Ο Μπουτάρης προκάλεσε!

.JPG
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Γράφει ο Δημήτρης Παπαγεωργίου

Χθες το πρωί, διάβασα και ένα άρθρο γνώμης σε πολύ γνωστή ιστοσελίδα, με τίτλο «ο Μπουτάρης δεν είπε ότι «χέστηκε» για την δολοφονία» των Ποντίων. Γνωρίζοντας ότι αυτή είναι η γραμμή των «λιμπεραλς» υπέρ του Μπουτάρη αποφάσισα να το διαβάσω. Και ξόδεψα μερικά λεπτά από τον χρόνο μου για να διαβάσω ανάμεσα στα άλλα ότι ο Μπουτάρης όντως είπε ότι «χέστηκε», απλά δεν το εννούσε… Συνεχίζοντας όμως διάβαζα περαιτέρω αντιδράσεις προσώπων και κομμάτων σχετικά με τα όσα συνέβησαν στην Θεσσαλονίκη και την επίθεση στον δημαρχό της κ. Μπουτάρη. Ανάμεσα στα άλλα, βρήκα στο youtube ένα βίντεο του γνωστού ραββίνου Μορντεχάι Φριζή, στο κανάλι που ο ίδιος διατηρεί.

Και πραγματικά εξεπλάγην από την σοβαρότητα των όσων διετύπωσε. Αφού ξεκίνησε αναλύοντας το πώς ο ίδιος ως θρήσκος εβραίος δεν μπορεί παρά να είναι αντίθετος με τους «λίμπεραλς», αναφέρθηκε στο πώς και στο Ισραήλ οι άνθρωποι οι οποίοι μοιάζουν στον κ. Μπουτάρη προχωρούν σε ανάλογες κινήσεις. Και συνέχισε λέγοντας πώς ο κ. Μπουτάρης μπορεί και ο ίδιος να ήθελε αυτό το αποτέλεσμα, προκαλώντας με την στάση του, τόσο τις προηγούμενες ημέρες όσο και εκείνη την στιγμή στον τόπο της εκδήλωσης. Τόνισε μάλιστα ότι και ο ίδιος θα αντιδρούσε εάν σε ημέρα μνήμης για το Ολοκαύτωμα υπήρχε γκέη πράηντ.

Συγκεκριμένα είπε:

«Γίνεται η εκδήλωση και ξαφνικά ο Μπουτάρης έρχεται εκεί! Τι περίμενε; Δεν περίμενε ότι ο λαός δεν θα ήταν εναντίον του; Ένας πολύ μεγάλος όχλος του λαού του φωνάζει να φύγει και ο ίδιος παραμένει εκεί ακίνητος, αντί να καταλάβει ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και να φύγει, ή να προσπαθήσει να τους εξηγήσει, παραμένει εκεί. Και τους προκαλεί!» Όμως πέραν αυτού, ο ραββίνος συνεχίζει περαιτέρω, σε πολύ ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις, αναφερόμενος τόσο στην στάση του ΚΙΣ όσο και στην στάση της Ισραηλινής πρεσβείας στην Ελλάδα. Τόσο το ΚΙΣ όσο και η Ισραηλινή πρεσβεία πήραν θέση υπέρ του κ. Μπουτάρη, κάτι που ο κ. Φριζής σχολίασε αρνητικά. Και εκεί είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον η τοποθετησή του. Γιατί αναφερόμενος στον «φιλοεβραϊσμό» του κ. Μπουτάρη, στον οποίο αναφέρθηκε το ΚΙΣ είπε ότι ο «φιλοεβραϊσμός» του δεν προκύπτει από αγάπη για τον εβραϊκό λαό, αλλά επειδή δυστυχώς ο ίδιος φαίνεται να μισεί τον ίδιο του τον λαό και γι’ αυτό μιλά για τον αντισημιτισμό. Και συνεχίζει λέγοντας ότι ο ίδιος ενώ πολεμά τους αντισημίτες, δεν ξεχνά να είναι υπέρ της Ελλάδας. Και το πιο σημαντικό – πολιτικά – που είπε ο κ. Φριζής είναι ότι ο κ. Μπουτάρης – όπως πολλοί αριστεροί – ταυτίζεται με τους Εβραίους - ως θύματα πάντα – μόνον και μόνον για να «την πούν στην Ελλάδα».

