Ποιον κοροϊδεύει ο Τσακαλώτος;

0
0
0
s2smodern

Παρά τις διαφωνίες κορυφαίων στελεχών με πρώτο τον Νίκο Φίλη που μάλιστα εξέφρασε την απορία του για τους πανηγυρισμούς στο Καστελόριζο λέγοντας ότι είναι αβάσιμοι αφού έχουμε υπογράψει την μείωση των συντάξεων από το 2019, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επιμένει ότι από τον Αύγουστο θα σταθούμε στα πόδια μας και μάλιστα θα χρηματοδοτήσουμε και την ανάπτυξη.

Μιλώντας στην εφημερίδα FAΖ παραδέχτηκε ότι για να επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος υπερφορολογήθηκαν κάποια τμήματα της ελληνικής κοινωνίας, αλλά στην συνέχεια είπε ότι γενικά η φορολογία δεν είναι υψηλή, τώρα πως γίνεται αυτό μόνον οι φωστήρες της κυβέρνησης το ξέρουν.

Φυσικά δεν δόθηκε απάντηση στις αιτιάσεις του δημοσιογράφου που ισχυρίστηκε ότι η «ανάπτυξη» θυσιάστηκε στον βωμό της υπερφορολόγησης. Αρκέστηκε σε προεκλογική παροχολογία λέγοντας ότι θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός. Για την ανάπτυξη είπε ότι υπάρχει από το ΔΝΤ ένα χρηματοδοτικό «μαξιλάρι» από το οποίο μπορεί να χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη για περίπου δύο χρόνια, δεν μπορούν όμως αυτά τα χρήματα να χρησιμοποιηθούν για το Δημόσιο, και επειδή οι συστημικές τράπεζες είναι επιβαρυμένες με κόκκινα δάνεια υπάρχει σκέψη για την δημιουργία μίας ελληνικής τράπεζας επενδύσεων. Τέλος εξέφρασε την επιθυμία του να αντιμετωπιστεί η Ελλάδα όπως η Γερμανία το 1952, δηλαδή με μία μεγάλη διαγραφή χρέους, κάτι που οι δανειστές φυσικά το έχουν αποκλείσει. Αυτό που δεν είπε ο κύριος Τσακαλώτος είναι το πώς γίνεται χώρες με δημοσιοοικονομικό πρόβλημα να μπήκαν σε Μνημόνιο μετά από εμάς και τώρα να παρουσιάζουν ανάπτυξη, ενώ εμείς δεν έχουμε ακόμα ολοκληρώσει τα προαπαιτούμενα που οι ίδιοι υπογράψαμε. Μάλλον κυβέρνηση και δανειστές θέλουν να μας κρατούν ομήρους του χρέους.

Ποιόν κοροϊδεύει ο Τσακαλώτος τελικά; Μάλλον τον εαυτό του...

ΔΝΤ, Έξοδος, Μνημόνια, Τσακαλώτος, Αύγουστοςe-genius.gr ...intelligent web software