hqdefault.jpg
0
0
0
s2smodern

Εθνικό, είναι ό,τι αληθές!

Όταν ο Παπαδόπουλος απαγόρευσε τη χρήση τους στον πόλεμο Ισραήλ-Αράβων, τον ανέτρεψαν!!! μέσα σε δυο εβδομάδες…

Στη σημερινή επέτειο της 21ης Απριλίου, αντί να αναμασήσουμε τα γνωστά και χιλιοειπωμένα που λέγονται κάθε χρόνο, θα θυμίσουμε τρία χαρακτηριστικά γεγονότα που συνέβησαν εκείνη την περίοδο και τα οποία είναι άκρως επίκαιρα, σήμερα που η χώρα δοκιμάζεται. Η κυβέρνηση του Γεωρ. Παπαδόπουλου, για πρώτη φορά ενίσχυσε τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας από εθνικούς πόρους, αφού ως εκείνη την περίοδο ο εξοπλισμός τους γινόταν από τις παροχές των ΗΠΑ σε πεπαλαιωμένο στρατιωτικό υλικό από τους πολέμους του Βιετνάμ και της Κορέας!!! Η Ελλάδα επί της εποχής του, κατόρθωσε να ενισχυθεί με αεροσκάφη, φρεγάτες και υποβρύχια αγορασμένα με χρήματα της χώρας και να ενισχυθούν οι Ε.Δ. αποκτώντας σχετική υπεροπλία έναντι της Τουρκίας. Η υπεροπλία αυτή έγινε ακαταμάχητη, όταν αργότερα επί Ιωαννίδη έγιναν και νέες παραγγελίες άνω των δύο δις και κατέστησαν την Ελλάδα πανίσχυρη και αποτελεσματική!!!

Η δεύτερη κίνηση της κυβέρνησης Γεωρ. Παπαδόπουλου ήταν η εκμετάλλευση των πετρελαίων του Αιγαίου και η υπογραφή των πρώτων συμφωνιών για την εξόρυξη του Πρίνου της Θάσου. Η επάρκεια σε πετρέλαια θα απελευθέρωνε τη χώρα και θα την καθιστούσε επαρκή στις ενεργειακές της ανάγκες. Ιδιαίτερα αν προχωρούσε και στην γεώτρηση στη θέση Μπάμπουρας, ανατολικά της Θάσου, που αποδεδειγμένα είναι το μεγαλύτερο και το πλουσιότερο πηγάδι της Μεσογείου! Η κίνηση αυτή ενώ ήταν εθνικά η πλέον ενδεδειγμένη, εντούτοις δεν είχε την έγκριση των ΗΠΑ και γι’ αυτό από τότε κατάλαβαν ότι ο Παπαδόπουλος δεν ελεγχόταν πλήρως. Τα πετρέλαια της Θάσου βγήκαν το 1973, αλλά αργότερα επί Καραμανλή, μπλοκαρίστηκαν με το σύμφωνο του Μοντρέ, που δεν επέτρεπε μονομερή εκμετάλλευση του Αιγαίου!!!

Η τρίτη κίνηση του Γεωρ. Παπαδόπουλου που ήταν καταστροφική για τον ίδιο, ήταν η άρνησή του το 1973, να διευκολύνει τις ΗΠΑ μέσω των βάσεων της Σούδας κλπ. στον πόλεμο που είχαν με τους Άραβες! Όταν η κυβέρνηση του Σπ. Μαρκεζίνη έφερε εμπόδια στην εξυπηρέτηση του 6ου στόλου, οι Αμερικανοί επανήλθαν και ζήτησαν εκ νέου βοήθεια. Ο τότε Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Γεωρ. Παπαδόπουλο και πρόσθεσε πως οι Αμερικανοί ζητούν και το αεροδρόμιο της Ελευσίνας για την διέλευση των πολεμικών τους αεροπλάνων!

- ''Ε, τους γκάνγκστερ!'' αναφώνησε οργισμένος ο Παπαδόπουλος και έδωσε εντολή απαγόρευσης!

Ο Μαρκεζίνης το ανακοίνωσε στους Αμερικανούς, αλλά ουσιαστικά υπαγόρευε την ανατροπή του!!! Οι Αμερικανοί, μέσω του Αραπάκη έκαναν χρήση των βάσεων, εν αγνοία της κυβέρνησης, και σε 10 μέρες, ανέτρεψαν τον Παπαδόπουλο με τον ταξίαρχο Ιωαννίδη!!!

Σε αντιδιαστολή, τι γίνεται σήμερα στην Ελλάδα;

Συμβαίνει ό,τι ακριβώς έγινε με την Ιταλία, όταν ο αριστερός πρωθυπουργός της, Ντ’ Αλέμα, μετέτρεψε τη χώρα του σε ένα απέραντο αεροδρόμιο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ και ισοπέδωσε την Ορθόδοξη Σερβία… Στην προχθεσινή επίθεση των ΗΠΑ, της Αγγλίας και της Γαλλίας εναντίον της Συρίας και όχι μόνον, χρησιμοποιήθηκαν οι βάσεις της Σούδας και λοιπών, με κυβέρνηση της Αριστεράς του Αλέξη Τσίπρα…

Αυτά για σήμερα, εντελώς χρονογραφικά, για να θυμόμαστε και να συγκρίνουμε, αναγνωρίζοντας ως εθνικό, ό,τι είναι αληθές!!!e-genius.gr ...intelligent web software