Δυναμική πορεία στην Κατερίνη για τη Μακεδονία

vro.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

H μεγαλύτερη παλλαϊκή μαχητική πορεία διαμαρτυρίας με μεγάλο πάθος και παλμό που έγινε ποτέ στην Κατερίνη ήταν η χθεσινή που διοργάνωσαν 68 πολιτιστικοί σύλλογοι της Πιερίας ενάντια στην συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους Σλάβους των Σκοπίων προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο κέντρο της πόλης.

Ένα ατελείωτο λαϊκό ποτάμι πλημμύρισε τους δρόμους της Κατερίνης με εμπροσθοφυλακή την ελληνική μαχητική πιερική νεολαία και χιλιάδες λαού να ακολουθούν με λάβαρα και ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα, έφτασαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας και της ελληνικής ιστορίας. Σύμφωνα με το Lefterria.gr οι διαμαρτυρόμενοι τοιχοκόλλησαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στα κλειστά, αλλά αστυνομοκρατούμενα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και αφού φώναξαν συνθήματα με κυρίαρχο το “ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, αλλά ακούστηκαν βέβαια και πολλά γιουχαϊσματα, επέστρεψαν κατόπιν στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο.

Δεν θα κοπάσουν οι αντιδράσεις για τη Μακεδονία όπως φαίνεται, με τον Τσίπρα ήδη να σκέφτεται πως θα το χειριστεί στη συνέχεια..

Ετικέτες: Μακεδονία Σύλλογοι Πορεία Κατερίνη