Ανήλικα παιδιά σέρνουν στα δικαστήρια για τις αντιδράσεις στον Τσίπρα

070518-mytilhnh.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

5 παιδιά ηλικίας 17 – 20 ετών κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και θα οδηγηθούν αύριο στο Δικαστικό Μέγαρο Μυτιλήνης ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, κατηγορούμενοι για τα επεισόδια που προκλήθηκαν κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Λέσβου στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Οι γονείς των παιδιών είναι αγανακτισμένοι, αφού όπως υποστηρίζουν τα παιδιά τους συμμετείχαν στη συγκέντρωση αλλά δεν προκάλεσαν τα επεισόδια. Μία μητέρα ενός παιδιού από τους συλληφθέντες λέει:

«Έχουν τα παιδιά μας στα κρατητήρια και δεν μπορούμε ούτε να τα δούμε ούτε να τα πάρουμε τηλέφωνο… Η αστυνομία για να δικαιολογήσει τα επεισόδια έπιασε 8 αθώα παιδιά… Τα τρία μάλιστα ήταν ανήλικα και τα άφησαν… Τα άλλα 5 που θα δικαστούν είναι από 17 έως 20 χρονών… Αυτά θα πληρώσουν για ότι έγινε; Άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά από τον ασύρματο αστυνομικού των ΜΑΤ κάποιος αξιωματικός να φωνάζει… (Θέλουμε συλλήψεις)… Τα παιδιά μας είναι τρομοκράτες; Ντροπή τους». Το θέμα έχει πάρει Πανελλήνιες διαστάσεις αφού προβλήθηκε από τα ΜΜΕ των Αθηνών.

Οι γονείς των παιδιών με αναρτήσεις τους στο Facebook καλούν τους πολίτες της Μυτιλήνης να έρθουν αύριο στα δικαστήριο Μυτιλήνης και να συμπαρασταθούν στα παιδιά τους. Αυτή είναι μία από τις πολλές αναρτήσεις μίας μητέρας....

Και αυτές είναι οι σταλινικές τακτικές της κυβέρνησης, απέναντι σε γονείς και παιδιά που αντιδρούν στις πολιτικές της..

Ετικέτες: Λέσβος Δικαστήρια Παιδιά Διαμαρτυρίες