Μόνιμοι κάτοικοι Τουρκίας πλέον οι δύο Στρατιωτικοί

-750x430.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Η τροπολογία αφορά τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, τον Λοχία ΕΠΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη και τον Ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος είπε ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα υπηρετούν στην Τουρκία για να αποδομηθεί το τουρκικό επιχείρημα που δεν αποφυλακίζουν τους δύο Έλληνες επειδή δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία. Ο Πάνος Καμμένος είπε ότι την Παρασκευή θα παρουσιασθούν εκ νέου στο δικαστήριο οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί και για τον λόγο αυτό έπρεπε το τυπικό ζήτημα της τροπολογίας να έχει διευθετηθεί. Τώρα η τουρκική Δικαιοσύνη δεν έχει πλέον καμία δικαιολογία για να μην τους απελευθερώσει. Το τι θα συμβεί την Παρασκευή θα δείξει πολλά και κυρίως τις διαθέσεις του Ρ.Τ.Ερντογάν. Πάντως διπλωματικά «στριμώχνεται» και θα πρέπει να επιδείξει στην Δύση ότι έστω και τυπικά η Τουρκία είναι ένα κράτος Δικαίου με ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Ήταν μια πολύ έξυπνη κίνηση καθώς έτσι αναγκάζεται η Τουρκία να τηρήσει το δικό της Δίκαιο και τους διεθνείς νόμους.

Aπό την στιγμή λοιπόν που μετατέθηκαν στην Άγκυρα, μπορεί αυτό να έχει γίνει και πριν την 1η Μαρτίου, ως διπλωμάτες δεν μπορούν να κρατηθούν αλλά μόνο να απελαθούν άμεσα και η κράτησή τους είναι πλέον παράνομη σε ότι έχει σχέση με τις διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει και η Τουρκία σε σχέση με τους διπλωματικούς υπαλλήλους. 

Πλέον όμως κρατούνται στις φυλακές 2 διπλωματικοί υπάλληλοι και μάλιστα ''συμμάχου'' χώρας. Αυτό σημαίνει ότι παραβιάζει διεθνή νόμο ο οποίος είναι ενσωματωμένος στο τουρκικό Δίκαιο και στους νόμους που περιγράφουν τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας. Εάν συνεχίσουν να παραβιάζουν το νόμο θα σήμαινε ότι και η ελληνική πλευρά θα μπορούσε να πράξει ισοδύναμο τετελεσμένο.

Θα φανεί την Παρασκευή...

Ετικέτες: Τουρκία Στρατιωτικοί Αιχμάλωτοι Κατοικία