Μακεδονία του Ίλιντεν;

-750x430.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Ραγδαίες εξελίξεις στο Σκοπιανό. Ο πρωθυπουργός ενημερώνει αυτή τη στιγμή τηλεφωνικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για τις εξελίξεις στο ονοματολογικό των Σκοπίων.

Το απόγευμα θα ενημερώσει τηλεφωνικά και τους πολιτικούς αρχηγούς. Οι προγραμματισμένες συναντήσεις για το Σάββατο και την Κυριακή, δεν θα πραγματοποιηθούν Απ’ ότι φαίνεται το όνομα, στο οποίο θα καταλήξουν οι δύο πλευρές είναι το «Ιλιντένσκα Μακεντόνιγια» (Μακεδονία του Ίλιντεν). Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει στον Προκόπη Παυλόπουλο και στους πολιτικούς αρχηγούς το όνομα που πρότεινε ο σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ στην Σόφια: Ilindenska Republika Makedonija, στα σλαβικά και Ilinden Μacedonia, στα αγγλικά. Πηγές αναφέρουν ότι η ονομασία «Δημοκρατία της ‘Ιλιντεν Μακεδονίας» γίνεται προς το παρόν αποδεκτή και από την ελληνική πλευρά, ενώ διευκολύνει και τον σκοπιανό πρωθυπουργό αφού παραπέμπει στο ιστορικό παρελθόν των Σκοπίων.

Επιβεβαίωση από τον Βούλγαρο υπουργό Άμυνας

Η επιβεβαίωση ότι το όνομα «Ίλιντεν Μακεδονία» έπεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων Τσίπρα-Ζάεφ στη Σόφια ήρθε από τον Βούλγαρο υπουργό Άμυνας, Κράσιμιρ Καρακατσάνοφ. «Άκουσα ότι το όνομα “Ίλιντεν Μακεδονία” αναφέρθηκε στις συζητήσεις, όπως επίσης και τα “Vardarska” και “Gorna”», είπε ο Καρακατσάνοφ στο τηλεοπτικό κανάλι BTV. Σύμφωνα με τον Βούλγαρο υπουργό, μάλιστα, «οι δύο χώρες (σ.σ.: Ελλάδα και Σκόπια) έχουν φτάσει σε καλό επίπεδο προσέγγισης». «Είναι σημαντικό να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για το όνομα, για να ξεμπλοκάρει ο δρόμος της ΠΓΔΜ προς την Ευρωπαϊκή Ένωση», κατέληξε. Mε λίγα λόγια, αν ευσταθούν οι πληροφορίες, η Ελληνική Κυβέρνηση παραδίδεται αμαχητί μπροστά στις ορέξεις των Σκοπιανών. Αν δεν είναι αυτό προδοσία τότε τι είναι;

Ετικέτες: Μακεδονία Προδοσία Ίλιντεν