x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ελεύθερη Ώρα

“Άντε στα τσακίδια”, λέει ο ελληνικός λαός…

Μπορεί ο υπερφίαλος τηλεπωλητής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, να φοράει κομματικές παρωπίδες και να μην βλέπει πού έχει οδηγήσει τον ελληνικό λαό η επικίνδυνη και πλέον ανίκανη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όμως άλλα λέει η ωμή πραγματικότητα! Πραγματικότητα που δεν παραδέχονται οι κακοί μάγοι της κυβέρνησης!

Ο πολίτης ωστόσο πηγαίνοντας στο βενζινάδικο να βάλει βενζίνη στο αυτοκίνητό του, παθαίνει σοκ, με την τιμή της βενζίνης να έχει σκαρφαλώσει στα δύο ευρώ στα μεγάλα αστικά κέντρα και να έχει ξεπεράσει τα δύο ευρώ σε μικρότερες πόλεις και τα νησιά μας! 

Επίσης ο καταναλωτής – πολίτης για να πάρει πετρέλαιο θέρμανσης για να ζεσταθεί αυτές τις παγωμένες ημέρες του Ιανουαρίου, το πληρώνει χρυσάφι!

Επί παραδείγματι, πολυκατοικία που προμηθεύτηκε 500 λίτρα πετρελαίου στις 3 Ιανουαρίου 2022 πλήρωσε 555 ευρώ. Στις 15 Ιανουαρίου 2022, την ίδια ποσότητα την πλήρωσε 580 ευρώ. Για να εκτιναχτεί η ποσότητα των 500 λίτρων στα 610 ευρώ στις 27 Ιανουαρίου 2022!

Όμως τα ίδια συμβαίνουν και με το πετρέλαιο κίνησης (πάνω από 1,5 ευρώ το λίτρο) και με το αέριο κίνησης (πάνω από 1 ευρώ το λίτρο)!  

Μιλώντας στην κρατική ΕΡΤ ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος Μιχάλης Κιούσης, αποκάλυψε πως στην Ελλάδα από το 2011 έχουμε τους υψηλότερους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης στην Ευρώπη.

Όπως επίσης αποκάλυψε, πως έχουμε την τρίτη ακριβότερη βενζίνη της Ευρώπης. 

Αλλά και στα τρόφιμα πρώτης ανάγκης τα ίδια συμβαίνουν. Οι καταναλωτές παθαίνουν σοκ καθημερινώς, αφού στα πολυκαταστήματα το κάθε προϊόν “τσιμπάει” κάθε ημέρα 5, 10, ακόμη και 20 λεπτά του ευρώ! Καθιστώντας το καλάθι της νοικοκυράς όλο και λιγότερο σε βάρος!

Με μια κυβέρνηση να παρακολουθεί ανίκανη, ανήμπορη να τιθασεύσει την ακρίβεια!

Με τον ελληνικό λαό να φωνάζει: “Άντε στα τσακίδια”, και ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του να μην ακούν, να κάνουν πως δεν ακούν!!  

Γ. Σγουρός: Να γίνει έκτακτος έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο…

Η “μάχη του Δράμαλη” έγινε προχθές στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής! Με έναν Γιάννη Σγουρό μαινόμενο και χαρακτηρίζοντας ως “Βατερλό” του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη τη διαχείριση του πρόσφατου χιονιά! Ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες, γιατί οι όποιες συγγνώμες δεν αρκούν εάν δεν συνοδεύονται από αποδείξεις πως τα κακώς κείμενα εντοπίζονται και διορθώνονται!      

Ζήτησε επίσης έκτακτο έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο!

Διαβάστε παρακάτω το ΔΤ με ημερομηνία 3 Φεβρουαρίου 2022 που δόθηκε στη δημοσιότητα από την παράταξη “Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής”:

«Σφοδρή κριτική στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής άσκησε ο επικεφαλής της παράταξης “Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής” Γιάννης Σγουρός κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την πλήρη και ολοκληρωτική αποτυχία της να κρατήσει ανοικτό το οδικό δίκτυο ευθύνης της κατά τη διάρκεια του χιονιά της περασμένης εβδομάδας.

