Χαμός στη Θεσσαλονίκη. Πλημμύρισε ο Λευκός Πύργος

4454437.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Πλημμυρισμένη παραμένει εδώ και αρκετή ώρα η ευρύτερη περιοχή του μνημείου του Λευκού Πύργου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σε κάποια σημεία το ύψος του νερού ξεπερνά τους πενήντα πόντους. Το βρόχινο νερό πλημμύρισε τον αύλειο χώρο του μνημείου εγκλωβίζοντας στο εσωτερικό του τους επισκέπτες του Λευκού Πύργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντός του μνημείου βρίσκονται μικρά παιδιά τα οποία βρέθηκαν εκεί για να το επισκεφτούν στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής του σχολείου τους. Οι υπεύθυνοι του μνημείου ειδοποίησαν τις αρχές. Στο σημείο έχει μεταβεί περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. και πυροσβεστικό όχημα για να αντλήσει το νερό. Μέσα σε μόλις λίγα λεπτά, κεντρικοί δρόμοι της Θεσσαλονίκης μετατράπηκαν σε… ποτάμια, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας με βροχή και χαλαζόπτωση που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης, δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, μια γυναίκα και ένας άντρας παρασύρθηκαν από το «ποτάμι» που δημιούργησε η βροχή, στην οδό Βενιζέλου στην Νεάπολη με πυροσβέστες να σπεύδουν στο σημείο για να τους βοηθήσουν. Οι δυο τους περιμεναν σε στάση λεωφορείου, όταν τους βρήκε η καταιγίδα και τα νερά ήταν τόσο ορμητικά που τους παρέσυραν. Ευτυχώς όμως υπήρξε άμεση κινητοποίηση και οι άνθρωποι διασώθηκαν.

Μήπως έχει ευθύνες και ο Δήμαρχος της πόλης; Ή μήπως ενδιαφέρεται μόνο για τους λαθρομετανάστες;

Ετικέτες: Βροχή Θεσσαλονίκη Πλημμύρες Λευκός Πύργος