Συνεχίζονται οι ευρωπαϊκές επαφές τους Εθνικού Μετώπου

25734505_1738806572809713_1209733724000939088_o.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Μετά τη συμμετοχή του Εθνικού Μετώπου στα συνέδρια της Γερμάνιας και του Μιλάνου, στα οποία αναφερθήκαμε εκτενώς, σειρά έχει νέα επαφή του κόμματος, στην Ουκρανία αυτή τη φορά, όπως διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα. Αναλυτικότερα:

'' Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, το 3o συνέδριο "Regeneration Europa" που οργάνωσαν οι Junge Nationalisten (Νέοι Εθνικιστές) στην πόλη Riesa, δηλαδή η νεολαία του N.P.D., και στο οποίο συμμετείχε και το Εθνικό Μέτωπο, υπήρξε μία εξαιρετική ευκαιρία για γνωριμία, ανάπτυξη σχέσεων και συνεργασία σε διάφορους τομείς μεταξύ των ευωπαϊκών εθνικιστικών κινημάτων. Μέσα στα πλάισια του συνεδρίου αυτού λοιπόν, το Εθνικό Μέτωπο ήρθε σε επαφή με την αντιπροσωπεία του νεoσύστατου σχετικά αλλά μαζικού και δυναμικού ουκρανικού εθνικιστικού κινήματος National Korps.

Οι καλές εντυπώσεις υπήρξαν αμοιβαίες μεταξύ του Διευθυντή Διεθνών Σχέσεων του Εθνικού Μετώπου, Γιάννη Νικολόπουλου και της ομολόγου του Olena Semenyaka. Έτσι, μόλις πριν λίγες μέρες, η τελευταία απέστειλε στο Γιάννη Νικολόπουλο το εξής μήνυμα: "Αγαπητέ Γιάννη, Ήμουν χαρούμενη που γνωριστήκαμε στη Riesa και παρακολουθώ τις ενημερώσεις του Εθνικού Μετώπου με ένα μεγάλο ενδιαφέρον. Διάβασα την λεπτομερείς αναφορά του συνεδρίου με ιδιαίτερη ευχαρίστηση. Φαίνεται ότι η πολιτική σας δύναμη κερδίζει έδαφος στην Ελλάδα, παρόλο τον υβριδικό πόλεμο που έχει εκτοξευθεί εναντίον των Ελλήνων εθνικιστών αργότερα. Ευχαρίστως σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην επόμενη διάσκεψη του INTERMARIUM και PANEUROPA (μία εναλλακτική στην ενσωμάτηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση), η οποία θα είναι ένα διεθνές μαζικό γεγονός, πιθανώς στα μέσα Οκτωβρίου, χρονικά μαζί με το τρίτο κομματικό συνέδριο του National Korps και της μεγαλύτερης ετήσιας πορείας των ουκρανικών εθνικιστικών δυνάμεων. Το επίσημο γεωπολιτικό δόγμα του National Korps είναι το INTERMARIUM ( η ένωση της Βαλτικής - Αδριατικής και Μάυρης Θάλασσας), μίας και αυτές οι χώρες είναι αρκετά όμοιες σε όρους νοοτροπίας και συντηρητικών αξιών και γνωρίζουν από την δική τους εμπειρία ότι υπάρχουν δύο είδη οικουμενισμού: όχι μόνο ο δυτικός αλλά επίσης και ο ανατολικός (Κρεμλίνο).

Ωστόσο, αυτό δεν είναι αυτοσκοπός. Το INTERMARIUM είναι μία πλατφόρμα, ή ένας βατήρας, για την ενναλλακτική στην πανευρωπαϊκή ενσωμάτωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αποκαλούμαι αυτό το project PANEUROPA, για να επαναφέρουμε τον όρο ο οποίος "εκλάπει" από τους Kudenhove - Kallergi με το πολυπολιτισμικό τους σχέδιο. Άρα, το PANEUROPA είναι η δεύτερη φάση του γεωπολιτικού μας προγράμματος. Θα εφαρμοστεί όταν, φιλικά προς INTERMARIUM, εθνικιστικά κόμματα της Δυτικής Ευρώπης έρθουν στην εξουσία ή κερδίσουν δύναμη στις χώρες τους. Εν τω μεταξύ, αυτό είναι ένα ημί - επίσημο αλλά ακόμα περισσότερο σημαντικό τμήμα του προγραμματός μας, το οποίο έχει αναπτυχθεί όχι από το κόμμα, (τυπικά), αλλά από το πανευρωπαϊκό δίκτυο RECONQUISTA που εδρεύει στο Κίεβο. Σύμφωνα με το γεωπολιτικό πρόγραμμα του National Korps, υπάρχουν δύο κύριες χώρες που χρησιμεύουν ως γέφυρα μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης φάσης της εναλλακτικής ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, μεταξύ του project INTERMARIUM και του project PANEUROPA. Αυτές οι χώρες είναι η Αυστρία και η Ελλάδα. Και οι δύο έχουν αρκετά κοινά με τον σλαυικό κόσμο, πολιτισμικά και ιστορικά. Άρα, οι ελληνικές εθνικιστικές οργανώσεις, και το Εθνικό Μέτωπο ειδικότερα, θα μπορούσαν να συνεισφέρουν σε αυτό το project, μοιράζοντας με τους υπόλοιπους την εμπειρία τους, όντας ένα τμήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας τις τρέχουσες κύριες απειλές, όπως ο τουρκικός υβριδικός πόλεμος, η ισλαμοποίηση, η μαζική μετανάστευση, το "μακεδονικό" ζήτημα κ.λ.π., περιγράφοντας τους συμμάχους σας και το όραμά σας για μία εναλλακτική γεωπολιτική και προοπτικές για συνεργασία με την ανατολική Ευρώπη και την Ουκρανία, η οποία πάντα θαύμαζε την Ελλάδα."

Όπως διαπιστώνει κανείς, ανοίγονται νέοι ορίζοντες και προοπτικές συνεργασίες για το Εθνικό Μέτωπο με το συγκεκριμένο κίνημα, που αποτελεί ένα από τα πιο ελπιδοφόρα και δυναμικά της Ανατολικής Ευρώπης, γεγονός που αντικατοπτρίζει την σοβαρή εικόνα που έχουν για το κίνημά μας οι Ευρωπαίοι συναγωνιστές. Σύντομα, θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε περισσότερα νέα και πρωτοβουλίες που πρόκειται από κοινού να αναλάβουμε''.

Ετικέτες: Ελλάδα Εθνικό Μέτωπο Ευρώπη Ουκρανία Επαφές