Πλήθος κόσμου στην αναβίωση της μάχης των οχυρών στο Ρούπελ

roupel_anabiosi_2.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Ένα μοναδικό ταξίδι σε μια σελίδα της ελληνικής Ιστορίας που γράφτηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έκαναν αυτό το σαββατοκύριακο όσοι βρέθηκαν στο θρυλικό οχυρό Ρούπελ, στις Σέρρες.

Εκεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας το φεστιβάλ αναβίωσης «Ρούπελ 1941. Η αναβίωση». Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν λεπτό προς λεπτό τη… λυσσαλέα προσπάθεια των «Γερμανών» να καταλάβουν το απόρθητο Ρούπελ (το ιστορικό γεγονός συνέβη στις 6 Απριλίου 1941), την αντίσταση και την αυτοθυσία των Ελλήνων, αλλά και το μεγάλο φινάλε με τους νικητές Γερμανούς να αποδίδουν τιμές στους ηττημένους.

Τα δε εφέ των πυροβολισμών και των εκρήξεων και οι αεροπορικές προσομοιώσεις πρόσθεσαν ακόμα μεγαλύτερη πιστότητα. Για τις ανάγκες της αναβίωσης στήθηκαν το ελληνικό και το γερμανικό στρατόπεδο, ακριβή «αντίγραφα» του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ μέσα στο οχυρό υπήρξαν και εκθέσεις αυθεντικών αντικειμένων. Χιλιάδες ήταν οι Έλληνες που ταξίδεψαν και φέτος για να παρακολουθήσουν την αναβίωση από ολόκληρη την Ελλάδα. Γεγονός που αποδεικύει τη δίψα του κόσμου για την ελληνική ιστορία.

Ετικέτες: Κόσμος Οχυρά Μάχη Ρούπελ Αναβίωση Χιλιάδες