Κατά λάθος ή λόγω αδιαφορίας;

onned.jpg
0
0
0
s2smodern


Την εβδομάδα που πέρασε, προέκυψε ένα ζήτημα με μια νεαρά, στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, την κ. Ναυσικά Βρεττάκη. Η οποία είναι μέλος του European Youth Forum και εκπροσωπεί την ΟΝΝΕΔ στη Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Όπως ανέφεραν τα ρεπορτάζ που είδαν το φώς της δημοσιότητας, «σε check in της, από το τις Βρυξέλλες όπου βρισκόταν, στο προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία» αναφερόμενη στα Σκόπια(!), προφανώς για να κάνει το «εθνικό χατίρι» του αντιπροέδρου του «Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας της FYROM»! Το θέμα προκάλεσε αντιδράσεις στα social media, οι οποίες όμως δεν έλαβαν μεγάλη έκταση αφού τόσο η ΟΝΝΕΔ όσο και η ΝΔ δεν ασχολήθηκαν καθόλου με το θέμα. Από την πλευρά της η κ. Βρεττάκου, έκανε μια νέα ανάρτηση το οποίο ήταν κάτι ανάμεσα σε «οργισμένη» και «απολογία», σημειώνοντας: «Ουδέποτε σε δήλωσή μου προφορική ή γραπτή χρησιμοποίησα το όνομα Μακεδονία αναφερόμενη στα Σκόπια.

Οι ισχυρισμοί του συγκεκριμένου “δημοσιογράφου” είναι ψευδείς. Ούτε το έκανα, ούτε θα το κάνω. Όχι γιατί “έτσι πρέπει”, αλλά γιατί αυτό πιστεύω. Αν το ρεπορτάζ του συγκεκριμένου “κυρίου” ήταν πιο επαγγελματικό θα έβρισκε τις φορές που όλη η ομάδα των Διεθνών Σχέσεων της ΟΝΝΕΔ, και εγώ προσωπικά ως μέλος της ομάδας, έχουμε υπερασπιστεί, χωρίς αστερίσκους, την εθνική γραμμή. Στην συγκεκριμένη φωτογραφία για την οποία έγινε λόγος, έκανα το λάθος να προσθέσω ως επισήμανση (tag) μια ονομασία οργάνωσης σε σλαβικό αλφάβητο, το οποίο δεν γνωρίζω. Προφανώς αυτό δεν έγινε από πρόθεση, ωστόσο για την όποια αναστάτωση μπορεί να προκλήθηκε θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη.»
Το να πέσεις να «κατασπαράξεις» μια νεαρή κοπέλα για αυτό που παραδέχθηκε ως λάθος δεν είναι και ότι καλύτερο. Δεν μπορείς όμως παρά να μην επισημάνεις τον «ναρκωτικό» τρόπο με τον οποίο επιδρούν οι Βρυξέλλες, οι διεθνείς οργανισμοί και όλα τα παραπάνω στα κομματικά στελέχη κάθε χώρου. Γιατί το «έργο» το έχουμε δει και άλλες φορές. Διάφοροι νεαροί, αλλά και πολύ πιο ηλικιωμένοι, που στέλνονται σε αυτούς τους θεσμούς, ξεχνούν αμέσως σχεδόν ότι εκπροσωπούν χώρες και γίνονται ένας «αχταρμάς» με τους εκπροσώπους άλλων χωρών, σχηματίζοντας πραγματικά μια «σούπα» διεθνιστική, όπως περίπου είναι η ίδια η γραφειοκρατία των Βρυξελλών. Ουσιαστικά πιστεύουν ότι αποτελούν κατά κάποιο τρόπο μέρος μια «διεθνικής» ελίτ, η οποία στο πλαίσιο των PR και των Tags ξεχνά τα βασικά.

Το καταλάθος «tag» των Σκοπίων ως Μακεδονίας, με κυριλλικό αλφάβητο αφού δεν είναι εκ προθέσεως, είναι λόγω αδιαφορίας. Αδιαφορίας για ένα εθνικό ζήτημα. Και εκεί η κ. Βρεττάκου δεν προπορεύεται. Πολλοί και πολλές πριν από αυτήν έχουν αδιαφορήσει. Γιατί κάποιοι πιστεύουν ότι πατρίδα τους είναι η… Ευρώπη και όχι η Ελλάδα, την οποία λίγο πολύ αντιμετωπίζουν ως «κακομοιριά».e-genius.gr ...intelligent web software