Οι πυρήνες και η ανοχή!

papadimos10.jpg
0
0
0
s2smodern


Μέχρι στιγμής, η συναίνεση στους κόλπους των αρμοδίων υπηρεσιών είναι ότι πίσω από την επίθεση με επιστολή – «βόμβα» βρίσκεται η «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Καθόλου περίεργο, καθώς η συγκεκριμένη οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη για αντίστοιχες σε μεθοδολογία και λογική επιθέσεις στο παρελθόν. Και μάλιστα αρκετές.

Εάν τελικά πίσω από την επίθεση βρίσκονται οι «Πυρήνες» και απλά ακόμη δεν έχουν αναλάβει την ευθύνη (κάτι που τρομάζει καθώς αυτό ίσως σημαίνει και περισσότερες επιθέσεις) θα πρέπει να «θυμηθούμε» κάποια πράγματα. Και κυρίως το γεγονός ότι οι "πυρήνες", δεν ήταν κάποια «διάδοχη κατάσταση» της 17 Νοέμβρη ή κάποιας άλλης παλιάς τρομοκρατικής οργάνωσης, αλλά ξεκίνησαν βάζοντας γκαζάκια σε ATM το 2008. Η δράση τους κορυφώθηκε τα επόμενα χρόνια με δεκάδες επιθέσεις κατά ATM και άλλων αφύλακτων στόχων.

Η ΕΛΑΣ τους ήξερε, αλλά επειδή τους θεωρούσε "χαμηλής έντασης" τους άφηνε να "κάνουν δουλειά". Ήταν ένα ακόμη ψηφιδωτό στο «πάζλ» της αριστερίστικης μικρο-τρομοκρατίας, η οποία ποτέ δεν απασχόλησε σοβαρά την κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας.

Όμως η άνοδος της «ποιοτικής στάθμης» των Πυρήνων και η μετέπειτα «εξάρθρωση» του βασικού τους σκέλους, δεν τους εμπόδισε ούτε στην αναβάθμιση της δράσης τους, ούτε προφανώς στην στρατολόγηση νέων «στελεχών».

Η δε μετέπειτα διασυνδεσή τους με παλαιότερους τρομοκράτες απλά τους ενίσχυσε περαιτέρω. Η πολιτική της "ανοχής" οδηγεί σε όξυνση της βίας από πλευράς αριστεράς. Και αυτοί που έπαιρναν τότε εκείνες τις αποφάσεις έχουν όσο ευθύνη έχουν και οι πυρήνες για τις επιθέσεις τους.e-genius.gr ...intelligent web software