0
0
0
s2smodern

Γράφει ο Γιώργος Σταφυλάς

Επιτέλους ας τελειώνουμε με την υποκρισία της αριστεράς. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές η συζήτηση στην βουλή για το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Ευελπιστώ ωστόσο ότι από αύριο μια καινούργια και καλύτερη μέρα θα έχει ξημερώσει για την πατρίδα μας. Ένας από τους χειρότερους νόμους που ψηφίστηκαν ποτέ από το ελληνικό κοινοβούλιο θα έχει πλέον καταργηθεί. Άσυλο καπούτ. Όχι όμως για να εγκαθιδρυθεί η αστυνομοκρατία όπως φαντάζονται οι κύριοι του Σύριζα -οι οποίοι στις ιδιωτικές τους συζητήσεις κάνουν λόγο για φασιστικοποίηση της ελληνικής κοινωνίας και άλλες τέτοιες ανοησίες- αλλά για να προστατευθεί πραγματικά η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών που είχε καταλυθεί από την δράση των δυναμικών μειοψηφιών της αριστεράς. Ας μη γελιόμαστε. Η αριστερά ανησυχεί γιατί ξέρει πως θα χάσει την ιδεολογική κυριαρχία της εντός των πανεπιστήμιων. Μια ιδεολογική κυριαρχία που ασκείται με στυλιάρια και καδρόνια, με συνθήματα στους τοίχους, με προπηλακισμούς αντιπάλων και με κάθε είδους βία και ανομία. Με την ανοχή της πανεπιστημιακής κοινότητας μπαχαλάκηδες έκαναν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα ορμητήρια ταραχοποιών, παρασκευαστήρια εκρηκτικών και κέντρα λαθρεμπορίου. Πόσες φορές κάηκαν ιστορικά κτίρια φορτώνοντας τις ζημιές στον φορολογούμενο επειδή η περίφημη πανεπιστημιακή κοινότητα δεν μπορούσε να κανονίσει τα του οίκου της; Και πώς άλλωστε να επέμβουν οι καθηγητές και οι πρυτάνεις όταν και οι ίδιοι προέρχονται συχνά από την ίδια μήτρα της αριστεράς; Η βία είναι δικαιολογημένη για την αριστερά.

Είναι συνυφασμένη με την αριστερή ιδεολογία και αποτελεί εργαλείο κοινωνικής μηχανικής. Πόσες φορές αριστεριστές και αναρχικοί κρύφτηκαν πίσω από το άσυλο για να γλυτώσουν την σύλληψη και πόσες φορές είδαμε το πολυτεχνείο να γίνεται ορμητήριο και από κει να εξορμούν κατά κύματα για να κάψουν την Αθήνα; Και τέλος, πόσες φορές είδαμε καθηγητές και φοιτητές να προπηλακίζονται γιατί ήταν εκπρόσωποι κάποιας άλλης ιδεολογίας; Μιλούν για διακίνηση ιδεών και ελευθερία εκείνοι που πριν χρόνια είχαν διακόψει και προπηλακίσει τον Γουότσον, τον άνθρωπο που διάβασε πρώτος τον γενετικό κώδικα επειδή θεωρούσαν την ομιλία του ρατσιστική. Μιλούν για ελευθερία και διακίνηση ιδεών αυτοί που επικηρύττουν καθηγητές ή χτίζουν καθηγητές μέσα στα γραφεία τους. Μιλούν για ελευθερία και διακίνηση ιδεών αυτοί που διακόπτουν μαθήματα με το έτσι θέλω ή παίρνουν την κάλπη των φοιτητικών εκλογών και φεύγουν. Καμία σχέση δεν έχει η αριστερά με την ελευθερία και την διακίνηση των ιδεών.

Μας το έχει αποδείξει η ιστορία. Εκατόμβες νεκρών σε όσες χώρες επικράτησε η αριστερή ιδεολογία. Πονάνε οι αριστεροί και γι’ αυτό φωνάζουν για το άσυλο. Πονάνε γιατί ξέρουν ότι θα χάσουν τα πανεπιστήμια και μαζί μ’ αυτά θα χάσουν και τα χαρτζιλίκια που παίρνουν από την διακίνηση ναρκωτικών ή λαθραίων προϊόντων. Θα μαραζώσει η μαφία των Εξαρχείων χωρίς αυτά τα λεφτά. Μπράβο στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο, που εκτός από την ρύθμιση για το άσυλο προβλέπει ρύθμιση και για τους δήμους, ώστε οι εκλεγμένοι δήμαρχοι να μπορούν να κυβερνήσουν στις τοπικές κοινωνίες γιατί ο Σύριζα σκοπίμως είχε μπαχαλοποιήσει τους δήμους με τον προηγούμενο νόμο, ώστε να μπορεί να είναι πάντα και παντού μέσα στα πράγματα. Ευτυχώς γλυτώσαμε από το Σύριζα και γλιτώνουμε σιγά σιγά και από ιδεοληψίες που ταλάνισαν την ελληνική κοινωνία για δεκαετίες. Το άσυλο ήταν μία από τις κύριες αιτίες για τις οποίες τα πανεπιστήμιά μας περιήλθαν σ’ αυτή την άθλια κατάσταση.

Τώρα άσυλο καπούτ. Ελπίζουμε η κυβέρνηση να έχει τα κότσια να εφαρμόσει τον νόμο.e-genius.gr ...intelligent web software