c2342aa227f786fecb3364a576d6267d_XL.jpg
0
0
0
s2smodern

Γράφει ο Νίκος Χιδίρογλου

«Κανένα καθεστώς, κανένας τύραννος, όσο αιώνιος και πανίσχυρος κι αν εμφανίζεται, δεν μπορεί να κρατήσει υποτελή έναν εξεγερμένο λαό που έχει το δίκιο με το μέρος του», τονίζεται σε απόσπασμα της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ για την 25 η Μαρτίου. Φυσικά, επειδή οι άνθρωποι στην Κουμουνδούρου δεν σκέπτονται πολύ, είπαν κάτι το οποίο τους αφορά άμεσα, μιας και η εθνομηδενιστική κομπανία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει παύσει προ πολλού να συνιστά συγκυβέρνηση και πλέον, συνιστά καθεστώς και δη με χαρακτηριστικά συμμορίας. Διότι, ο τρόπος που λειτουργούν, μόνο στο προαναφερόμενο συμπέρασμα οδηγεί. Και κάθε μέρα που περνά, νέα δεινά συσσωρεύονται στον τόπο.

ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Φαίνεται πως η εθνομηδενιστική συμμορία αριστεριστών και εξωμοτών της Δεξιάς, έχει αποφασίσει να το πάει μέχρι τέλους, γνωρίζοντας πως είναι η τελευταία φορά της αριστεράς στην εξουσία και χρειάζεται όλο τον χρόνο για να αλώσει το κράτος. Κι έτσι, ξεκινά από τους διορισμούς γενικών γραμματέων και διευθυντών, που υπό άλλες συνθήκες, θα έπρεπε να είναι το απόλυτο όπλο κατά της κομματικοποίησης του κράτους. Και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τους πήραν χαμπάρι και τους είπαν να κόψουν τους διορισμούς συγγενών και φίλων. Και στην Κουμουνδούρου όπου προσδοκούν στην πλήρη άλωση του κρατικού μηχανισμού, αναζητούν ήδη τρόπους, δεδομένου και του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπάρχει, για να «παρακάμψουν» την προβλεπόμενη διαδικασία και να βάλουν μέσα στο σύστημα όσο το δυνατόν περισσότερους δικούς τους ανθρώπους, κάτι όμως που αναδεικνύεται ως δύσκολη υπόθεση, διότι απλά… δεν έχουν τον απαιτούμενο για αυτό το θέμα κόσμο! Πάντως, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μερικούς υπουργούς που ζήτησαν – παράνομα – πρόσβαση στους φακέλους των υποψηφίων για τις 138 θέσεις (σχετικό ρεπορτάζ από τον ΣΚΑΙ). Με λίγα λόγια, προσπαθούν, δεδομένου ότι υπάρχει και η προσωπική συνέντευξη, να διαβρώσουν το σύστημα, προσπαθώντας να πετύχουν διορισμούς δικών τους ανθρώπων, αν και αυτό δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όμως, για τον δολιότατο ΣΥΡΙΖΑ μιλάμε…

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Την ίδια ώρα, η απόπειρα εξαπάτησης των πάντων και κυρίως των εταίρων – δανειστών, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Κι ενώ, όπως φάνηκε δια στόματος πρωθυπουργού, οι ΣΥΡΙΖΑίοι βρίσκονται κοντά σε «συμφωνία» που πλήττει τα ελληνικά συμφέροντα στο θέμα του ονόματος των Σκοπίων, πλήττουν ευθέως την οικονομία με ελεεινές μεθοδεύσεις. Τι ακριβώς κάνουν: προσπαθώντας να συγκεντρώσουν μεγάλα πλεονάσματα, ώστε να είναι σε θέση να εξαπατήσουν τις Βρυξέλες, με «δημοσιονομικά αποτελέσματα», 1. αυξάνουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους προμηθευτές του με ανυπολόγιστες συνέπειες (βλ. νοσοκομεία), 2. μπλοκάρουν στην ουσία το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μειώνοντας τις δαπάνες κατά το ήμισυ (αλήθεια, έγινε κάποιο μεγάλο έργο επί ΣΥΡΙΖΑ;) και στερώντας από τον κόσμο στην Ελλάδα απαραίτητες για την ποιότητα ζωής και την ανάπτυξη, υποδομές και κρατώντας χαμηλά την απασχόληση και φυσικά, 3. υπερφορολογούν, κυνηγώντας ανελέητα όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές υποχρεώσεις τους, προβαίνοντας μάλιστα σε συνεχείς κατασχέσεις. Επίσης, 4. υπάρχει και το μείζον θέμα των πλειστηριασμών, που αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα στους συμπολίτες μας που ελέω της κρίσης, δεν δύνανται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από τις δανειακές τους συμβάσεις, αλλά μέχρι χθες προστατεύονταν. ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΌΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΌΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΌΡΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΌΣ.

ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΗ Η ΣΤΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ & ΜΑΘΗΤΩΝ

Προχθές, πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα παρελάσεις στο πλαίσιο των εορτασμών της 25 ης Μαρτίου. Ό κόσμος φυσικά τις τίμησε με το παραπάνω, με τη μαζική του όσο και ενθουσιώδη παρουσία και μάλιστα εν μέσω της συνεχιζόμενης αιχμαλωσίας των δύο αξιωματικών μας, που βρίσκονται φυλακισμένοι σε τουρκικό έδαφος, χωρίς η συγκυβέρνηση να έχει καταφέρει να τους φέρει πίσω. Πολύ ενθαρρυντική για το μέλλον της χώρας ήταν η πρακτική συνθημάτων που ακούστηκαν από μαθητές, όπως το «ΕΛΛΑΣ – ΕΛΛΑΣ», αλλά και το τραγούδι «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα», από μαθητές, ενώπιον των κατά τόπους επισήμων. Πολύ χαρακτηριστική ήταν επίσης η «προσοχή» με την οποία αναφέρθηκε στο θέμα των παρελάσεων ο υπουργός Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, στην ΕΡΤ1 (το κείμενο από την ιστοσελίδα «alfavita»): «Οι μαθητικές παρελάσεις είναι μια παράδοση που πρέπει να την δούμε με σοβαρότητα. Θέλουμε να δούμε το περιεχόμενο, κυρίως στις παρελάσεις που γίνονται στους Δήμους. Γιατί εκεί η συμμετοχή των γονιών, των μαθητών, της τοπικής κοινωνίας, είναι κάτι πολύ θετικό. Άρα, δεν θα πρέπει να αλλάξει κάτι χωρίς να υπάρχει ευρεία κοινωνική συναίνεση. Ομως με το να το συζητάμε ξεκαθαρίζονται και οι διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν. Η Άριστερά έχει μία κριτική στάση απέναντι σ’ αυτό αλλά επειδή είναι ένα θέμα που δεν αφορά μόνο την Κυβέρνηση και αφορά ολόκληρη την κοινωνία, νομίζουμε ότι όντως θα πρέπει να υπάρχει μία ευρεία κοινωνική συναίνεση για την όποια αλλαγή». Θυμηθείτε πως κάποτε οι ΣΥΡΙΖΑίοι δεν έχαναν ευκαιρία να δημιουργούν προβλήματα στις παρελάσεις… Τώρα, ούτε σκέψη για κάτι τέτοιο, διότι γνωρίζουν πως θα το «χρεωθούν» στη συνείδηση του κόσμου. Κι έτσι, έχουν πει από την Κουμουνδούρου και στους αναρχικούς φίλους τους – είναι παραπάνω από φανερό – να κάτσουν καλά, όπως κι έγινε. Όμως το ιδεολογικοπολιτικό δηλητήριό τους το χύνουν, όπως και να έχει, ακόμα και όταν προσπαθούν να βγάλουν προς τα έξω μετριοπάθεια.

ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ

Για να τελειώνουμε όσον αφορά στους εθνομηδενιστές και στους τυχοδιώκτες συνοδοιπόρους τους, μια τελευταία κουβέντα: θέλουν δεν θέλουν, θα αφήσουν ήσυχες τις εθνικές παραδόσεις, τις μαθητικές & στρατιωτικές παρελάσεις, την Εκκλησία και τον σταυρό, τις Ενοπλες Δυνάμεις, την πίστη και τη γαλανόλευκη γενικότερα. Ηδη «φλερτάρουν» να κατηγορηθούν για εσχάτη προδοσία για το ότι άνοιξαν το θέμα του ονόματος των Σκοπίων και για τον τρόπο που χειρίζονται την διαπραγμάτευση.e-genius.gr ...intelligent web software