Αυθόρμητη πορεία για τη Μακεδονία στην Καβάλα! Νέα συγκέντρωση σήμερα

0
0
0
s2smodern

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο κέντρο της Καβάλας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής  για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, λίγες ώρες μετά την επίσημη υπογραφή από τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και των Σκοπίων για την ονομασία της γειτονικής χώρας ως «Βόρεια Μακεδονία» και τα σοβαρά επεισόδια στις Πρέσπες μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καπνεργάτη καλέστηκε μέσω facebook από πολίτη περίπου 1 ώρα πριν αρχίσουν να καταφθάνουν τα πρώτα άτομα για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ. Λίγο πριν τις 23:00 οι περίπου 100 συγκεντρωμένοι αποφάσισαν να κάνουν πορεία στο κέντρο της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας και ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο, ενώ κρατούσαν πανό και ελληνικές σημαίες. Οι συγκεντρωμένοι έφτασαν έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την σκληρή στάση την οποία κράτησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στις Πρέσπες, με τις αναφορές για τραυματισμένους πολίτες από γκλοπ και για αναπνευστικά προβλήματα από τα χημικά τα οποία έπεσαν συνεχώς να αυξάνονται. Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους φώναξαν στη διμοιρία των ΥΜΕΤ και στους άνδρες της Ασφάλειας οι οποίοι βρίσκονταν στην είσοδο του Μεγάρου «για 800 ευρώ σκοτώνετε Έλληνες», ενώ κάποιοι άλλοι φώναξαν συνθήματα κατά της Αστυνομίας, με κάποιους -ελάχιστους- να προσπαθούν να εισέλθουν στο κτίριο, καθώς σύμφωνα με τη δική τους μαρτυρία, ένας εκ των αστυνομικών γέλασε ειρωνικά για τα περί «800 ευρώ». Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν και η πορεία συνεχίστηκε, για να διαλυθεί στην πλατεία Καπνεργάτη.

Οι συγκεντρωμένοι αποφάσισαν -αυτή τη φορά πιο οργανωμένα- να ανανεώσουν το ραντεβού για το απόγευμα της Δευτέρας στην πλατεία Καπνεργάτη, ενώ διαβεβαίωσαν ότι οι αντιδράσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.

Πηγή: Kavalapost

Οι Καβαλιώτες, ως γνήσιοι Μακεδόνες, δε θα μπορούσαν να απέχουν από την κρίσιμη αυτή στιγμή για την πατρίδα μας, με την προδοσία της Μακεδονίας!

Μακεδονία, Καβάλα, Αντιδράσεις, Συγκέντρωση