Ιστορική συμφωνία Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν

2018-06-12T024502Z_1795269601_RC1AC71C2410_RTRMADP_3_NORTHKOREA-USA.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Ιστορική συνάντηση - Ιστορική συμφωνία

Ο Αμερικανός πρόεδρος, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του στους δημοσιογράφους ενημέρωσε πως θα ξεκινήσει πολύ σύντομα η αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, ενώ ο Κιμ Γιογνκ Ουν τόνισε πως ο κόσμος θα γίνει μάρτυρας πολύ σημαντικών αλλαγών. Οι φωτογραφίες του εγγράφου που υπεγράφη από τις δύο πλευρές μαρτυρούν το περιεχόμενο του μυστηριώδους κειμένου. Ουσιαστικά δείχνουν πως Τραμπ και Κιμ συμφώνησαν να προχωρήσουν στην αποπυρηνικοποίηση και να ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας. 

Ο πρόεδρος Τραμπ και ο Κιμ Γιογνκ Ουν προχώρησαν σε μία περιεκτική, εις βάθος και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το χτίσιμο νέων σχέσεων ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας και το χτίσιμο μίας διαρκούς και εύρωστης ειρηνευτικής συμφωνίας στην κορεατική χερσόνησο. Ο πρόεδρος Τραμπ δεσμεύτηκε στην παροχή εγγυήσεων ασφαλείας στην Βόρεια Κορέα, και ο Κιμ Γιονγκ Ουν επανέλαβε τη σταθερή του δέσμευση να ολοκληρώσει την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

Ο πρόεδρος Τραμπ σημείωσε επίσης πως ανέπτυξε έναν «πολύ ιδιαίτερο δεσμό» με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Ήταν τιμή μου να είμαι μαζί σου», είπε ο πλανητάρχης απευθυνόμενος στον συνομιλητή του. Ερωτώμενος αν θα καλέσει τον Κιμ στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως «φυσικά, θα το κάνω». «Είναι ένας άξιος διαπραγματευτής», είπε ο Τραμπ, συμπληρώνοντας πως ο Κιμ «διαπραγματεύεται για τον λαό του». «Έμαθα ότι είναι ένας πολύ ταλαντούχος άνθρωπος. Επίσης, έμαθα ότι αγαπάει πολύ την χώρα του», αποκάλυψε ο πλανητάρχης.

Η σημαντική ημέρα έκλεισε με τους δύο ηγέτες να σφίγγουν τα χέρια με φόντο τις σημαίες των χωρών τους.

Ετικέτες: Τράμπ Συνάντηση ΗΠΑ Συμφωνία Κορέα Κιμ