Γράφτηκε στις .

Ήταν ο Χριστός… ινδιάνος;

0
0
0
s2smodern
powered by social2s


του Γιώργου Μιχαλόπουλου

Ρωτάω πολύ σοβαρά τους Άγιους Πατέρες και παρακαλώ πολύ ας μου απαντήσει κάποιος ΥΠΕΥΘΥΝΑ! Ο μεγάλος μου γιός φέτος πηγαίνει στην Γ΄ Δημοτικού. Ο… φάκελος (που φυσικά δεν είναι «φάκελος», αλλά κανονικό βιβλίο!) για το μάθημα των Θρησκευτικών παρουσιάζει την Παναγιά και τον Χριστό σαν… ινδιάνους με ΦΩΤΟΣΤΕΦΑΝΑ και για την ακρίβεια σαν ινδιάνους της φυλής Τσεγιέν!
Σας ερωτώ, λοιπόν, Άγιοι Πατέρες, αν αύριο το πρωί έρθει ο γιός μου και μου πει πως ο Χριστός και η Παναγία ήταν δυο καλοί… ινδιάνοι και αρχίζει να πιστεύει στα… τοτέμ αντί για τον Εσταυρωμένο, ποιος θα φέρει την ευθύνη; Ο άθεος Τσίπρας, ο χριστέμπορος Καμμένος ή ΕΣΕΙΣ; Γιατί αποδεχθήκατε ΣΙΩΠΗΡΩΣ αυτό το αίσχος με το «φακέλωμα» της Ορθοδοξίας στα σχολεία μας; Φοβάστε μην σαν κόψουν τα… μισθά; Δεν πειράζει, άλλωστε πολύς ο μισθός εν τοις ουρανοίς, εκτός κι αν δεν πιστεύετε στον Χριστιανισμό, παρά μόνο στον ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΣΜΟ, οπότε Άγιοι Πατέρες σας προτείνω να πετάξετε τα τιμημένα ράσα σας, να φορέσετε ινδιάνικα φτερά στο κεφάλι σας και να μνημονεύετε τον… Μανιτού!
Ρίξτε και ένα… χορό της βροχής και πού ξέρετε, ο καλός Θεούλης μπορεί να σας λυπηθεί και να σας συγχωρέσει! Ο ελληνικός λαός, όμως, είναι εξαγριωμένος μαζί σας Άγιοι Πατέρες γιατί τον εγκαταλείψατε στην πιο δύσκολη καμπή της νεότερης ιστορίας του. Την ώρα που τα φουρτουνιασμένα κύματα χτυπάνε αλύπητα την κιβωτό της Ορθοδοξίας, εσείς αντί να είστε καπετάνιοι και τιμονιέρηδες, καταντήσατε ορντινάτσες και μούτσοι!

Υ.Γ. Ευτυχώς που ο Ορθόδοξος λαός παίρνει ήδη την κατάσταση στα χέρια του και ήδη έχει αρχίσει να επιστρέφει ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ τους «φακέλους» των Θρησκευτικών πίσω στο υπουργείο (α)παιδείας και (μη) θρησκευμάτων, ως μια πράξη αντίστασης στους νεοταξικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου. Όσο για εσάς Άγιοι Πατέρες, όταν οι σημερινοί «άρχοντες» που προσκυνάτε σας τσεκουρέψουν λεφτά και προνόμια, μην τολμήσετε να ζητήσετε τη βοήθεια των Πιστών, γιατί πολύ απλά θα διαπιστώσετε τι σημαίνει να είσαι απελπιστικά ΜΟΝΟΣ!