Ο Γιάννης Σγουρός έκανε λόγο για μια μάχη που χάθηκε πριν καν δοθεί αφού δεν υπήρχε κανένας απολύτως συντονισμός, καμία πρόληψη, καμία προετοιμασία, μόνο φιέστες και σόου του περιφερειάρχη με πανάκριβα μισθωμένα οχήματα για λόγους εντυπωσιασμού.

Χαρακτηριστικό της προχειρότητας και της ανοργανωσιάς είναι ότι η προμήθεια αντιπαγετικού αλατιού δεν προχώρησε ποτέ, αν και η Περιφέρεια είχε μπροστά της άπλετο χρόνο, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο διαπίστωσε πλημμέλειες στη διαδικασία και παραβίαση του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Ο Γ. Σγουρός τόνισε ότι είναι αδιανόητο να παραμένουν εγκλωβισμένα αυτοκίνητα για 15 ώρες σε κεντρικούς δρόμους ευθύνης της Περιφέρειας (Κηφισίας, Κατεχάκη, Μαραθώνος, Λεωφόρος Πεντέλης, κ.ά.) και συμπλήρωσε ότι οι συγγνώμες δεν φτάνουν εάν δεν συνοδεύονται από έμπρακτες αποδείξεις ότι τα κακώς κείμενα εντοπίζονται και διορθώνονται, καθώς οι πολίτες αισθάνονται δικαίως απροστάτευτοι από το κράτος.

“Οι πολίτες πρέπει να μάθουν και εμείς πρέπει να φροντίσουμε ώστε να έρθουν στο φως τα λάθη και οι παραλείψεις που οδήγησαν σε αυτό το «Βατερλό”  της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής πρωτίστως για να μην επαναληφθούν», σημείωσε. Για τον λόγο αυτό κατέθεσε δέσμη τριών προτάσεων και συγκεκριμένα:

- τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από ανεξάρτητη αρχή (π.χ. ΤΕΕ) που θα αναζητήσει τα αίτια των ευθυνών και θα συντάξει πόρισμα που θα σταλεί σε κάθε αρμόδιο φορέα (απόδοση πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών)

- την επιβολή ποινικών ρητρών στις εταιρείες οι οποίες δεν ανταποκρίθηκαν αρκούντως  με αποτέλεσμα οι δρόμοι της περιφέρειας Αττικής να μείνουν κλειστοί, αντί του μοιράσματος εκατομμυρίων ευρώ για να μείνει τελικά η Αττική πέντε μέρες «παγωμένη». Να γίνει γνωστό ποιες εταιρείες σε ποιες περιοχές ήταν αρμόδιες να ενεργήσουν και όχι μία απλή λίστα με συγκεντρωτικά στοιχεία.

- Με αφορμή την σύμβαση που κόπηκε για την προμήθεια αλατιού, να γίνει έκτακτος δειγματοληπτικός έλεγχος  στην Περιφέρεια Αττικής από το Ελεγκτικό Συνέδριο σε δημόσιες συμβάσεις που συνήφθησαν, χωρίς λόγω του ορίου του ποσού να έχουν ελεγχθεί από αυτό για να διαπιστωθεί η τυχόν συστηματική καταστρατήγηση της νομοθεσίας των δημοσίων συμβάσεων.

Τέλος, ο Γιάννης Σγουρός τόνισε ότι οι διαδοχικές αποτυχίες της Περιφέρειας Αττικής να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων στα δύσκολα (φωτιές, πλημμύρες, χιονιάς) έχουν απαξιώσει πλήρως τον θεσμό στα μάτια των πολιτών και ρίχνουν νερό στον μύλο του υδροκέφαλου κράτους που ψάχνει και την παραμικρή ευκαιρία να πάρει πίσω αρμοδιότητες και να κάνει τη διοίκηση ακόμη πιο συγκεντρωτική και γραφειοκρατική»!!

