν και η διαδικασία είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Η Ουκρανία, οι δυτικές χώρες και ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών κατήγγειλαν την κίνηση του Πούτιν να προσαρτήσει τις ουκρανικές περιοχές.
 
Για πολλούς αναλυτές, αυτό αντιπροσωπεύει μια μεγάλη κλιμάκωση στον οκταετή πόλεμο που ξεκίνησε ως εμφύλιος το 2014 και κλιμακώθηκε με τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου.

Σε τελετή προσάρτησης την Παρασκευή, ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία έχει «τέσσερις νέες περιοχές», αποκαλώντας τους κατοίκους των κατεχόμενων περιοχών Ντονιέτσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια της Ουκρανίας «τους πολίτες μας για πάντα».

«Αυτή είναι η θέληση εκατομμυρίων ανθρώπων», είπε στην ομιλία του ενώπιον εκατοντάδων αξιωματούχων στο Κρεμλίνο.


e-genius.gr ...intelligent web software