Pride: Τα γεγονότα, η παρέλαση και τα ευτράπελα!

simaia.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

 

Σε αντίθεση με τις ομοσπονδίες των Ποντίων, που είχαν ζητήσει την πλατεία για την διοργάνωση εκδηλώσεων για την Ποντιακή Γενοκτονία, ο Δήμαρχος Αθηναίων γεμάτος χαρά παραχώρησε το Σάββατο την πλατεία Συντάγματος για το event του Gay Pride, πλέον έχει μετονομαστεί σε σκέτο Pride, γιατί ο ορισμός “gay” δεν είναι αρκετός για να περιγράψει το “σύνολο” των συμμετεχόντων, οι οποίοι εκτός από gay αυτοπροσδιορίζονται με καμιά 100στη ακόμη τρόπους, καθώς όπως οι ίδιοι πιστεύουν δεν υπάρχουν μόνον δύο φύλα (άντρας-γυναίκα) αλλά... εκατομμύρια, τα οποία όμως μπορούν να συμπυκνωθούν σε καμία 65αριά κατηγορίες, με ονόματα όπως
Autogender 
Axigender
Bigender
Fluigender
Bordergender/BorderfluidBoyflux
Delphigender
Demifluid/flux
Demigender|
και τα οποία για να σας περιγράψουμε θα έπρεπε να πάρουμε αρκετές σελίδες από την εφημερίδα.

Έτσι λοιπόν είδαμε το Pride να λαμβάνει χώρα στην κεντρική πλατεία της χώρας.
Με υποστήριξη και από κάποιες ιδιωτικές εταιρείες, που μπήκαν ως σπόνσορες, αλλά κυρίως νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και κρατικούς αλλά και δημοτικούς οργανισμούς. Και τι είδαμε εκεί; Φυσικά τα κλασσικά. Τις σεξουαλικές προτιμήσεις και τα “φετίχ” να γίνονται σημαία και να τρίβονται στην μούρη όλη της υπόλοιπης Ελλάδας από μια φανατισμένη μειοψηφία ανθρώπων, οι οποίοι θεωρούν ότι έχουν τον ρόλο ινστρούχτορα και επισήμως πλέον, καθώς το σλόγκαν τους “Είναι θέμα Παιδείας” έγινε αποδεκτό από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Και έτσι όποιος δεν συμφωνεί μαζί τους στην πολιτικοποίηση της σεξουαλικότητάς τους (και μόνον της δικής τους), να θεωρείται τουλάχιστον απαίδευτος. Είδαμε drug queens, ως σημαίες παρακμής να περπατούν σε μια μάυρω παρωδία των παρελάσεων, φωνάζοντας όχι για κάποιο δικαίωμα που στερούνται, αφού κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και κανείς επί της ουσίας δεν ασχολείται μαζί τους, αλλά για το δικαιωμά τους να “καρφωθούν” στο μάτι του μέσου Έλληνα, να αποτελέσουν το επίκεντρο της προσοχής του, θέλοντας και μη αφού το σύνολο των ΜΜΕ είχε αναλάβει εργολαβικά να μας “ενημερώσει” για τα τεκταινόμενα της εκδηλωσής τους, τόσο διαφημιστικά πριν, όσο και μετά και κατά την διάρκεια.


Στα αγγλικά η λέξη που θα χρησιμοποιούταν θα ήταν το attention whore, αλλά αντίστοιχη έκφραση που να μην προσβάλλει (τους συμμετεχόντες ως εκδιδόμενους ή τις πόρνες ότι θέλουν να είναι το κέντρο της προσοχής) δεν υπάρχει, οπότε δεν θα την χρησιμοποιήσουμε γιατί θα κινδυνεύσουμε να οδηγηθούμε στα δικαστήρια με τον “αντιρατσιστικό” από διάφορους κυρίους που κάτι τέτοια περιμένουν για να δικαιολογήσουν επιχορηγήσεις και δωρεές. Σύσσωμη η κυβέρνηση στήριξε... το Πράιντ! Την στιγμή λοιπόν που η χώρα μας βρίσκεται σε πλήρες τέλμα, την στιγμή που το σύνολο των πολιτικών που εφαρμόζει ο Τσίπρας μπορεί να συμπτυχθεί στο “περισσότεροι φόροι” και η αυτοδιαφημιζόμενη σκληρή του διαπραγμάτευση με τους πιστωτές έχει οδηγηθεί σε μια σκληρή αποτυχία, την οποία και πάλι εμείς πληρώνουμε, ολόκληρη σχεδόν η κυβέρνηση, ή τουλάχιστον τα “τρανταχτά” της ονόματα αποφάσισαν να πάνε στο Gay Pride. Πρώτη μούρη φυσικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος βρισκόταν μαζί με “νέους” κρατώντας πανό, το οποίο ζητούσε την “τεκνοθεσία” (άλλο όνομα για την υιοθεσία που χρησιμοποιούν οι ακτιβιστές της αριστεράς) για τους ομοφυλόφιλους."