Είδες η ΔΕΗ; Μας αλλάζει καθημερινά τα φώτα…

Στις δύσκολες ημέρες του χιονιά, εκατοντάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα επί πολλές ώρες, ακόμη και αρκετά 24ωρα! Αποδεικνύοντας την κυβερνητική ανεπάρκεια πλήρους αντιμετώπισης μιας θεομηνίας! Αποδεικνύοντας πως τα γαλάζια golden boys της ΔΕΗ είναι μαθητευόμενοι μάγοι στην προστασία των καταναλωτών, αλλά διάνοιες στο πώς θα δίνουν αυξήσεις στους μισθούς τους, όπως κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ! Αλλά και δωράκια (δωρεάν μετοχών) με συνοπτικές διαδικασίες για υψηλόβαθμα “γαλάζια” στελέχη, όπως αναδεικνύει η εφημερίδα “Αυγή”! 

Ο Έλληνας καταναλωτής όμως είδε τεράστια αύξηση σε ευρώ των τελευταίων λογαριασμών της ΔΕΗ, σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο 4μηνο!

Όμως η ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ) έχει και άλλες δραστηριότητες! Συνεργάζεται με “τραμπούκους” που μπαίνουν παράνομα σε πολυκατοικίες και στις οποίες τα ρολόγια της ΔΕΗ είναι στο εσωτερικό της πολυκατοικίας, προκειμένου να κόψουν το ρεύμα καταναλωτή, χωρίς καμιά προειδοποίηση και χωρίς να εξετασθεί αν στο διαμέρισμα που θα επιχειρείτο η διακοπή ρεύματος υπήρχε βαριά ασθενής!

Δείτε παρακάτω το κατηγορητήριο αξιόποινων πράξεων – επικίνδυνων σωματικών βλαβών, κατηγορουμένου υπαλλήλου της ΔΕΔΔΗΕ, που επιχείρησε παράνομα τη διακοπή ρεύματος καταναλωτή κι ο οποίος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη:

«Ο κατηγορούμενος … προξένησε με πρόθεση σε άλλον σωματική κάκωση, η δε πράξη του αυτή τελέστηκε με τρόπο που μπορούσε να προκαλέσει στον παθόντα κίνδυνο ζωής ή βαριά σωματική του βλάβη.

Ειδικότερα στον ανωτέρω τόπο και χρόνο και κατόπιν λογομαχίας του με τον εγκαλούντα … επιτέθηκε σε βάρος του χτυπώντας τον στο στήθος με μπουνιές και κατσαβίδι. Συνεπεία των πληγμάτων που δέχτηκε ο εγκαλών, υπέστη γραμμοειδή εκδορά διαστάσεων 9χ0,1 εκ. στο κάτω τριτημόριο της οπίσθιας επιφανείας του αριστερού βραχίονα, δύο τραύματα διαμέτρου 0,2 εκ. έκαστο, σε απόσταση 2 εκ. μεταξύ τους, με ερυθρότητα και ήπιο οίδημα πέριξ αυτών…

Το μέσο δι΄ ου επετέθη στον ως άνω παθόντα (κατσαβίδι) αλλά και τα όργανα του σώματος του παθόντος που επλήγησαν (στήθος) μπορούσαν να επιφέρουν τη βαριά σωματική βλάβη ή και το θάνατο του τελευταίου»!

Να σημειωθεί πως στοιχείο της δικογραφίας ήταν ιατροδικαστική έκθεση που πιστοποιεί το κατηγορητήριο!

Η δίκη, μετά από αρκετές αναβολές διεξήχθη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στα τέλη του χρόνου και η απόφαση – ΕΡΗΜΗΝ του κατηγορουμένου – ήταν η εξής:

«Κηρύσσει ένοχο τον κατηγορούμενο για επικίνδυνη σωματική βλάβη και τον καταδικάζει σε φυλάκιση 15 μηνών. Αναστέλλει την εκτέλεση της επιβληθείσας ποινής για 3 έτη»!

Άραγε, πόσα τέτοια ακραία περιστατικά μπορεί να συμβαίνουν και οι καταναλωτές πολίτες να δίνουν τόπο στην οργή και να μην προβαίνουν σε ένδικα μέσα;

Γνωρίζει η διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ τέτοιες ακρότητες υπαλλήλων της, Θα αποζημιώσουν τον παθόντα, ή θα προσπαθήσουν να μετριάσουν την ποινή σε δεύτερο βαθμό;

Γνωρίζει ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, παρόμοιες έκνομες πράξεις κατά καταναλωτών της ΔΕΗ;;

Παναγιώτης Αποστόλουe-genius.gr ...intelligent web software