Αυτή είναι η τελική πρόταση των Σκοπίων - Δήλωση Μιχαλολιάκου

23966b2cabf008169f3cfbc148b02075_xl.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχει πέσει η ιδέα για μία φόρμουλα που θα περιλαμβάνει βήματα και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα σε βάθος διετίας.

Το πακέτο είναι «συμφωνούμε τώρα και υλοποιούμε σε βάθος χρόνου». Και ο υπουργός Εξωτερικός Νίκος Κοτζιάς έχει την μπαγκέτα των συζητήσεων θέτοντας και την ατζέντα της διαπραγμάτευσης. Το θέμα της αλλαγής του Συντάγματος για τα Σκόπια είναι κομβικό – όχι τόσο γιατί το απαιτεί η Αθήνα όσο γιατί εξασφαλίζει το όνομα erga omnes (για όλες τις χρήσεις). Ο Ζόραν Ζάεφ ξεκίνησε αδιάλλακτος αλλά προ εβδομάδων έριξε την ιδέα για αλλαγή αν η ΠΓΔΜ ενταχθεί στην Ε.Ε., δηλαδή μετά από 5 – 10 χρόνια. Στο ζήτημα του ονόματος έχουν γίνει αμοιβαίες υποχωρήσεις με την Αθήνα να δέχεται προσδιορισμό στο όνομα (π.χ. Gorna Makedonjia, Nova Makedonjia). Τα Σκόπια ήθελαν το όνομα που θα συμφωνηθεί να είναι για διμερή (ή έστω για διεθνή) χρήση και στο εσωτερικό να είναι το Macedonia.

Δήλωση Μιχαλολιάκου για Σκοπιανό

''Συνεχίζεται ο εθνικός κατήφορος. Με την ονομασία "Nova Macedonia" πρόκειται τα Σκόπια να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Κανένα βέτο δεν πρόκειται να τεθεί από την κυβέρνηση των Αθηνών. Η αντίδραση της ΝΔ περιορίζεται σε μια άνευ ουσίας μικροπολιτική.

Η Χρυσή Αυγή παραμένει σταθερή στην θέση της: Καμία παραχώρηση του όρου Μακεδονία στα Σκόπια εν αγνοία και εις βάρος του Έθνους!

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος

Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή''

Ετικέτες: Μακεδονία Σκόπια Κοτζιάς Μιχαλολιάκος Πρόταση