Πέρασε το νομοσχέδιο - έκτρωμα

5fb919593fad40081f776cb903a5c070.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Επί της αρχής του νομοσχεδίου για την Υιοθεσία και την Αναδοχή συμφωνούν οι περισσότεροι (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΔΗΣΥ, ΑΝΕΛ, Ποτάμι λένε «ναι» – Χρυσή Αυγή και Ενωση Κεντρώων καταψηφίζουν, ΚΚΕ δηλώνει «παρών»), αλλά η διάταξη η οποία προβλέπει ακόμα και ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης να γίνουν ανάδοχοι παιδιών, προκαλεί αναταράξεις στα μεγαλύτερα κόμματα, πολιτικό πρόβλημα στις σχέσεις των δύο μερών της συγκυβέρνησης, αρνητικές εντυπώσεις για το ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας χειρισμών και επιλογών του, αλλά και ευρύτερη συζήτηση για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Υπέρ της διάταξης τάσσονται η πλειοψηφία των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΣΥ, το Ποτάμι και μικρός αριθμός βουλευτών της ΝΔ. Διαφωνούν με τη ρύθμιση και είτε την καταψηφίζουν είτε προσανατολίζονται να απέσουν της ψηφοφορίας, οι διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ (Γεωργία Γεννιά, Γ.Τζιμάνης, Ι.Καραγιάννης, Ι.Μιχελογιαννάκης, Μ.Μπόλαρης) και της ΔΗΣΥ (Α. Λοβέρδος, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Δ. Κωνσταντόπουλος), οι συγκυβερνώντες ΑΝΕΛ, η Χρυσή Αυγή, και η Ενωση Κεντρώων. Επί της ουσίας αρνητικό εμφανίζεται και το Κομμουνιστικό Κόμμα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η τωρινή ρύθμιση «αποτελεί σκαλοπάτι για την επέκταση στην υιοθεσία».

Λίγο πριν από την έναρξη της ονομαστικής ψηφοφορίας στην Ολομέλεια, ο πρωθυπουργός όπως αναμενόταν κλιμάκωσε τον επικοινωνιακό σχεδιασμό του κυβερνητικού επιτελείου, μέσω νέας επίθεσης προσωπικά κατά του προέδρου της ΝΔ αλλά και συνολικότερα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Αλ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον πολιτικό του αντίπαλο λαϊκιστή που λογαριάζει το πολιτικό κόστος, και πως είναι «βαθιά συντηρητικός». επικαλούμενος την επίσημη θέση της ΝΔ που είναι αρνητική προς την επίμαχη διάταξη του νομοσχεδίου, ο πρωθυπουργός σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η επιλογή αυτή «δείχνει ότι είναι βαθιά συντηρητικός και πολλές φορές φλερτάρει και με τον ακροδεξιό λαϊκισμό, όταν βρίσκεται μπροστά σε κάθε ουσιαστικό βήμα της κυβέρνησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Στο Περιστύλιο και τους διαδρόμους της Βουλής, πάντως, συζητήθηκε πολύ το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας (όπως άλλωστε έπραξαν και όλοι οι άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ) απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά στους συγκυβερνώντες ΑΝΕΛ, οι οποίοι ακόμα και με ''ακραίο'' λόγο, όπως συνέβη με τον κ. Κατσίκη, καταδίκασαν την πολυσυζητημένη διάταξη που με έκδηλη επικοινωνιακή υπερηφάνεια προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Εντός αυτού του κλίματος, και αφού κατεγράφησαν ήδη προτάσεις εκ μέρους βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του δικαιώματος υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια (μεταξύ αυτών και ο κ. Αναστ. Κουράκης), δεν πέραε απαρατήρητο το γεγονός ότι οι διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ δεν ζήτησαν να μιλήσουν στη συνεδρίαση. Στα αξιοσημείωτα είναι επίσης ότι εκτός από τα βέλη του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ είχε να αντιμετωπίσει και την οξύτατη κριτική της Χρυσής Αυγής, ενώ ένταση εκ νέου καταγράφεται και στις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ.

Η απόλυτη κατάντια η φήψιση του νομοσχεδίου. Δεν θα καταφέρουν να διαλύσουν την παραδοσιακή οικογένεια και το έθνος οι αριστεροί...

Ετικέτες: Αντιδράσεις Ψήφιση Οικογένεια Ομοφυλόφιλοι Υιοθεσία