Αποκαλύπτοντας αυτό που εδώ και τόσο καιρό λέμε και γράφουμε, ότι δηλαδή το “σύμφωνο συμβίωσης” το οποίο υπερψήφισε η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη, είναι απλά το πρώτο βήμα για την υιοθεσία παιδιών από ζευγάρια ομοφυλοφίλων. Και το οποίο οι βουλευτές της ΝΔ κάνουν ότι δεν το ξέρουν, ή μας λένε ότι διαφωνούν με αυτό, αλλά στηρίζουν τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης προς αυτή την κατεύθυνση.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ούτε ο γνωστός και αγαπημένος σε όλους Καρανίκας, ο οποίος μάλιστα δικαιολόγησε τον “μισθό” του, έχοντας καταφανώς όχι απλά ρόλο συντονιστή αλλά “καπετάνιου” κατά την διάρκεια της πορείας. Μαζί τους φυσικά και ο Νίκος Φίλης, ο άνθρωπος που έβαλε τις “έμφυλες ταυτότητες” στα ελληνικά σχολεία, αλλά και η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, που δεν ξέρουμε εάν αντάλλαξε κουβέντες με την παλιά της σύντροφο (στον ΣΥΡΙΖΑ μη παρεξηγηθούμε) Ζωή Κωνσταντοπούλου. Και φυσικά παρών και ο γνωστός για τις επαφές του με καταδικασμένους για τρομοκρατικές επιθέσεις “δικαιωματολόγος” Λάμπρου.

Η υπερεκπροσώπηση της κυβέρνησης φυσικά μόνον τυχαία δεν είναι. Γιατί σε μια εποχή που η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ έχει δείξει τι πραγματικά σημαίνει αριστερά, δηλαδή φόροι, φτωχοποίηση και μπολσεβικοποίηση και οι θεμελιώδεις της μύθοι περί δικαιοσύνης και προστασίας των φτωχών γκρεμίζονται από την πραγματικότητα, την ιδια ώρα που ο συμβιβασμός του ΣΥΡΙΖΑ με την Μέρκελ και τον Σόιμπλε είναι αδιάψευστο γεγονός για τους πάντες, ριζοσπαστισμό και επανάσταση ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πουλήσει μόνον σε τέτοια events και με την ανοχή του στους εξαρχειώτες τραμπούκους.

Οι οποίοι εξαρχειώτες τραμπούκοι ήταν φυσικά παρόντες και πήγαν και να δείρουν τον γνωστό Αστυνομικό κατά του Ρατσισμού κ. Λώλη, ο οποίος οργάνωσε μια μικρή (ευτυχώς) ομάδα αστυνομικών οι οποίοι θέλησαν να συμμετάσχουν στην πορεία, αλλά οι οποίοι κινδύνευσαν να λιντσαριστούν από τους πρώτους. Οι οποίοι ξεκίνησαν τα “αντιφασιστικά” τους συνθήματα, δείχνοντας ότι πολύ λίγο υπολογίζουν τις συστηματικές προσπάθειες του κ. Λώλη και των συν αυτώ για την ποινικοποίηση ακόμη και τις σκέψης, εάν αυτή δεν εντάσσεται στο πλαίσιο των οργανωτών της διαδήλωσης.

Ευτυχώς που ο ψύχραιμος Καρανίκας πήρε την κατάσταση στα χέρια του και επειδή έχαιρε σεβασμού από τους εξαρχειώτες (γιατί από ό,τι έχουμε πληροφορηθεί ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία ως αντιρρησίας συνείδησης και το ονομά του είχε γίνει πολύ γνωστό στα αναρχικά στέκια) και γλυτώσαμε τα χειρότερα.

Η πιο ντροπιαστική εικόνα

 

Όσο όμως και εάν η εικόνα της χυδαίας σεξουαλικοποίησης των πάντων, και η μετατροπή της σε πολιτική δήλωση μπορεί να προσβάλλει τις προσωπικές μας αισθητικές ή αξιακές προτιμήσεις, υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία είναι ξεκάθαρα. Όπως η προσβολή εθνικού συμβόλου που διετελέσθη, με την μετατροπή της ελληνικής σημαίας στο “ουράνιο τόξο” των ακτιβιστών του gay κινήματος. Μια ξεκάθαρα παράνομη ενέργεια, που φυσικά δεν αντιμετωπίσθηκε από τους διοργανωτές ή τους αστυνομικούς ή οποιονδήποτε άλλον. Ο βανδαλισμός με αυτόν τον τρόπο της ελληνικής σημαίας, είναι σίγουρα η εικόνα που θα μας μείνει από το Pride του Σαββάτου και ένα πολύ μεγάλο μέρος των κοινωνικών δικτύων ασχολήθηκε με αυτήν.

 

Ενώ οι αντιδράσεις ήλθαν και από πολιτικούς κύκλους. Χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς Φαήλος Κρανιδιώτης και με την ιδιότητα του δικηγόρου, σχολίασε: “Αν η φωτογραφα που είδα είναι αληθινη, για αυτά τα ρεζιλικια με τον εξευτελισμό της Σημαίας μας, αυτήν που σκεπάζει τους πεσόντες και συμβολίζει τους αγώνες, το αίμα, τις θυσιες και την Ελευθερία του λαού μας, δεν θα λογοδοτήσει κανένα από τα παρακμιακά παρτάλια που το έκαναν;. Κι όσοι αρμόδιοι ήταν εκεί και δεν εκαναν τίποτε, είναι επίορκοι και έκαναν παράβαση καθήκοντος. Κύριε Εισαγγελέα, όλα καλά;”

Ενώ για την παρουσία των κυβερνητικών είχε χιουμοριστικά σημειωσει: “Ο Καρανίκας κι ο Λάμπρου είδα μπροστά μπροστά στην χαρωπή πορεία. Ο Καρανίκας φορούσε γυαλί ηλίου, μην τον γνωρίσει η Μενεγάκη, γίνει καμμιά παραξήγησις και χάσει κάθε ελπίδα. Ο Λάμπρου με καπελάκι τύπου "σταθμάρχης της ΣΤΑΖΙ σε διακοπές στην Αρκίτσα το 1979" και την μπλούζα που πήρε πίσω από τα άπλυτα. Δεν κερδάτε ρε. “ (ένθετο) Η Έλλη Παπαγγέλη για το Pride Η Έλλη Παπαγγελή πήρε θέση σχετικά με την χθεσινή εκδήλωση του Athens Pride στο Σύνταγμα. Η όμορφη Έλλη δε δίστασε δημόσια να εκφραστεί μέσα απο την προσωπική της σελίδα στο facebook με βαρύ κατηγορώ για την ουσία αυτών που διαδραματίστηκαν χθες και με τα μηνυματα που πέρασαν.

Χαρακτηριστικά έγραψε: " Όσο άσκοπο είναι να διαδηλώνει ένας straight επειδή προτιμά γυναίκες, το ίδιο άσκοπο είναι να διαδηλώνει ένας gay επειδή προτιμά άντρες. Είναι άσκοπο να κάνεις παρελάσεις και να δηλώνεις περήφανος για το τι προτιμάς στο κρεβάτι σου, όπως και για το τι προτιμάς γενικώς. Είναι σαν να δηλώνεις περήφανος, επειδή πχ. σου αρέσει η πίτσα.