Δηλώσεις Ερντογάν για F35 και S-400

0
0
0
s2smodern

''Η Τουρκία συνεχίζει μια πολύ σοβαρή διπλωματία. Στα δυτικά με Ρωσία και Ιράν, ενώ στα ανατολικά του Ευφράτη είμαστε συνασπισμένοι με τις ΗΠΑ και τις δυνάμεις του συνασπισμού. Στην περίοδο Ομπάμα άνοιξε το θέμα του Μένμπιτς. Στην σύνοδο των G20 τα συζητήσαμε αυτά, αλλά η κυβέρνηση Ομπάμα μας καθυστέρησε. Κάναμε μια συνάντηση με τις ΗΠΑ και του είπα πως εάν δεν μας θέλετε δίπλα σας στο Μένμπιτς να το ξέρουμε, εάν θέλετε να είστε δίπλα δίπλα με το PYD αυτό δεν το καταπίνουμε. Οι ΗΠΑ στο θέμα του Μένμπιτς ήταν πάντα στην ίδια θέση και εμείς είπαμε εσείς τον δρόμο σας και εμείς τον δικό μας. Δόθηκαν 5.000 φορτηγά με βοήθεια στους τρομοκράτες. Όταν μίλησα στον Ομπάμα για αυτή την βοήθεια μου είπε ¨δεν γίνεται¨. Μας έχουν πει πως ''υπάρχουν οι σειριακοί αριθμοί, θα τα πάρουμε πίσω'', θα δούμε την ειλικρίνεια τους σε αυτό το θέμα. Στο θέμα των F-35 εμείς εκπληρώσαμε την συμφωνία μας. Εμείς πληρώσαμε 800 εκ. 4 στο F-35. Μια πληρωμή βάσει συμφωνίας. Εάν σε αυτό μας φερθούν λανθασμένα, τότε υπάρχει και το διεθνές δίκαιο. Θα πράξουμε τα δέοντα.

Αν έρθουν οι S-400 , ας μην μας παρεξηγήσουν αλλά εμείς δεν τους πήραμε για να τους βάλουμε σε εμπάργκο. Αν χρειαστεί θα τους χρησιμοποιήσουμε. Αυτό είναι αμυντικό σύστημα. Μα αν δεν τα χρησιμοποιήσουμε τι θα τα κάνουμε; Θα εξαρτώμεθα από την Αμερική; Πλέον βαρεθήκαμε. Η Ρωσία ανταποκρίθηκε στην πρόταση μας. με μια πολύ ελκυστική πρόταση. Μπορεί να πάμε και σε συμπαραγωγή. Εμείς αυτή την στιγμή έτσι το τρέχουμε. Η Ελλάδα χρησιμοποιεί S-300, στην Συρία επίσης υπάρχουν. Γιατί δηλαδή εκείνα δεν ενοχλούν και εσείς ενοχλείστε από τους S-400 που θα δοθούνε στην Τουρκία;'' αυτά δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος!

Μάλλον οι Έλληνες πολιτικοί θα πρέπει κάποια στιγμή να πάρουν μαθήματα σοβαρής διπλωματίας και εξωτερικής πολιτικής από τον Ερντογάν...

Πηγή: Tourkikanea

Τουρκία, Ερντογάν, Δηλώσεις, F35e-genius.gr ...intelligent web software