Νίκος Μίχος: Κάποιοι έλειπαν 15 χρόνια που εμείς αφήναμε τα κοκκαλάκια μας στους δρόμους!

mixos.jpg
0
0
0
s2smodern


Η ανεξαρτητοποίηση ενός ακόμη βουλευτή της Χρυσής Αυγής, του Νίκου Μίχου, βουλευτή Ευβοίας και παλιό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, πολύ πριν αυτή γίνει, την εβδομάδα που πέρασε, δεν έπεσε σαν… βόμβα! Για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ του πατριωτικού χώρου, είναι γνωστό ότι στο κόμμα της οδού Μεσογείων υπάρχει μια ένταση που σιγοβράζει, παρόλο που αυτή δεν εξωτερικεύεται με «δηλώσεις» και «δημόσιες αντιπαραθέσεις».
Κάτι, το οποίο για άλλους οφείλεται στην κοινή δικαστική περιπέτεια των περισσότερων στελεχών της Χρυσής Αυγής και για άλλους στο γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν μια πολύ μακρά πορεία στον χρόνο όπου δεν λειτουργούσαν ως κόμμα αλλά ως κάτι πολύ πιο «δεμένο». Πρόκειται για την δεύτερη ανεξαρτητοποίηση βουλευτή, μετά από αυτήν του βουλευτή Μεσσηνίας Κουκούτση, πριν από κάποιους μήνες.
Με πάνω κάτω τις ίδιες αιτιάσεις, στις επιστολές ανεξαρτητοποίησης. Κάτι το οποίο υποδεικνύει ότι όντως υπάρχει μια «εσωτερική σύγκρουση». Εμείς μιλήσαμε με τον Νίκο Μίχο για να του θέσουμε ερωτήσεις που νομίζουμε ότι πολλοί από τους αναγνώστες μας έχουν:

Υπήρξε κάποια συγκεκριμένη αφορμή, κάποιο γεγονός για την απόφασή σας αυτή η ήταν προϊόν μακρόχρονης σκέψης;

Διάφορες αφορμές υπήρξαν. Έκανα υπομονή να δω πώς θα πάνε τα πράγματα. Από ένα σημείο και μετά, αφού δεν μου κόλλαγαν κάποια πράγματα, σηκώθηκα κι έφυγα. Δεν μπορούσα άλλο εκεί και τελείωσε. Χωρίς να τσακωθώ με κανέναν από τους βουλευτές, από στελέχη, από αγωνιστές της Χρυσής Αυγής. Γιατί τους αγωνιστές της τότε Χρυσής Αυγής, τότε που ήμουν κι εγώ, τους σεβόμουν και θα τους σέβομαι. Δεν μπορώ να μην τους σέβομαι όταν στο δρόμο είχαμε χύσει μαζί το αίμα μας.

Δηλαδή αναφέρεστε σε στελέχη που έχουν έλθει τον τελευταίο καιρό;

Για κάποιους αλεξιπτωτιστές να το πούμε έτσι, κάποιους νεοεισερχόμενους. Ναι σε αυτούς. Που κρυβόντουσαν για κάποια χρόνια. Και κάποιους “παλιούς” που λείπανε 15 χρόνια όταν εμείς αφήναμε τα κοκκαλάκια μας στους δρόμους και τώρα γίνανε “εξουσία” κι' αυτοί. Εγώ πλέον έφυγα από το κόμμα, έχει τελειώσει για μένα, εκτός από κάποιες αναμνήσεις που έχω από την παλιά Χρυσή Αυγή, με τους παλιούς, τους πρώην, τους αληθινούς συναγωνιστές που ήμασταν κάποτε μαζί. Με το άλλο κομμάτι εγώ έχω τελειώσει. Αλλά οφείλουν όσοι πλέον πάνε στην Χρυσή Αυγή να σεβαστούν αυτούς τους ανθρώπους.
Γιατί δεν είναι τυχαίοι. Έχουν δώσει πραγματικά το αίμα και την ζωή τους. Και αποδείχτηκε αυτό με το πέρασμα των χρόνων. Άνθρωποι που στάθηκαν άξια στο κίνημα, με αξιοπρέπεια, με υπερηφάνεια, με το κεφάλι ψηλά. Εγώ έφυγα, αλλά αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να τους προσέξουνε. Είναι αμαρτία, άνθρωποι που έχουν δώσει την ζωή τους και έχουν χάσει τα πάντα αυτή την στιγμή. Γιατί η Δίκη, που μας τυλίξανε σε μια κόλλα χαρτί, δεν ήταν τυχαία. Ούτε τυχαίο το γεγονός ότι όλων εμάς, της πρώτης γενιάς, χάλασε η ζωή μας.
Και το γνωρίζετε. Ποιός μπορεί να πάει κάπου, κάποιος από εμάς, να βρεί μια δουλειά, να τον καλοδεχτούν; Μόνον και μόνον επειδή ήταν κατηγορούμενος σε αυτή την δίκη της Χρυσής Αυγής; Έχει τελειώσει κατά κάποιο τρόπο η ζωή μας. Και δεν μπορούν να έρχονται τώρα κάποια σκουπίδια, κάποια σκουλήκια, κάποιοι ξεφτιλισμένοι άντρες και να βρίζουν τους ανθρώπους με τα μαύρα, τους ανθρώπους με τα “μπράτσα”. Αυτοί οι άνθρωποι έφεραν την Χρυσή Αυγή εδώ που είναι. Και όλοι αυτοί οι άνθρωποι κράτησαν τον Μιχαλολιάκο εκεί που τον κράτησαν και χαμογελούσε. Και είχε το κεφάλι του ψηλά. Γιατί δεν τον πούλησαν αυτοί οι άνθρωποι.
Όσο για τα σκουπίδια, τους ρουφιάνους, που γύρισαν να πουν για εμένα, το μόνο που έχω να πώ είναι μακάρι να μπορούσε ένας από αυτούς στο ελάχιστο να σταθεί στο κόμμα, στον αρχηγό του, και στους συναγωνιστές, όπως στάθηκα εγώ. Επειδή βγήκαν κάποιοι και μίλησαν και για... θέσεις! Ότι πήρα υπουργείο στην ΝΔ, παρόλο που έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν είναι τυχαίες αυτές οι βρωμιές. Το μόνο που είναι σίγουρο, είναι ότι κάθε ημέρα που θα περνάει θα δικαιώνομαι. Είμαι πολύ σίγουρος. Και να πω και κάτι άλλο σε αυτά τα υποχθόνια πλάσματα, αυτούς τους τελευταίους: Ότι τον δύσκολο δρόμο τον πήρα εγώ.
Εγώ έφυγα και είμαι μόνος μου στο πουθενά. Με δικαστήρια μπροστά μου.e-genius.gr ...intelligent web software