Κεφαλογιάννης: «Μετέφερα την αγάπη του έθνους μας στους στρατιωτικούς»

-εβρου-750x430.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Επίσκεψη στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι κρατούνται αιχμάλωτοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, πραγματοποίησε χθες ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης αφιέρωσε στον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κούκλατζη μια κρητική μαντινάδα: «Ο άντρας που ‘χει με Αρχές, όμορφες μεγαλώσει, Τίποτα στον κόσμο, δεν μπορεί, να τονε ταπεινώσει»

Στη συνέχεια, ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης: «Μετέφερα στους δυο Έλληνες αξιωματικούς, Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, την απεριόριστη αγάπη ενός ολόκληρου έθνους. Τους μετέφερα την αμέριστη συμπαράσταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που με το ψήφισμά του ζητά, με ομοφωνία όλων των πολιτικών του δυνάμεων, την άμεση απελευθέρωσή τους. Η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, είναι ζήτημα πρώτης εθνικής, αλλά και ευρωπαϊκής προτεραιότητας. Ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης φύλαγαν ευρωπαϊκά σύνορα. Είναι Ευρωπαίοι πολίτες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά την άμεση απελευθέρωσή τους». «Ενημέρωσα τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος από τις 22 Μαρτίου, στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, πρώτος, είχε θέσει το θέμα της άμεσης απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων αξιωματικών. Στον Άγγελο και στον Δημήτρη όλοι βλέπουμε τα αδέλφια μας, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας. Με αγωνία περιμένουμε την άμεση απελευθέρωσή τους. Την επιστροφή στα σπίτια τους. Στους δικούς τους ανθρώπους» κατέληξε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Και όλα αυτά ενώ σήμερα είναι η 75η μέρα παράνομης κράτησης των στρατιωτικών μας...

Ετικέτες: Τουρκία Συνάντηση Στρατιωτικοί Αιχμάλωτοι Κεφαλογιάννης