Οι Έλληνες θα τιμωρήσουν στην κάλπη τους «πρόθυμους»

tsipras_kammenos_theodorakis.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Γράφει ο Νίκος Χιδίρογλου

Πάντα θα υπάρχουν πρόθυμοι για τα χειρότερα. Δυστυχώς. Πάντα. Ειδικά, αν υπάρχουν τυχοδιωκτικοί πολιτικοί σχηματισμοί όπως οι ψευτοπατριώτες των ΑΝΕΛ και το εθνομηδενιστικό Ποτάμι, που φυσικά στην επόμενη Βουλή δεν θα υπάρχουν, καθώς έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα στη συνείδηση του κόσμου. Όμως, η ζημιά έχει γίνει, καθώς η χώρα, τα τελευταία χρόνια και με ευθύνη πολλών, έχει γυρίσει πάρα πολύ πίσω. Τα «δίδυμα» στον ιδεολογικοπολιτικό τυχοδιωκτισμό και στον ιδεολογικοπολιτικό αμοραλισμό, ΑΝΕΛ και Ποτάμι, τελικά δεν διαφέρουν διόλου στις πρακτικές τους… Αναζητούν και οι δύο σχηματισμοί, μερίδιο στην εξουσία. Όι ΑΝΕΛ τα κατάφεραν, ενώ το Ποτάμι το παλεύει…

«ΣΤΗΡΙΞΗ» ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ «ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ» ΤΗΣ «ΠΡΟΟΔΟΥ»

Και ήρθαν τα όσα είπε στο ραδιόφωνο του «Πρώτου Θέματος» ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, που αποδεικνύουν τα παραπάνω. Παραθέτουμε: «Αν θεωρούμε ότι η συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ είναι πραγματικά δυσβάστακτη σε σχέση με το πολιτικό κόστος δεν είναι μονάχα το ‘μακεδονικό’ είναι πολλά ζητήματα – πάντα μιλούσαμε για μια μη εκλεκτική συγγένεια που έδειξε τα όριά της σε πάρα πολλές περιπτώσεις - δική μου άποψη είναι ότι αν δεν είμαστε υποκριτές τότε θα πρέπει να προτείνουμε και εναλλακτική λύση… Δηλαδή στη θέση των ΑΝΕΛ θα έπρεπε να υπάρχει στήριξη από κάποιες από τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές, μέσα σε ένα συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο… Πόσοι μήνες μένουν μέχρι τις εκλογές; Είναι ένας χρόνος; Είναι οκτώ μήνες; Είναι δέκα μήνες;… Γι’ αυτό το χρονικό πλαίσιο, με ένα στενό, συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο που θα προβλέπει ένα, δύο, πέντε θέματα να μπορέσουμε να δώσουμε μια προοδευτική λύση και να διασφαλίσουμε την επίλυση του μακεδονικού για το εθνικό συμφέρον… Ήταν η ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ έστω τον τελευταίο χρόνο της διακυβέρνησης να μπορέσει να αποκτήσει τα δικά του πολιτικά χαρακτηριστικά και χωρίς να έχει το φρένο των ΑΝΕΛ, που είναι μια σχέση τόσο αταίριαστη, να μπορέσει να κάνει κάποια άλλα πράγματα μέχρι το τέλος της θητείας αυτής. Φοβάμαι ότι δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε με δυνάμεις όπως οι ΑΝΕΛ… Και νομίζω θα έπρεπε θα έπρεπε να είναι η αντίληψη και του ΚΙΝΑΛ. Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για να προχωρήσουμε προς την προοδευτική κατεύθυνση».

