Ψήφισμα Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιαννιτσών για το Σκοπιανό

ellas-makedonia__article.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Mε το παρόν ψήφισμα, με πλήρες αίσθημα ευθύνης ως Έλληνες και κυρίως ως Μακεδόνες με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία, στον πολιτισμό και στους αγώνες των προγόνων μας Δηλώνουμε προς κάθε επίσημο φορέα την αντίθεσή μας στο περιεχόμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Εμείς οι Έλληνες Δάσκαλοι είμαστε διαχρονικά (οι κατ’ εξοχήν) θεματοφύλακες της ελληνικής Παιδείας, που σημαίνει θεματοφύλακες της ελληνικής Γλώσσας, της ελληνικής Ιστορίας, του ελληνικού Πολιτισμού. Πιστοί στους αγώνες των προγόνων μας και στο καθήκον δε μπορούμε να δεχθούμε παραχάραξη της ιστορίας, παραχάραξη της ταυτότητάς μας και της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε λύση που θα περιέχει τη λέξη “Μακεδονία” ή παράγωγό της, στην ονομασία του κράτους των γειτόνων μας. Το ίδιο δυνατά εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην ύπαρξη οποιασδήποτε λέξης σχετικής με το “Μακεδόνας” και “μακεδονικός-ή-ό”, στα εξίσου σημαντικά θέματα της ταυτότητας- εθνικότητας και της γλώσσας των γειτόνων.

Δεν υφίσταται ούτε μακεδονικό έθνος ούτε μακεδονική γλώσσα. Καλούμε όλους τους συλλόγους εκπαιδευτικών στην Ελλάδα, όλων των βαθμίδων, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και τις φωνές μας για να αποτραπεί το έγκλημα κατά της Μακεδονίας και κατά της Ελλάδας. «Η Μακεδονία είναι ιστορικά μόνο ελληνική».

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Ετικέτες: Μακεδονία Σκόπια Σύλλογος Ψήφισμα Γιαννιτσά