x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Αυστραλία: Τα γραφεία τελετών κρούουν τον κώδωνα κινδύνου για τους «υπερβολικούς θανάτους των Αυστραλών»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Οι νεκροθάφτες στην Αυστραλία βιώνουν μια ασυνήθιστη αύξηση των δουλειών τους, καθώς οι Αυστραλοί πεθαίνουν σε ασυνήθιστα υψηλούς αριθμούς, διαμορφώνοντας έτσι μια «ανησυχητική» τάση που οι γιατροί δεν μπορούν να εξηγήσουν.

Ο Μάρτιν Μάσον, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος του γραφείου κηδειών Tribute Funeral Services στο προάστιο Ρέιβενχολ που βρίσκεται δυτικά της Μελβούρνης, λέει ότι για αυτόν και για άλλους στον κλάδο του, δεν υπάρχει σχεδόν ούτε ώρα που να μένουν χωρίς δουλειά, καθώς τα επίσημα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι οι Αυστραλοί πεθαίνουν με υψηλότερο ρυθμό το 2022.

«Από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και σήμερα, δεν έχουμε σταματήσει να δουλεύουμε», είπε ο κ. Μάσον στην Daily Mail Australia.

Ο ίδιος πιστεύει ότι υπάρχει απότομη άνοδος θανάτων σε ανθρώπους που βρίσκονται σε παραγωγική εταιρεία, αλλά δεν έχει συγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτή του την άποψη.

 

«Σίγουρα έχουμε δει πολλούς θανάτους ανθρώπων που είναι στα 60, στα 50 και ακόμη και στα μέσα 40 τους και ακόμη νεότερους», είπε.

Ο κ. Μάσον αποκάλυψε ότι είχε ρωτηθεί πολλές φορές σχετικά με τα αυξημένα ποσοστά θνησιμότητας, αλλά δεν είχε να δώσει καμία ιδιαίτερη εξήγηση για το φαινόμενο, πέρα από την «επέλαση του κορωνοϊού».

Ο κ. Masson είπε ότι είχε ρωτηθεί για αυξημένα ποσοστά θνησιμότητας, αλλά δεν είχε καμία πραγματική εξήγηση εκτός από το ότι ο Covid «άφησε να σκίσει»

 

Ο κ. Μάσον δεν έχει να δώσει μια συγκεκριμένη απάντηση για το αυξημένο ποσοστό θνησιμότητας που παρατηρείται στην Αυστραλία

Ωστόσο, σημείωσε ότι υπάρχουν περισσότεροι θάνατοι από καρκίνο, καρδιακά επεισόδια και άλλες ασθένειες, τις οποίες αποδίδει στον τρόπο που ζουν οι Αυστραλοί.

«Τα επεξεργασμένα τρόφιμα, ο τρόπος ζωής μας, το να μείνουμε ξύπνιοι μέχρι αργά, το ποτό, το άγχος και όλα αυτά, είναι πολύ εμφανή τα τελευταία δύο χρόνια», είπε ο κ. Μάσον. «Όλα αυτά οδηγούν σε πρόωρους θανάτους, αλλά και πάλι, δεν ξέρω», συμπλήρωσε.

Το Αυστραλιανό Γραφείο Στατιστικής (ABS) επιβεβαιώνει ότι οι Αυστραλοί πεθαίνουν με ρυθμό υψηλότερο από το κανονικό, φέτος.

 

Οι Αυστραλοί πεθαίνουν με υψηλότερο από το κανονικό ποσοστό φέτος, σύμφωνα με το Αυστραλιανό Γραφείο Στατιστικής

Όταν τα ποσοστά θνησιμότητας ανεβαίνουν πάνω από τους ιστορικούς μέσους όρους, χωρίς αυτό να οφείλεται στη γήρανση του πληθυσμού, τότε αυτό ονομάζεται «υπερβολικοί θάνατοι».

«Υπήρξε υπερβολική θνησιμότητα το 2022 σε όλους τους μήνες, τόσο με τον αριθμό των θανάτων όσο και με το ποσοστό θανάτων που είναι γενικά υψηλότερα από τους ιστορικούς μέσους όρους», δήλωσε εκπρόσωπος της ABS στην Daily Mail Australia.

 

«Τον Μάιο, υπήρξαν 16.124 θάνατοι, που είναι ένας αριθμός κατά 13,5% υψηλότερος από τον μέσο όρο των θανάτων που θα βλέπαμε κανονικά να σημειώνονται τον Μάιο (14.202), με βάση τα στοιχεία της τελευταίας δεκαετίας.

Από το νούμερο αυτό, 862 θάνατοι «αποδόθηκαν άμεσα στον κορωνοϊό τον Μάιο». Ωστόσο, υπήρχαν επίσης περισσότεροι από τον αναμενόμενο θάνατοι από άνοια, διαβήτη, επιθετικό καρκίνο και ισχαιμικές καρδιοπάθειες.

Ο Πρόεδρος της AMA, καθηγητής Στιβ Ρόμπσον, δήλωσε ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να φανεί το γιατί πεθαίνουν περισσότεροι Αυστραλοί από το αναμενόμενο

 

Το κορυφαίο σώμα των γιατρών της Αυστραλιανής Ιατρικής Ένωσης (AMA) είπε στην Daily Mail Australia ότι είναι «ανησυχητικό» που αυξάνονται με τέτοιο ρυθμό οι θάνατοι, πόσο μάλλον όταν κάτι τέτοιο αντικατοπτρίζεται και σχεδόν σε όλες τις χώρες στο εξωτερικό.

«Έχουμε δει τα στατιστικά του ABS που αντικατοπτρίζουν μια ανησυχητική τάση σε άλλες χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Πρόεδρος της AMA, καθηγητής Στιβ Ρόμπσον.

Η Βρετανία έχει δει μια αύξηση 10% πάνω από τον αναμενόμενο αριθμό θανάτων από τον Απρίλιο μέχρι και σήμερα. Ως κύριες αιτίες έχουν αναφερθεί παθήσεις του κυκλοφορικού και ο διαβήτης.

Το hangover των περιορισμών και των περιορισμών του Covid θα μπορούσε να είναι ένας λόγος για τον οποίο περισσότεροι Αυστραλοί πεθαίνουν σε αριθμούς άνω του μέσου όρου

 

Ο καθηγητής Ρόμπσον είπε ότι δεν είναι σαφές στο τι οδήγησε στην κατακόρυφη αύξηση των θανάτων στην Αυστραλία. «Πρέπει να γίνει κάποια έρευνα όμως για να βρούμε το γιατί συμβαίνει αυτό», είπε.

Ωστόσο, επεσήμανε ορισμένους «πιθανούς παράγοντες» που θα μπορούσαν να είναι μια αρνητική αντίδραση από την περίοδο απομόνωσης, καραντίνων και περιορισμών, ελέω Covid.

Μια άλλη πιθανή αιτία είναι ότι οι άνθρωποι είτε δεν μπορούσαν είτε φοβούνταν να δουν έναν γιατρό λόγω του κινδύνου μόλυνσης από τον ιό.

 

«Οι άνθρωποι έχουν αποφύγει να επισκέπτονται τον γιατρό για τακτικούς ελέγχους ή να μιλήσουν για κάποιο πρόβλημα που αφορά την υγεία τους ή καθυστέρησαν να πάνε στον γιατρό και κατά συνέπεια είδαν την κατάστασή τους να γίνεται πιο σοβαρή», είπε ο καθηγητής Ρόμπσον.

«Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να προετοιμάσουμε το σύστημα υγείας, τόσο για να αντιμετωπίσουμε τον αντίκτυπο του COVID σε πράγματα όπως οι λίστες αναμονής αλλά και για να αντιμετωπίσουμε εκείνους τους ασθενείς που έχουν καθυστερήσει να αποκτήσουν φροντίδα και τώρα χρειάζονται πιο σοβαρή παρέμβαση», τόνισε.

Την περίοδο των μεγάλων περιορισμών και των υποχρεωτικοτήτων, μεταξύ Απριλίου 2020-Απριλίου 2022, υπολογίζεται πως 6.000 ασθενείς με καρκίνο, έχασαν τα ραντεβού τους για τις θεραπείες τους, με το μεγαλύτερο ποσοστό εξ αυτών, να καταλήγουν.

Και όλα αυτά μόνο στην πολιτεία της Βικτώρια. «Πριν από τον κορωνοϊό, τα ποσοστά θανάτων ήταν πολύ χαμηλότερα, σίγουρα ο ιός έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αύξηση αυτών, αλλά πλέον δεν είναι ο κύριος λόγος, κάτι πρέπει να γίνει, πρέπει να οργανώσουν μια μελέτη», αναφέρει ο κ. Μάσον

 

Τα χρόνια που οδήγησαν στην πανδημία αλλά και η ίδια η περίοδος του Covid ήταν ήσυχα για τον κλάδο των γραφείων τελετών, από τις αρχές του 2022 όμως, γίνεται «χαμός»

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software