x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Οι 5 ώρες την ημέρα που θα μειώνεται υποχρεωτικά το ρεύμα στην Ελλάδα

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ρεύμα: Με τις επιπτώσεις της σχεδόν πρωτοφανούς κρίσης στις τιμές ενέργειας να γίνονται αντιληπτές κυρίως στις τσέπες των πολιτών, οι κυβερνήσεις των χωρών της Ευρώπης αναζητούν τρόπους μείωσης της κατανάλωσης ρεύματος για να σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται ενόψει χειμώνα.

Τη δραματική κατάσταση που καλούνται να διαχειριστούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις περιέγραψε το Bloomberg σημειώνοντας ότι η διακοπή ρεύματος εξετάζεται είναι όμως η έσχατη λύση. Θα προηγηθεί η σύσταση στους πολίτες να χαμηλώσουν τους θερμοστάτες και να κάνουν πιο σύντομο ντους, να μειωθεί η θερμοκρασία στις δημόσιες πισίνες και να κλείνει ο εξωτερικός φωτισμός των δημόσιων κτιρίων τη νύχτα.

Στη συνέχεια θα γίνει έκκληση στις ενεργοβόρες εταιρείες (πολλές από τις οποίες έχουν ήδη προκαθορισμένες συμφωνίες με τις κυβερνήσεις), να μειώσουν τη χρήση και αν και τότε τα πράγματα δεν βελτιωθούν θα ακολουθήσουν οι προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος.

Οι κυβερνήσεις της Ευρώπης θέλουν πάση θυσία να αποφύγουν τις απροειδοποίητες διακοπές οι οποίες εκτός του ότι θα ταλαιπωρήσουν αφάνταστα τους πολίτες θα δώσουν ένα ακόμη χτύπημα στην οικονομία των χωρών.

 

Την ίδια ώρα το ελληνικό σχέδιο που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ κινείται στη λογική της υποχρεωτικής μείωσης της κατανάλωσης προκειμένου να μην φτάσουμε στην ακραία λύση των διακοπών ρεύματος. Πιο συγκεκριμένα θα υπάρχει σύσταση στα νοικοκυριά για εξοικονόμηση ενέργειας και περιορισμό στην κατανάλωση ενώ οι ενεργοβόρες βιομηχανίες, θα δίνουν τις προσφορές τους για να κάνουν εξοικονόμηση ενέργειας οι ίδιες με κίνητρο μια αποζημίωση.

 

Το ελληνικό σχέδιο βασίζεται στην υποχρεωτική μείωση της ηλεκτρικής ενέργειας κατά 5% τις ώρες αιχμής – 13.00 έως 16.00 το μεσημέρι και 20.00 έως 22.00 το βράδυ και θα στηρίζεται στο νέο μοντέλο επιδοτήσεων στο οποίο όσο λιγότερο καταναλώνεις τόσο μεγαλύτερη επιδότηση θα έχεις.

Εάν το σχέδιο δεν πετύχει τον στόχο του και δεν επιτευχθεί η μείωση που απαιτείται (τα πάντα θα κριθούν από το πόσο βαρύς θα είναι ο φετινός χειμώνας) τότε θα ακολουθήσει… σκληρό ροκ με τις προγραμματισμένες διακοπές να είναι πλέον μονόδρομος.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software