Και οι Βούλγαροι είναι σύμφωνοι με το ''Ιλιντένσκα Μακεντόνια''

b-3-638.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Την ικανοποίησή της εξέφρασε η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας κ. Εκατερίνα Ζαχαρίεβα σε συνέντευξή της στο ‘Ράντιο Σλόμποντνα Ευρώπα’ με την νέα πρόταση ''Ρεπούμπλικα Ιλιντένσκα Μακεντόνια'' για τα Σκόπια, γράφει σλαβικό δημοσίευμα.

Η Ζαχαρίεβα δήλωσε ότι η πρόταση αυτή «Δημοκρατία της Μακεδονίας της Ίλιντεν», είναι αποδεκτή από τη Βουλγαρία. Σύμφωνα με την ίδια, αυτό το όνομα που περιέχει την λέξη Ίλιντεν, δείχνει ότι τα δύο κράτη έχουν κοινό παρελθόν. Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ ανέφερε ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση πολιτικών αρχηγών και του προέδρου της δημοκρατίας, προκειμένου να συζητηθούν πιθανές προτάσεις που θα γίνουν αποδεκτές από τα Σκόπια και την Αθήνα. Η εξέγερση Ίλιντεν έλαβε χώρα το 1903 κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, σημειώνει το δημοσίευμα. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, το 70 τοις εκατό των Βουλγάρων πολιτών έχει ακούσει για τις συνομιλίες που γίνονται για το όνομα μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας. Μόνο το 26% των ερωτηθέντων δεν είχε ακούσει για τις διαπραγματεύσεις αυτές, ενώ το 4% αρνήθηκε να απαντήσει. Σύμφωνα με την έρευνα, οι Βούλγαροι δεν εμποδίζουν την αλλαγή του ονόματος της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας». Ωστόσο, το 54 τοις εκατό πιστεύει ότι το όνομα του κράτους δεν πρέπει να αλλάξει, ενώ το 19% εκτιμά ότι το όνομα πρέπει να αλλάξει.

Μέχρι και οι σύγχρονοι Βούλγαροι Κομιτατζήδες είναι ευχαριστημένοι με την δουλικότητα της ελληνικής κυβέρνησης...

Ετικέτες: Μακεδονία Σκόπια Συνέντευξη Βούλγαροι Ίλιντεν