Γι’ αυτό ταυτίζονται και με όλες τις άλλες μειονότητες, μόνον για να βγάλει το δικό του self hate μίσος. Ενώ επίσης τόνισε ότι η στάση του κ. Μπουτάρη κάνει στους Εβραίους περισσότερο κακό παρά καλό. Καθώς τα όσα λέει σχετικά με το ολοκαύτωμα, πάνε μαζί με όλο το ανθελληνικό συνονθύλευμα που υπάρχει από γύρω. Γιατί όπως τόνισε «σου λέει ο απλός πολίτης, που μπορεί να μην είναι αντισημίτης 100%, «κοίτα να δεις ποιος είναι ο Μπουτάρης, ο ανθέλληνας, ο λίμπεραλ, υπέρ των ομοφυλοφίλων, εναντίον της Μακεδονίας, υπέρ του Κεμάλ! Ποιος είναι; Αυτός με το Κιπά, που μιλά για το Ολοκαύτωμα! Άρα οι Εβραίοι κρύβονται πίσω από τους ανθέλληνες! Αυτό σκέπτεται ο απλός πολίτης! Πόσο μάλλον δε όταν βγαίνει η πρεσβεία του Ισραήλ και παίρνει θέση!».

Σημειώνοντας ότι δεν είχαν πάρει θέση σε ανάλογες περιπτώσεις, ούτε καν στην περίπτωση της Marfin! Και άλλα πολλά είπε στο βίντεο ο κ. Φριζής. Τέτοιου είδους φωνές στην Ελλάδα είναι σπάνιες και λίγοι Έλληνες θα διετύπωναν δημόσια τέτοιου είδους λόγο. Μπορεί κανείς να διαφωνεί ή να συμφωνεί με τον κ. Φριζή, όμως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το να δούμε μερικά σημεία της συλλογιστικής του, όσον τουλάχιστον αφορά την χρήση των Εβραίων από πλευράς της αριστεράς. Και να διευκρινίσουμε ότι αυτό δεν είναι ένα «ελληνικό πρόβλημα», αλλά μάλλον διεθνές. Και έχει να κάνει και με μια «διάσπαση» του ίδιου του εβραϊκού έθνους. Διάσπαση η οποία απεικονίζεται με πολύ ενδεικτικό τρόπο στην «κόντρα» που υπάρχει μεταξύ του Τζόρτζ Σόρος και του κράτους του Ισραήλ. Αξίζει εδώ να θυμήσουμε ότι πρόσφατα ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, υποστήριξε την Ουγγαρία, στην κόντρα που αυτή είχε με τον γνωστό δισεκατομμυριούχο.

Όταν αρκετά ΜΜΕ και ΜΚΟ κατηγόρησαν τον Βίκτωρ Ορμπάν, για κάποιες αφίσσες του κομματός του – στις οποίες αποτυπωνόταν το «Ας μην αφήσουμε το τελευταίο γέλιο στον Τζώρτζ Σόρος» - για αντισημιτισμό, η ισραηλινή πρεσβεία έβγαλε μια ανακοίνωση κατά του Ούγγρου πρωθυπουργού, με αναφορές σε διωγμούς των Εβραίων. Όμως λίγες μόλις ώρες μετά παρενέβη ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ, ανασκευάζοντας την δήλωση ουσιαστικά και λέγοντας επίσης ότι οι οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από τον Σόρος δυσφημούν το κράτος του Ισραήλ και θέλουν να του αρνηθούν το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του». Ενώ λίγες μόνον ημέρες μετά, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου επισκέφθηκε την Ουγγαρία. Αυτό είναι ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο σε αρκετά κράτη της Δύσης.

Έχουμε από την μια, αρκετούς Εβραίους, ενταγμένους στο «φιλελέφτεράτο» οι οποίοι προωθούν τον δικαιωματισμό, την πλήρη διάλυση των θεσμών και των παραδοσιακών δομών. Αυτοί δεν ταιριάζουν απλά στο αφήγημα της αριστεράς, αλλά γίνονται σε πολλές περιπτώσεις και ένας από τους βασικούς της κορμούς. Έρχονται όμως σε αντίθεση τόσο με τους θρησκευόμενους Εβραίους, όσο και με τους Ισραηλινούς που καταλαβαίνουν ότι χρειάζονται όλα τα παραπάνω, προκειμένου να καταφέρουν να επιβιώσουν ως κράτος. Και προφανώς έρχονται αντιμέτωποι με την ισραηλινή αριστερά, η οποία πρεσβεύει τα ίδια ακριβώς που πρεσβεύει και η ελληνική αριστερά.

Ως εκ τούτου, είτε συμφωνεί, είτε διαφωνεί κάποιος με τον κ. Φριζή και τα όσα αυτός λέει, είναι πολύ καλό το γεγονός ότι υπάρχει μια φωνή, η οποία πρεσβεύει την μια πλευρά αυτής της διαμάχης. Έτσι ώστε να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το τι πρεσβεύουν οι Ισραηλινοί.

Ετικέτες: Ισραήλ Μπουτάρης Όρμπαν Ραββίνος Φριζής Σόρος