Νούμερα!

euro_6.jpg
0
0
0
s2smodern


του Γιώργου Μιχαλόπουλου


Η οικονομία είναι νούμερα και τα νούμερα δεν βγαίνουν, παρά το γεγονός ότι μας… κυβερνούν!
Παρακαλώ την προσοχή σας: Η Ελλάδα ήταν το 2015 η μοναδική χώρα-μέλος του ΟΟΣΑ που προχώρησε σε αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων, από 26% σε 29%. Στον αντίποδα, στις χώρες που μειώθηκε η φορολογία των επιχειρήσεων περιλαμβάνονται ΟΛΕΣ όσες ήταν σε μνημόνιο ή σε οικονομική κρίση, όπως η Ιρλανδία και η Ισπανία, καθώς και η Ιταλία, που επίσης αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Την ώρα, δηλαδή, που ολόκληρος ο πλανήτης πράττει το αυτονόητο ώστε να αναπτυχθεί η οικονομία και να προσελκυσθούν επενδύσεις, που με τη σειρά τους θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας, άρα και κατανάλωση, εμείς αυξάνουμε τους φόρους… πυροβολώντας το νεκρό! Αποτέλεσμα; Μια τρύπα στο νερό ή για την ακρίβεια… μαζούτ στο Σαρωνικό! Υστέρηση στα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού κατά 1,759 δισ. ευρώ ή 5,5% έναντι του στόχου, δείχνουν τα στοιχεία για την εκτέλεση του Κρατικού Προϋπολογισμού στο διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου 2017.

Για πρώτη φορά και το πρωτογενές πλεόνασμα βρέθηκε κάτω από το στόχο. Οι Έλληνες φορολογούμενοι έχουν κυριολεκτικά σηκώσει τα χέρια ψηλά και μόλις τον προηγούμενο μήνα πρόσθεσαν άλλα 2 δις χρέη στο Δημόσιο, με αποτέλεσμα το συνολικό χρέος των Ελλήνων-σκλάβων προς το διεφθαρμένο κράτος να φθάνει πλέον τα 97,355 δισ. ευρώ, μια τζούρα από το όριο των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ. Την ώρα που κάθε επενδυτική προσπάθεια στην Ελλάδα πάει περίπατο εξαιτίας του «συνδρόμου Καρανίκα», που έχει κατακλύσει Υπουργεία και Δημόσιο – έχουν προωθηθεί σε θέσεις ευθύνης κάτι τύποι «ρόδα, τσάντα και κοπάνα» - στο Μέγαρο Μαξίμου τρέμουν στην ιδέα ότι η Μέρκελ και ο Σόιμπλε μετά τις γερμανικές εκλογές θα αλλάξουν ριζικά στάση απέναντι στην κυβέρνηση Τσίπρα και στον Σύριζα και θα επιχειρήσουν να την ανατρέψουν, προκαλώντας λαϊκή εξέγερση με τις απαιτήσεις της τρίτης αξιολόγησης (στο ΔΝΤ ήδη ζητάνε νέα μέτρα!) αλλά και με ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ, μιας και η υστέρηση εσόδων σε συνδυασμό με το μπάχαλο στους πλειστηριασμούς δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ!

Αυτός ο χειμώνας προμηνύεται πιο άγριος από τον χειμώνα του 2008, τότε που κάηκε η Αθήνα με αφορμή τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου.e-genius.gr ...intelligent web software