Δηλώσεις Πούτιν για Τουρκία και S-400

putinden-s-400-aciklamasi-turkiye-h1527273139-35b11e.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Αποσπάσματα από τη δήλωση Πούτιν για Τουρκία και S-400

O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν σχολίασε την αγορά των S-400 στην οποία αντιτίθενται σφόδρα οι ΗΠΑ. Οι τίτλοι των δηλώσεων Πούτιν έχουν ως εξής:

''Η Τουρκία ως χώρα μέλος του ΝΑΤΟ με τους S-400 και το λέω χωρίς υπερβολή, αποφάσισε και αγόρασε το καλύτερο σύστημα του κόσμου. Μα και τι έγινε; Είναι μήπως αυτό έγκλημα'';

''Στο θέμα της προμήθειας μαχητικών αεροσκαφών η Τουρκία έχει το δικαίωμα να διαλέξει. Λαμβάνοντας υπόψη την τιμή και την ποιότητα θα ακολουθήσει τα εθνικά της συμφέροντα''

''Θα είναι πολύ δύσκολο να αποσπάσουν αποτέλεσμα ασκώντας πίεση στον Ερντογάν. Το αντίθετο, θα τον ενθαρρύνουν ακόμη περισσότερο''.

Ο Πούτιν θύμισε πως και στην Ελλάδα έχουν παραδοθεί πύραυλοι S-300 και είπε πως  ''Αυτήν την πίεση δυσκολεύομαι να την κατανοήσω. Σίγουρα δεν είναι μια δίκαιη προσέγγιση απέναντι στην Τουρκία''.

''Εάν σήμερα σας απαγορεύσει κάποιος να αγοράσετε όπλα από την Κίνα ή την Ινδία, τότε αύριο ίσως να απαγορεύει εξολοκλήρου τον εξοπλισμό σας. Αν είναι έτσι τότε όλοι μας να αφοπλισθούμε. Επιθυμώ να θυμίσω πως ο μεγαλύτερος προϋπολογισμός του κόσμου για στρατό, είναι αυτός των ΗΠΑ με 700 δις $. Ακόμη και αν προσθέσετε όλους τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς του κόσμου, πάλι δεν μπορείτε να περάσετε αυτό που έχουν οι ΗΠΑ''.

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του...

Πηγή: Tourkikanea

Ετικέτες: Τουρκία Ερντογάν ΗΠΑ Δηλώσεις Πούτιν