ΑΠΟΨΈΙΣ ΜΑΥΡΟ ΧΑΛΙ

Ποιος είναι ο αρχιτέκτων μηχανικός Σπύρος Δανέλλης, όσον αφορά στην πολιτική του διαδρομή; Προέρχεται από το ΚΚΕ Εσωτερικού, πέρασε φυσικά από την ΚΕ της ΕΑΡ, ενώ την περίοδο 1992 – 2000, ήταν μέλος της ΚΕ του Συνασπισμού, Την περίοδο 1996 – 2000, ήταν βουλευτής Ηρακλείου του Συνασπισμού. Την περίοδο 2003-2009, διετέλεσε δήμαρχος Χερσονήσου. Την περίοδο 2009 – 2014, ήταν ευρωβουλευτής του ΠΑΣΌΚ. Από το 2015 ως σήμερα, είναι βουλευτής Ηρακλείου με το Ποτάμι. Όι απόψεις του; Μαύρο χάλι. Στις αρχές του Ιανουαρίου του 2018, κάποιες τοποθετήσεις του για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων, δημιούργησαν αντιδράσεις, με εκείνον να επανέρχεται λέγοντας πως «φυσικά και δεν είπα ότι θα ψήφιζα για ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’. 27 χρόνια τώρα αποζητούμε σύνθετη για όλες τις χρήσεις ονομασία. Το εμπόριο του πατριωτισμού βλάπτει σοβαρά την εθνική... υγεία». Τι σημαίνει άραγε «εμπόριο πατριωτισμού»; Αργότερα και συγκεκριμένα στις 13 Ιουνίου, δήλωσε, μετά μάλιστα από δηλώσεις εναντίον ου από τον Όδυσσέα Κωνσταντινόπουλο του Κινήματος Αλλαγής, ότι «επί της ουσίας, πρόκειται για ένα ζήτημα που κατατρώει εθνικό κεφάλαιο, δημιουργεί εχθρούς και δε μας αφήνει να λύσουμε τα πραγματικά μας προβλήματα, επικεντρώνοντας την προσπάθειά μας εκεί, δηλαδή στην Τουρκία». Δηλαδή, κατ’ αυτόν, το θέμα του ονόματος των Σκοπίων, δεν είναι «πραγματικό»… Ισως θα έπρεπε κάποιος να του κάνει ένα μάθημα ιστορίας και να του μιλήσει για την 5 η Όλομέλεια του ΚΚΕ και τι ακολούθησε την προδοτική αυτή μεθόδευση.

ΟΙ ΔΙΈΘΝΙΣΤΙΚΈΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΈΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΈ ΑΚΡΙΒΑ

Και βέβαια σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Δανέλλης θα μετάσχει σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Παιανία, με θέμα «Βαλκάνια με ειρήνη, σταθερότητα και συνανάπτυξη». Και μπορεί αυτές οι διεθνιστικές σαχλαμάρες για δήθεν «συνεργασίες» να αρέσουν στον - καθόλα νεοφιλελεύθερο - «διεθνή παράγοντα», όμως θέτουν τη βάση για προώθηση των θέσεων των σφετεριστών της ιστορίας μας και για υπονόμευση της εθνικής μας κυριαρχίας στη Μακεδονία μας. Αυτό δεν το βλέπουν οι κάθε λογής «διεθνιστές» τύπου Δανέλλη, όπως δεν βλέπουν και τις επιδιώξεις του Βερολίνου, ελέω ενεργειακών αγωγών που θα περάσουν από την ευρύτερη περιοχή, μεθοδεύσεις που φυσικά υποσκάπτουν τα εθνικά μας συμφέροντα. Και είναι πραγματικά υποκριτικό να ακούγονται η λέξη ανάπτυξη ή παράγωγα αυτής, όπως η συνανάπτυξη και να συνδέονται αυτές με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με μια «προοδευτική» κυβέρνηση όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν κρύβει την έχθρα της στην ιδέα της «ανάπτυξης» (δείτε σχετική τοποθέτηση Τσακαλώτου στη Βουλή) και στις επενδύσεις, τις οποίες μπλοκάρει ποικιλοτρόπως, κοροϊδεύοντας τους ανέργους στη χώρα μας και προσπαθώντας να φτωχοποιήσει τον ελληνικό πληθυσμό, ώστε να είναι σε θέση έτσι, να τον ελέγχει. Και δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βρει αρωγούς στο πρόσωπο αυτών που θέλουν να δουν να επιβάλλεται στη χώρα μας μια παρακμιακή ελευθεριακή και εθνομηδενιστική ατζέντα. Το έθνος όμως παρακολουθεί και στην κάλπη θα μιλήσει. Και θα εξαϋλώσει εκλογικά τον εθνομηδενισμό και την ελευθεριότητα και αυτούς που την εκφράζουν.

Ετικέτες: Σύριζα ΑΝΕΛ Ποτάμι Τιμωρία Δανέλλης Πρόθυμοι Κάλπες