Πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή στο σκάνδαλο των υποκλοπών καταθέτει αύριο το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ καταθέτει το πρωί της Δευτέρας πρόταση για συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για το μείζον σκάνδαλο των παρακολουθήσεων!

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει την πρόταση ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική, με τις πρώτες οριστικές αποφάσεις να λαμβάνονται στο Εκτελεστικό Γραφείο υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

Η πρόταση, που θα υπογράφουν βουλευτές του κόμματος, θα επικεντρώνει στην περίοδο της παρακολούθησης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη και στη διερεύνηση της χρησιμοποίησης του Predator.

Παρά τις πιέσεις της ΝΔ, η Χαριλάου Τρικούπη είναι αρνητική στη χρονική διεύρυνση της υπόθεσης. Ο Γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Σπυρόπουλος, καλεί την πλειοψηφία αν έχει στοιχεία για άλλες περιόδους να τα πάει στον εισαγγελέα, ενώ σε αυτή την περίπτωση το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Στέφανος Ξεκαλάκης τάσσεται υπέρ μιας άλλης Εξεταστικής!

 

Η ΝΔ δεν καταθέτει δική της πρόταση για Εξεταστική και αυτό σημαίνει ότι η εξεταστική δεν θα επεκταθεί αναγκαστικά από το 2010. Ανεξαρτήτως, όμως, από το τι λέγεται, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα παρέμβει ωμά ώστε να αλλάξει ουσιαστικά την ατζέντα της Εξεταστικής, σε μια προσπάθεια διάχυσης των ευθυνών και απαξίας της αναζήτησης της αλήθειας!

TAGS: