Η τράπεζα Ziraat συνεχίζει να χρηματοδοτεί το στρατό της Τουρκίας

ziraat.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Η φωτογραφία είναι από την υπογραφή συμφωνίας που υπογράφτηκε μεταξύ του τουρκικού υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας, τουρκικής εταιρείας εξοπλισμών και της επίσης τουρκικής τράπεζας Ziraat!

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι η τράπεζα η οποία ως γνωστόν λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια στην Κομοτηνή και στη Ξάνθη! Δίνοντας δάνεια για αγορά γης και επενδύοντας τα κέρδη της στον εξοπλισμό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων!!! Δηλαδή έχουμε δώσει την άδεια να λειτουργεί μια τουρκική τράπεζα με δύο υποκαταστήματα -τα κεντρικά της είναι στην Αθήνα- σε δύο πόλεις της Θράκης όπου η δράση της Τουρκίας είναι γνωστή. Το που δίνει χρήμα η αγροτική τράπεζα Ziraat για να αγορές γης είναι εύκολα αντιληπτό. Και τελικά μέρος των κερδών της πηγαίνει σε τουρκικά όπλα! Είμαστε απίθανοι…

Το θέμα έχει έρθει στη Βουλή μέσω του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου ο οποίος έχει μιλήσει για «ύπουλο σχέδιο της τουρκικής τράπεζας Ziraat στη Θράκη». Όπως έχει πει ο ανεξάρτητος βουλευτής, «ακίνητα και ιδιοκτησίες γης αλλάζουν χέρια και το χώμα στη Θράκη βάφεται τουρκικό. Οι Έλληνες της ακριτικής περιοχής αδυνατούν να ανταποκριθούν στις τραπεζικές υποχρεώσεις τους και πέφτουν στα “νύχια” της τουρκικής τράπεζας Ziraat, που δανείζει εύκολα μουσουλμάνους της περιοχής, εγγράφοντας υποθήκες υπέρ του τουρκικού Δημοσίου, οι οποίοι αγοράζουν ακίνητα και χωράφια μέσω πλειστηριασμών των ελληνικών τραπεζών».

Ετικέτες: Θράκη Τράπεζα Πολεμική Ziraat Βιομηχανία