PILOTOS_29_10_slide.jpg
0
0
0
s2smodern

Γράφει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Η Πατρίδα μας παραμένει εγκλωβισμένη σε ένα εφιαλτικό πολιτικό αδιέξοδο, όμηρος – κατ’ ουσία - της οικονομικής κατοχής που της έχει επιβληθεί. Την ίδια ώρα, οι γείτονες μας οσμίζονται την αδυναμία μας και σημειώνονται σοβαρότατες εξελίξεις που αφορούν μείζονος σημασίας εθνικά θέματα. Η Άγκυρα, τα Τίρανα και τα Σκόπια κινούνται ταχύτατα, προσπαθούν να εκμεταλλευθούν στο μέγιστο την κατάσταση μας, προχωρώντας σε κινήσεις στρατηγικού χαρακτήρα που βλάπτουν καίρια τα εθνικά μας δίκαια, τα κυριαρχικά, εδαφικά και οικονομικά μας συμφέροντα.

Για μία ακόμη φορά, αξιοποιώντας το βήμα που μου δίνετε, προειδοποιώ γιατί φοβάμαι, όχι τόσο αυτά που προηγήθηκαν, αλλά πρωτίστως, τις καταστροφές που έρχονται, εάν δεν αποφασίσουμε να προχωρήσουμε ενωμένοι: Με την εξωτερική μας πολιτική να άγεται και να φέρεται από τις ιδεολογικές εμμονές της Αριστεράς, κινδυνεύουμε άμεσα -όσο αδυνατούμε να βρούμε ένα μίνιμουμ συνεννόησης στη χώρα - να βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων με ολέθριες συνέπειες, στο Αιγαίο, στο Ιόνιο αλλά και στο μείζον θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Η τουρκική κυβέρνηση, σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη αλαζονείας και εκμεταλλευόμενη στο έπακρο την υποχωρητικότητα μας, πέτυχε, όσο και αν δεν θέλουν τον παραδεχτούν κάποιοι, την παγίωση των «γκρίζων ζωνών» στην περιοχή των Ιμίων. Ακόμη, δεν πρέπει να παραβλέψουμε τη νίκη που πέτυχαν με τον «τσαμπουκά» τους στο οικόπεδο 3 της Κύπρου όπου και ανάγκασαν το πλωτό γεωτρύπανο της ιταλικής ENI να αποχωρήσει από την κυπριακή ΑΟΖ. Την ίδια ώρα, οι Αλβανοί έχουν αποθρασυνθεί, το θέμα των Τσάμηδων, των δοσίλογων συνεργατών των Ναζί, παραμένει στην επικαιρότητα ενώ και στην οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών εγκυμονούν σοβαρότατοι κίνδυνοι, καθώς η τουρκική διείσδυση στην Αλβανία με την απόφαση του Συνταγματικού δικαστηρίου της χώρας που ανέτρεψε τη συμφωνία που πέτυχε ο Κώστας Καραμανλής, μπορεί να μας φέρει μπροστά σε αδιέξοδα, τόσο στο Ιόνιο όσο και στο Αιγαίο.

Στο Σκοπιανό, η σπουδή της κυβέρνησης να κλείσει το ζήτημα μέσα στους επόμενους μήνες, προφανέστατα κατόπιν ασφυκτικών πιέσεων από ξένους παράγοντες, οδηγεί σε ένα εθνικό έγκλημα, την αποδοχή της χρήσης του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία του γειτονικού κράτους. Όλα δείχνουν πως το ξεκάθαρο μήνυμα των δύο συλλαλητηρίων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα δεν έφτασε στο Μαξίμου. Θα επαναλάβω: η Μακεδονία δεν αποτελεί προϊόν διαπραγμάτευσης. Τελεία και παύλα. Δεν επιτρέπεται να δημιουργήσουμε κράτος «Μακεδονία» με μια υπογραφή. Το ιδεολόγημα του Μακεδονισμού ξεκινά ακριβώς από την οικειοποίηση του ονόματος της ελληνικής αυτής γης. Μιας πατρίδας που δεν πωλείται, δεν ενοικιάζεται. Τα πούλησαν όλα, με την εθνική μας αξιοπρέπεια όμως δεν μπορούμε να τους επιτρέψουμε να κάνουν παιχνίδια. Κόκκινη γραμμή είναι η βούληση του λαού. Αν τολμούν, ας προχωρήσουν σε δημοψήφισμα. Αλλά μαθήματα πατριωτισμού από αυτούς που καταδικάζουν άκριτα ως «φασίστες» και «εθνικιστές» ανθρώπους που προασπίζονται τα ιερά και τα όσια τους, δεν θα δεχτούμε. Με λύπη μου διαπιστώνω πως αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την Πατρίδα, η πόλωση και ο κομματικός διχασμός έχουν κυριαρχήσει στην πολιτική σκηνή. Απευθύνω έκκληση προς όλους για ενότητα και ομοψυχία. Παράλληλα, ας είμαστε σε επαγρύπνηση:

Ισχυρή Πατρίδα απαιτεί ισχυρές, περήφανες Ένοπλες Δυνάμεις. Ισχυρή εξωτερική πολιτική και αποτελεσματική διπλωματία, απαιτούν ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις. Η απαξίωση και η αδιαφορία για τις Ένοπλες Δυνάμεις, αποτελούν το τελευταίο, το μεγαλύτερο και ίσως το πιο επικίνδυνο σφάλμα μιας συντεταγμένης και ελεύθερης πολιτείας, μιας χώρας που δεν παζαρεύει την αξιοπρέπεια της.e-genius.gr ...intelligent web software