x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Πως εξηγείται η άνοδος της Μελόνι στην εξουσία - Αυτός είναι ο βασικός λόγος

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
Πέρα από την ιδεολογική συμφωνία ή διαφωνία του καθενός με την Τζόρτζια Μελόνι, ένας είναι ο λόγος που όπως όλα δείχνουν το «αουτσάιντερ» του ιταλικού πολιτικού συστήματος ανήλθε στην εξουσία.
 
Η ανοχή της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης άλλαξε τα πάντα στην Ιταλία, ανεβάζοντας την πατριωτική Δεξιά. 
 
Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά:
 
Στην Ιταλία από την 1η Ιανουαρίου 2022, διαμένουν κάτι λιγότερο από 5,2 εκατομμύρια αλλοδαποί κάτοικοι.
 
Αυτό αποτελεί περίπου το 8,7% του συνολικού πληθυσμού της χώρας των 59 εκατομμυρίων.

Ο αριθμός των 5,2 εκατομμυρίων δεν περιλαμβάνει πρώην αλλοδαπούς κατοίκους που έχουν αποκτήσει ιταλική υπηκοότητα. Λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους ανθρώπους, ο αριθμός των αλλοδαπών κατοίκων συν πρώην αλλοδαπών κατοίκων που έγιναν νέοι Ιταλοί πολίτες την τελευταία δεκαετία ανήλθε συνολικά σε περίπου 6,8 εκατομμύρια τον Ιανουάριο του 2021.
 
Ούτως ή άλλως, αυτό είναι πολύ λιγότερο από ό,τι φαίνεται να πιστεύουν πολλοί: μια μελέτη το 2018 διαπίστωσε ότι οι Ιταλοί πιστεύουν ότι μόνο οι μετανάστες από χώρες εκτός ΕΕ αποτελούν το 25%- το ένα ολόκληρο τέταρτο - του συνολικού πληθυσμού της Ιταλίας.

Αυτά τα στοιχεία προέρχονται από την ετήσια έκθεση του 2022 της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ιταλίας.

Αυτοί οι αριθμοί αναφέρονται φυσικά σε εγγεγραμμένους κατοίκους. Ενώ η φύση της παράνομης μετανάστευσης δεν είναι εύκολο να παρακολουθηθεί, το Ίδρυμα Μελετών Μετανάστευσης εκτίμησε το 2018 ότι υπήρχαν επίσης περίπου 500.000 άνθρωποι που ζούσαν στην Ιταλία παράνομα, που ισοδυναμεί με το 0,9% του πληθυσμού, μεταξύ των οποίων όσοι απέτυχαν να λάβουν άσυλο και εκείνοι που έχουν υπερβεί το επιτρεπόμενο όριο διαμονής τους.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αλβανία, το Μαρόκο, το Πακιστάν, η Ινδία και το Μπαγκλαντές είναι σταθερά οι πέντε κορυφαίες υπηκοότητες που κατέχουν οι νέες αφίξεις εκτός ΕΕ στην Ιταλία από το 2019.
 
Εδώ έρχεται και «δένει» η Μελόνι που μεταξύ άλλων έχει ζητήσει επανειλημμένα  «ναυτικό αποκλεισμό» στη θάλασσα για να αποτραπούν οι «παράνομες αναχωρήσεις» προς την Ιταλία.


e-genius.gr ...intelligent web software